Amuse Gueule

Deze foto maakte ik uit het kookboekje
La Hollande s’Amuse van Philip Mechanicus
Mooi recept Ravioli gevuld met kwartel:

De ravioli wordt gemaakt van Italiaanse bloem, op honderd gram bloem wordt 1 ei gebruikt, halve eetlepel olijfolie en wat zout en peper. De vulling bestaat uit ontbeende kwartel, aangezet in een beetje olijfolie, samen met een sjalotje. Afblussen met cognac en rode wijn. Laten staan tot het gaat glaceren en door de gehaktmolen draaien, samen met een paar geblancheerde champignons. Op smaak brengen met peper en zout. Op het uitgerolde pastadeeg worden kleine hoopjes vulling gelegd en daaromheen vierkant uitgestoken. De lapjes pasta worden diagonaal op elkaar gelegd en met een beetje water dichtgeplakt. Zeven minuten pocheren in kokend water waaraan wat zout, en een beetje olijfolie tegen het plakken is toegevoegd.

Recept is van Chef Hein Kouwenhoven, Restaurant Villa Rozenrust, Leidschendam

En bij de profeten kwam ik het volgende tegen:
Isaiah 6:6

Then flew unto me one of the seraphim, with a glowing stone in his hand, which he had taken with the tongs from off the altar; and he touched my mouth with it, and said:
Lo, this hath touched thy lips;
And thine iniquity is taken away,
And thy sin expiated.
And I heard the voice of the Lord, saying:
Whom shall I send,
And who will go for us?
Then I said: ‘Here am I; send me.’

Shavuah tov,

De kruiden van mijn week uit het spijsdoosje zijn kaneel, kruidnagel, kardemom en nootmuskaat.

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Pascale, 08-08-12 Amuse Gueule

This entry was posted in Jezzebel's eye, kunst, literatuur, Own Art and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Amuse Gueule

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.