Alles hetzelfde

In de straten van Tel Aviv huilen de sirenes
Mijn mooie denkende vriendin woont in Yaffo
Zuid, grenzend aan Tel Aviv
Tussen de Arabieren
Er is geen safe room
En geen schuilkelder in de buurt
Ze vindt het niet eng
Hoopt dat het geen grondoorlog wordt
Geen invasie in Gaza
Haar bericht is kort en zakelijk
Alles hetzelfde, zegt ze
Als ik vraag hoe het gaat
In een email
Of haar drie zonen zijn opgeroepen
Slaat ze over

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Zadok Ben David,

This entry was posted in kunst, literatuur, Mooie Denkende Vriendin and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Alles hetzelfde

 1. Blewbird says:

  Er zijn 75.000 reservisten opgeroepen. Wat gaat dit worden. Je weet ook niet meer wat goed is en wat niet. Zo complex.

 2. Robert says:

  Ik was gisteren op de Dam, bij een solidariteitsdemonstratie voor Gaza. Luisterend naar de aanwezige Palestijnen, lijkt vooral het moedeloze gevoel te overheersen dat Gaza steeds weer door alles en iedereen in de steek wordt gelaten. Alle sprankjes hoop van de afgelopen jaren – Obama, een nieuwe generatie Arabische leiders – bleken illusies.

  Ondertussen roept de Israëlische minister Yishai dat het doel van de Israëlische regering is Gaza terug te brengen in de staat van de Middeleeuwen. Bombardeert Israël gebouwen met Engelse, Duitse en Italiaanse journalisten. En de internationale gemeenschap staat erbij en kijkt ernaar. Doet niets. Ook wat dat betreft: alles hetzelfde.

 3. Blewbird says:

  Rutte praat Obama na (‘recht op zelfverdediging’) en loopt vooruit op overleg van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (morgen).

 4. Robert says:

  En ondertussen zet Gilad Sharon (zoon van) in de Jerusalem Post nog een tandje bij:

  “We need to flatten entire neighborhoods in Gaza. Flatten all of Gaza. The Americans didn’t stop with Hiroshima – the Japanese weren’t surrendering fast enough, so they hit Nagasaki, too.
  There should be no electricity in Gaza, no gasoline or moving vehicles, nothing.”

 5. Jezzebel says:

  Fout van de IDF zorgde gisteren tot 12 burgerdoden in Gaza, luchtmacht dacht huis van een Hamasleider te bestoken, bleek het huis van de buren.
  29 doden op zondag.
  Sinds middernacht tot nu, nog eens 9 doden, melden Palestijnse media.
  .

 6. Robert says:

  Dat het een vergissing was, werd tegenover Al Jazeera later ontkend. Familie woonde in hetzelfde complex als iemand van Hamas. En dan heb je gewoon vette pech, vindt men. Moet je maar ergens anders gaan wonen. Vergeet men dat Gaza een van de meest dichtbevolkte plekken ter wereld is, dus je woont (of werkt, zoals de internationale media) altijd wel in de buurt van iets of iemand van Hamas.

  Vandaag verklaarde een Likoed-parlementslid op de Israëlische tv dat hij er trots was als fascist gezien te worden. En bij de schuilkelders in Tel Aviv staan bewakers, om te voorkomen dat Afrikaanse immigranten daar ook naar binnen kunnen gaan. Het land glijdt steeds meer af naar een bedenkelijk, extremistisch niveau.

 7. Robert says:

  Gaza Live Blog:

  “Al Jazeera’s Nisreen El-Shamayleh reporting from Jerusalem said that the Israeli army has commented on the allegedly “mistaken” attack on the Dallo family home in Gaza, denying that that attak was accidental. She said that the army said that the Dallo family was living in the same building as a senior Hamas member and that the attack was aimed at him.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.