Zondag in Zandvoort

In Zandvoort zijn er helden die met zes meter golfslag in de avond de zee op gaan. Even een op drift geraakt vrachtschip redden. Ocean Victory komt het bericht met honderden tegelijk op twitter binnen.
De wind loeit om mijn huis en ik waan me Lobke uit Sil de strandjutter, ga dus het balkon op en tuur in een gure wind in de richting van de horizon. Er ligt inderdaad een schip voor de kust en ik zie lichtjes aan en uit gaan. Misschien dat het mooist van wonen aan zee. In no time waan je jezelf met een zuidwester op een huifkar, denderend over het strand op zoek naar buit. Er moeten levens gered worden en de elementen zijn de mens altijd de baas. Maar soms heb je mazzel dan komt er een wonderlijk meisje bovendrijven. Nou ja, en zo. Ik schenk nog een glas wodka in, doe een schietgebedje voor de jongens op de Hercules en hoop dat de sleepkabel het houdt.

Zo’n dag

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Marcelle Hanselaar, Interior-series

This entry was posted in kunst, literatuur and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Zondag in Zandvoort

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.