Mijn rots

Deze ochtend psychedelisch heimwee. Ik had mazzel, werd ruim voor licht wakker en tegen de tijd dat de ochtend begon te gloren, maar de kitscherige kleurlampen via de zandsculpturen nog steeds bij mij naar binnen schenen, verlichtten ze mijn werk Positions of the Rock.
Toen ik in Tel Aviv woonde had ik een rots. Een plek waarvoor je door een weggemoffeld Arabisch kerkhof over een muurtje moest klimmen. Onder me het strand, in de verte de horizon in de richting van Europa en in de rug de stad, het land, de politiek en de gruwelen. Ik kwam er elke dag, in de verte staren, sigaretje roken, nadenken.
Het werk is gemaakt van ongebakken porselein. Ik was nog maar net begonnen met kunst en had geen idee van het materiaal. Porselein is delicaat en je kunt het niet massief gebruiken. Zonder luchtgaten ontploft het in de oven. Mijn werk kan niet gebakken worden, en bij elke druppel vocht zal het smelten.
Nu mag het langzaam garen achter glas in Zandvoort. Porseleinen beeldjes op omgekeerde glazen vazen. In de verte de zee.
Het is een lastig werk om te fotograferen, maar door de jaren heen heb ik er verschillende achtergronden voor gevonden. In de mist, met zon, regen en deze ochtend raakt het een kleurrijk verleden.

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Pascale, Positions of the Rock, 2006, porselain and glass

This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mijn rots

  1. Pingback: Beth Meshugaiem | jezzebel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.