Paper People

Ik heb de afgelopen week gezocht naar papier in het straatbeeld. En omdat ik geen zin had om rommel te fotograferen, heb ik gekeken naar het papier in mensen hun handen. Daar heb ik het mezelf flink lastig mee gemaakt, het zijn donkere dagen en er was storm en regen. Papier is kwetsbaar en op die dagen nauwelijks in het straatbeeld aanwezig. Besefte ook toen ik de foto’s maakte dat papier aan het verdwijnen is uit ons leven.
Als een paparazzo ben ik om de mensen heen gaan cirkelen soms heel dichtbij en confronterend. Zo waren de foto’s ook, onscherp en korrelig. Het gaf me het verrukkelijke gevoel weer voor de roddelbladen te werken. Het heeft me blij gemaakt, toen ik besefte dat ik vroeg, professioneel, geleerd heb goed te kijken, op allerlei manieren.
Gaande de week kwam er ook een discussie op gang over feit en fictie, frappant dat dit gebeurde in de week dat het over papier, boeken, etc ging. Zeer inspirerend.

Jezzebel,
Tussen water en water

Foto’s: Pascale, Paper People, januari 2019


This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.