Reflections

For Close up:
Reflection 1
Reflection 2
Reflection 3
Reflection 4
Reflection 5
Reflection 6
Reflection 7
Reflection 8
Reflection 9

Jezzebel,
Tussen water en water

Foto’s: Pascale, januari 2020

This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Reflections

 1. Frank says:

  Bij het reflectie-onderwerp had ik ook foto’s verwacht van winkelruiten en spiegels, Pascale. Met opzet alleen voor water gekozen?
  Ga je eerst aan de boeken snuffelen en erin bladeren voordat je begint te lezen? Een recensie vermeldde dat Grunbergs nieuwste boek een vervolgroman is. Je bent een liefhebber van zijn werk?
  En je bent een keukenprinses? Of kijk je graag naar mooie keukenfoto’s? (In dat laatste geval zou je ook naar de expositie van Tjarnaay kunnen gaan in het Amstelveense Museum Jan van der Togt). Overigens heb ik het lekkere en gezonde van de granaatappel pas onlangs ontdekt.
  Momenteel lees ik een baksteen van een Poolse roman (‘De pop’), daarom roepen nu non-fictie boeken dat zíj aan de beurt zijn. Op één staat ‘De hersenverzamelaar’ van Theo Mulder, gevolgd door een van de opstellen in ‘The Oxford history of Mexico’.
  Wat is het volgende foto-onderwerp?
  Jij ook een fijne zondag gewenst, ook al wordt die wat grijs, wat ideaal leesweer is. Of je gaat uitwaaien en drinkt een warme chocolademelk in een strandtent. Koud buiten, warm binnen.

 2. Pascale Esveld says:

  Ha Frank, goedemorgen, het thema was Reflectie in plas of glas. Ik vond plas wel genoeg, is leuk om een serie van te maken.
  Ik hou van lekker eten en kan goed koken. Claudia Roden is de absolute koningin als het om de joodse en keuken uit het Midden-Oosten gaat. Verrukkelijk bladeren, geen food foto’s in het boek. Maar wel historische achtergronden en daar soms foto’s van. De recepten zijn authentiek en strelen mijn tong en heimwee naar het land van mijn hart. Grunberg is mijn absolute literaire-fictie-non-fictie-essay-en-wat-ook-held.
  Benieuwd naar je Poolse roman, klinkt spannend (opgezocht) en ook beetje verdrietig.
  Het nieuwe thema is ‘Bij mij in de straat deze week’. Beetje lastig, gaat heel slecht weer worden deze week. Ik heb zaterdag en zondag mijn foto’s gemaakt. Helaas woon ik niet in een straat, maar aan de voor en achterkant op een plein. Dus een beetje goede wil is wel nodig. Ben nog aan het stoeien met mijn nieuwe camera.
  Wens je een fijne dag en een goede week.

 3. Frank says:

  Ik hou ook van lekker eten, Pascale, maar mijn kookambities en -activiteiten zijn beperkt, hoewel ik elke dag vers en gezond eet: groente, vis en zo. En een paar seizoensgroenten waar ik dol op ben, zoals schorseneren en asperges. Door de jaren heen heb ik een fruitverslaving ontwikkeld.
  Waarom is Grunberg jouw ‘absolute literaire-fictie-non-fictie-essay-en-wat-ook-held’?
  Ik moet nog honderd pagina’s van de Poolse roman. Hoewel makkelijk leesbaar en bij tijden interessant, gaat het op den duur vervelen. Steeds die onbeantwoorde liefde. En dat zo lang. Het is als een serie: na verloop van tijd haak je af (hoewel bij een boek het einde altijd in zicht is). Overigens is het boek eerder in feuilletonvorm verschenen. Dat verklaar de dikte wellicht. Zoals Goethe zei: “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.”
  Tussen straat en plein zie ik in relatie met jouw opdracht niet veel verschil. Ook het weer mag geen spelbreker zijn. Zandvoort heeft meestal veel aanloop, ongeacht het weer. Dat biedt toch uitgelezen kansen of niet?
  Heb je jezelf laten promoveren naar een betere camera? Of had de vorige zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Stoeien met je nieuwe camera. Een vriendin van nam voor zover mogelijk nieuwe spullen altijd een keer mee naar bed. Eén keer maar. Toi, toi, toi, met het stoeien en het knippen. Ik ben benieuwd.

 4. Pascale Esveld says:

  Altijd blij met mensen die van lekker eten houden, avontuurlijke eters mijn favoriet. Schorseneren heb ik eerlijk gezegd nog nooit gegeten (over avontuurlijk gesproken). Maar asperges, asperges, oi va voi hoe ik kan verlangen naar de eerste asperges in de winkel; lente. Mosselen vind ik ook erg lekker, als ze er net zijn, augustus ergens.
  Grunberg laat mij altijd een waarheid zien waar ik bang voor ben. Toen ik veel jonger was en zijn eerste boeken uitkwamen, durfde ik soms niet verder te lezen, zo herkenbaar. Zoals het nummer van Leonard Cohen, Everybody Knows. (https://youtu.be/8IfmiKnZi3E).
  Met een boek is altijd dat je moet doorzetten tot het eind, soms wil je wel honderd keer opgeven, maar aan het eind ben je altijd verdrietig, weer een vriend van wie je afscheid moet nemen.
  In Zandvoort inderdaad altijd wel iemand op de been. Heb met de eerste twee foto’s al veel vermanende reacties gehad ‘niet echt thema-dekkend’. Maar in mijn beleving kan ‘mijn straat’ ook uit deurknoppen, grassprietjes, naambordjes of wat ook bestaan. En hoeft het niet perse een overzicht van je straat te zijn. We gaan vrolijk verder.
  Over wat je vertelt van je vriendin, kan ik me goed voorstellen. Zelf ga ik niet zo ver, maar ik heb een vriendin die nieuwe schoenen mee naar bed neemt. En zelf heb ik ook altijd enige moeite om iets nieuws me eigen te maken. De techniek uiteraard, maar vooral het gevoel dat het van mij is. De oude camera heb ik inderdaad losgelaten (ook afscheid van een vriend). Meer dan 30 jaar trouwe dienst. Het was te zien in de kwaliteit van de foto’s. Ben erg blij met mijn nieuwe, maar we moeten nog vriendjes worden.
  Dank voor je berichtjes, ze vrolijken mijn dag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.