Last Week

For Close Up:
Reddingsbrigade op oefening
Day 2
Day 3
Day 4
Day 5
Day 5.1
Day 6
Day 7
Day 8
Day 8.1

Jezzebel,
Tussen water en water

Foto’s: Pascale, juli 2020

This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Last Week

 1. Frank says:

  Ga je nu ook weer in een fotoshootstop, Pascale? Ik heb verschillende boeken die om plaats 1 schreeuwen. Moeilijk, hoor. Ahum. Het wordt in de loop van de week tropisch. Helpt dat? Of juist niet? Misschien een gelegenheid om ‘s avonds laat over het strand te wandelen. Hou je haaks.

 2. Pascale Esveld says:

  Frank, het lukt even niet. Misschien later weer. Welke twee boeken? Tropisch helpt wel. Maar dan kun je hier niet over straat na 09:00 uur ‘s ochtends, wat ik nu overigens ook niet doe. Tussen 07:00 tot 09:00 moet de buit binnen zijn, anders is de kans verkeken.

 3. Frank says:

  Ik dacht ook even aan 21.00 uur en later, Pascale. Lekker lang licht, lome nevels, lauw water en vadsig zand. Broekspijpen omhoog en poedelende pootjes. Ik ben er even uit wat de boekenkeus betreft. Een intermezzo: een hoofdstuk uit ‘The Oxford history of Mexico’. Maar dan weer die keus. Opnieuw enkele boeken die me bespringen. Gisteren kon ik nog net ‘Le dernier des justes’ van me afslaan. ‘Het verdriet van Belgie’ ligt er nog. En ‘Het gouden kalf’ ook, maar eveneens ‘Tsjaikovskistraat 40’, ‘Dix heures et demie du soir en ete’, ‘La dentelliere’ en ‘The jungle’. Het leven van een lezer gaat niet over rozen. Houd u haaks, mevrouw Esveld.

 4. Pascale Esveld says:

  Wat eclectisch! La Denteliere heb ik voor mijn lijst gelezen vroeger. Kan me er werkelijk niets meer van herinneren. Vrees dat ik het boek had uitgekozen op de voornaam van de schrijver. Nu ik een kort uittreksel heb teruggelezen op het schoolnet, ga ik er toch weer eens naar te kijken.
  Veel plezier meneer Frank.

 5. Frank says:

  Nou ja, eclectisch: ik lees maar wat raak. Overigens opvallend hoe stevig boeken uit het middelbare school-verleden zich in iemands geheugen kunnen vastzetten. Door wat je schreef over La Denteliere, moest ik denken aan een gedicht dat een leraar Frans op de middelbare school ooit voorlas. Ik lees niet vaak Franse gedichten, maar dat gedicht is me altijd bijgebleven. Het heet ‘Chez la fleuriste’ (van Jacques Prévert).

  Un homme entre chez la fleuriste
  et choisit des fleurs
  la fleuriste enveloppe les fleurs
  l’homme met la main à sa poche
  pour chercher l’argent
  l’argent pour payer les fleurs
  mais il met en même temps
  subitement
  la main sur son coeur
  et il tombe

  En même temps qu’il tombe
  l’argent roule à terre
  et puis les fleurs tombent
  en même temps que l’homme
  en même temps que l’argent
  et la fleuriste reste là
  avec l’argent qui roule
  avec les fleurs qui s’abîment
  avec l’homme qui meurt
  évidemment tout cela est triste
  et il faut qu’elle fasse quelque chose
  la fleuriste
  mais elle ne sait pas comment s’y
  prendre
  elle ne sait pas par quel bout
  commencer
  Il y a tant de choses à faire
  avec cet homme qui meurt
  ces fleurs qui s’abîment
  et cet argent
  cet argent qui roule
  qui n’arrête pas de rouler.

 6. Pascale Esveld says:

  mooi en verdrietig, het geld dat niet stopt met rollen en de bloemen die beschadigd raken.
  Dank voor dit gedicht.

 7. Frank says:

  Hoe is het, Pascale? Maak je je op voor enkele tropische dagen? Bij kwam er onverwacht een aanval van Seneca met zijn brieven aan Lucillius. Die heb ik voor alles voorrang verleend. En niet onterecht, geloof ik. Hou je haaks en ga gewoon door.

 8. Pascale Esveld says:

  Ha Frank, wat lief dat je er naar vraagt. Ik dacht eigenlijk dat ik een update had gegeven, afgelopen vrijdag. Het is niet zo best met het oog, donderdag weer met Rode Kruis en spoed naar het ziekenhuis. De ontsteking heeft nu voor een pupil verkleving veroorzaakt in het rechteroog en het linker is ‘eiwit gaan lekken’. T/m 21 september uit de running. Pupil wordt nu kunstmatig groot gehouden en daglicht is moeilijk te verdragen. We doen ons best. (Pappen en nathouden).
  Ik geloof dat ik ook de voorkeur aan Seneca zou hebben gegeven. Hoop dat jij wel beetje kunt genieten van het mooie weer?

 9. Frank says:

  Getverderrie, Pascale. Ik had graag een ander bericht gehoord. Lukt het de dag door te komen? Of moet ik een serenade onder je balkon brengen? Voor zover mogelijk geniet ik van het mooie weer. Een beetje vind ik al genoeg. Zo hoeft het voor mij ook niet warmer dan 21, 39 graden te zijn. Toi toi, toi.

 10. Pascale Esveld says:

  Serenade… doe maar niet, het is zo druk hier 😉 .
  Niet warmer dan 21 – 39 C? Of was dat een typo?
  Ik houd van heel lekker warm, maar niet als je in huis opgesloten zit.
  Helaas hebben we het niet voor het zeggen, ik heb vandaag al de boodschappen voor het weekend gedaan. Want oi va voi, mijn dorp loopt nu al vol.
  We doen ons best Frank, druppelen gestaag door en hopelijk gaat het straks beter. Hoop wel snel weer foto’s te kunnen maken…

 11. Frank says:

  Niet warmer dan 21, 39 graden, Pascale. Eigenlijk 21 komma 37 graden, maar ik heb er een marge ingebouwd van nul komma nul twee graden. Tip: eet veel fruit. Lekker fris en oh zo gezond.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.