Voor mijn deur

Aan de kust liggen veel schepen
Voordat ze Rotterdam binnen mogen
Cruise, maar vooral vrachtschepen
Het geeft me een goed gevoel
Die schepen aan de horizon
Medicijnen, beschermingsmiddelen
Noodmaatregelen
Die ik over de hele wereld
Besteld heb
Staan op mijn timeline
In mijn vizier
Ik hou het precies bij
Wat er aan en afgeleverd wordt
En eerdaags
Liggen ze voor mijn deur
Omdat een lieve buurman
Mijn pakketjes
Naar boven droeg

Jezzebel,
Tussen water en water

Foto: Pascale, juni 2020This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Voor mijn deur

 1. Frank says:

  Hoi Pascale, Ik zie geen Esveld-shots meer. Alles goed met je? Of bestaat er in jullie fotografieclub zoiets als een zomerstop, zomervermoeidheid, zomerdroogte, zomerdip, zomerschoonmaak etc.?

 2. Pascale Esveld says:

  Hoi Frank, dank voor je belangstelling. Ik heb er op dit moment geen energie voor. Misschien komt het weer over een tijdje. Eerst de gezondheid weer op orde.

 3. Frank says:

  Geest en lichaam hebben hun ups en downs. Hou je haaks. Ik sta in elk geval op de uitkijk. En soms om de hoek.

 4. Frank says:

  Al enige energie in zicht, Pascale?

 5. Pascale Esveld says:

  Ha Frank, leuk dat je het vraagt. Gaat beter, maar nog geen fut om te fotograferen, misschien volgende week?

 6. Frank says:

  Mooi dat er een opgaande lijn is, Pascale. Denk aan veel water in droge tijden. Misschien ook een steuntje in de rug met opbeurende klezmer-muziek (die heb je vast op voorraad) of een vrolijk traditioneel Grieks deuntje a la Samiotissa (https://www.youtube.com/watch?v=8vfAHOEeqvA&list=RD8vfAHOEeqvA&index=1&frags=pl%2Cwn)? Hoppa! Ongecompliceerde hoempapa.
  Ik geniet momenteel van de aanschaf van twee fotoboeken: Strand/Cartier-Bresson en Vivian Maier. Take care. Ofwel: Halt die Ohren steif.

 7. Pascale Esveld says:

  Klinkt als een heel fijn cadeau aan jezelf Frank. En het Griekse muziekje mag er ook zijn. Ik ga straks gamba’s bakken, hoppa!

 8. Frank says:

  Oh, lekker! Ik ben geen keukenprins(es), maar deze tip die ik ooit kreeg, ben ik nooit vergeten: vis moet zwemmen. Bon apetite.

 9. Frank says:

  Bon appetit natuurlijk.

 10. Frank says:

  Ik vind de tijd rijp voor een energie-update, Pascale.
  Ben je daarvoor in de stemming?

 11. Pascale Esveld says:

  Echt aardig dat je er naar vraagt Frank, het gaat langzaam, heel langzaam. Zoetjes aan ben ik mijn territorium (de straat) weer aan het terugwinnen, maar zit nog steeds in een stevig ziekte proces (aan het oog), tot en met 21 juli verwacht ik niet veel van mezelf. Daarna is het afwachten of de ontstekingen (please, please, please) wegblijven. Hou vol! 😉

 12. Frank says:

  Ik zal een kaarsje voor je opsteken, Pascale. Tip: fotografeer je straatveroveringen.

 13. Pascale Esveld says:

  ik ben nog niet zo ver om te fotograferen Frank, het is snel, zijn waar ik wezen moet en weer weg. Ik hoop dat het vertrouwen weer terugkomt, mijn grote liefde, op de straat, tussen de mensen.

 14. Frank says:

  Helder weer, Pascale, dat komt hopenlijk je oog ten goede. Nog even goed volhouden. Tip 2: verover de straat als er niet te veel mensen zijn en fotografeer onopvallend als je ertoe in staat ben; voor je het weet, is de hele straat weer van jou en fotografeer je weer als vanouds.

 15. Pascale Esveld says:

  Dankjewel voor de tips en de belangstelling Frank. Ik verlang er naar om weer vrij over straat te gaan als ik er zin in heb. Het komt dichterbij, mits de ontsteking niet wéér gaat vlammen (al 5 maanden bezig).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.