Ganzenlever

Het zijn dagen van inkeer
Vlak voor de Hoge Feestdagen
Ik verlang naar stemmen van mijn hart
Waar blijft die mooie rooie
Waar is mijn mooie denkende vriendin
Goddank hingen de vriendinnetjes
Vandaag aan de lijn
Inmiddels in Tirol
Morgenavond klokslag 19:00 uur
Nederlandse tijd
Rosh Hashana
Joods Nieuwjaar
Heb bij de Marokkaan granaatappel gehaald
Zodat je vrucht moge dragen
Talrijk als de zaadjes van
Tuurlijk heb ik ook appeltje
Dat moet eigenlijk zoet zijn
Maar heb voor Nederlands gekozen
Granny Smith
Fris, zuur, stevig
En met honing ook zoet
Heb ook gerookte zalm in huis
Noorse van Dirk heel schappelijk
Talrijk als de vissen in de zee
En dan volgt er altijd een goed gebraad
Delicious Roast
Ik heb ganzenlever van de lieve vriendinnetjes
Morgen ga ik het blikje slopen

Het zijn mooie vrouwen
Met wie ik foie gras deel

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Piers Atkinson

This entry was posted in kunst, literatuur and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Ganzenlever

 1. jack pastoor says:

  Sjana Tova en een goed Jom Tov.
  Ik wens je een zoet 5773.
  Moge je dagen gevuld zijn met warme liefde.

 2. Jezzebel says:

  @Jack, dank.

 3. Johan says:

  Een goed nieuwjaar dan maar gewenst. Vreemd om te zeggen zo half september …

 4. Jezzebel says:

  @Johan, dank dan maar
  .

 5. Zilvertje says:

  Jij hebt andere feestdagen begrijp ik. Vaak denk ik, ik moet me daar meer in verdiepen, en waarom doen Nederland daar zo weinig aan. Het lijkt me heel naar als je uit een ander land komt en in het land waar je komt te wonen heeft men geen aandacht voor je feestdagen. Op de Vu besefte ik dat pas, tijdens de Ramadan en het Suikerfeest er na. Haast niemand leefde mee met de studenten. Hoe zou ik me voelen in een land als niemand van mijn mooie kerstdagen wist en mijn nieuwjaar, me niks wenste.

  Wens je een mooi feest, veel liefde en geluk en gezondheid.

 6. Jezzebel says:

  @Zilvertje, veel dank.
  Best eenzaam, gelukkig hebben de vrienden van mijn hart nu allemaal gebeld. Een traditie die we in eren houden, tijdens de feestdagen.
  Het is fijn om te kunnen delen. En elkaar een zoete toekomst te wensen.
  Ik wens voor jou ook gezondheid, geluk, voorspoed, liefde en dat wat nog komen zal, zoet mag zijn.
  Shana tova.
  .

 7. Robert says:

  Hypocriet als ik ben, eet ik graag een smakelijk stukje vlees, maar ganzenlever boycot ik dan weer wel. Te veel gruwelijke beelden van gezien, dan krijg je dat.

  Ik wens je een goed en zoet jaar.

  En off-topic: ik ben niet meer actief op Twitter en andere “sociale” media. Lang verhaal kort: woensdag meldde ik op Twitter aan een Turkse dame van de SP dat ik op haar had gestemd. Voor een of meer PVV-sympathisanten bleek dat voldoende aanleiding om in actie te komen. Nog geen 15 minuten later werd mijn naam misbruikt om op een aantal politieke sites de PVV de promoten.
  Ook is een aantal malen geprobeerd een van mijn email-adressen te hacken, en werd ik via dat email-adres aangemeld voor allerlei dubieuze sites.

  Om een verder domino-effect te voorkomen, heb ik daarom de afgelopen dagen bezig mijn online aanwezigheid zo veel mogelijk gewist. Zelf gekozen “hidden other”, geen zin in drama. Er komt een nieuw, onopvallend plekje voor mijn foto’s, en daar blijft het bij.

 8. Robert says:

  “… heb ik daarom de afgelopen dagen bezig…”

  Dus.

 9. Jezzebel says:

  @Robert, veel dank. Ook voor jou een zoet en goed nieuwjaar.

  Wat ontzettend rot van dat gedoe op twitter.
  Je kunt bij Twitter een ‘verified’ account aanvragen, dan krijg je een soort v’tje bij je avatar. Geen idee hoe het moet, maar je kunt het proberen.

  Sterkte man, hoop dat je me snel laat weten waar ik weer naar je foto’s kan kijken.
  .

 10. Robert says:

  Zo’n ‘verified’ account is stoer als je Lady Gaga bent, maar met nauwelijks 20 volgers is dat niet echt de moeite waard. Het beschermt je ook alleen op Twitter, niet als mensen op andere sites met je identiteit aan de haal gaan.
  En voor Twitter zelf is dat v-tje niet essentieel. Vorig jaar was er iemand die een fake-account met mijn naam en foto had gemaakt, en dat heeft Twitter uiteindelijk keurig opgelost. Maar je bent dan wel drie dagen aan het faxen met hun juridische afdeling in Amerika om aan te tonen wie je bent. Ik heb niet de energie voor dat soort gekkigheid.

  Ooit ook last gehad van bedreigingen via Hyves. “Sociale” media en ik zijn geen gelukkige combinatie. Dus laat ik het liever voor wat het is.

 11. Jezzebel says:

  @Robert, wat akelig.
  Wel belangrijk dat je foto’s gezien worden hoor.
  .

 12. Robert says:

  Aan de foto’s wordt gewerkt. Had ergens al een portfoliootje gemaakt, maar dat blijkt alleen goed te werken in Firefox, in andere browsers kom je allerlei bugs tegen. Dus ik pruts nog even verder.

 13. Jezzebel says:

  @Robert, gelukkig, laat me weten hoor.
  .

 14. Blewbird says:

  Een heel goed nieuw jaar, Jezzebel. Dat het je veel gezondheid, liefde en succes mag brengen!

 15. Willy says:

  ook ik wens je een goed, zoet en vooral gezond nieuw jaar!

 16. Jezzebel says:

  @Blew, dank, van jouw lippen naar Zijn oor, alle goeds ook voor jou.

  @Willy, Shana Tova, ook voor jou een zoet nieuwjaar in gezondheid.
  .

 17. de kunst deze keer
  is afschuwelijk
  😉

 18. Jezzebel says:

  @Koek, heb je de andere werken van Piers Atkinson bekeken op mijn vorige blogs?
  Hoedendesigner, bekend om zijn ‘Mickey Mouse’-kunst, en alles wat daar bij hoort aan metaforen.
  .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.