Troubles on my mind

Ik heb hard gewerkt
Opzet van het slot
Oba-feuilleton
Bloedstollende aflevering
Deze avond
Ben ook vast aan de slag gegaan met illustratie
Voor laatste deel
Verzorg ik ook mijn eigen art
Het zijn heerlijke momenten van gratie
Lieve collega schrijft een mail
Ik zie jou niet als werkloos, zegt ze
Jij bent kunstenaar
Opzoek naar hoe ze haar geld kan verdienen
Heerlijk he, zegt hij
De zonzijde van geen werk
Je zou er de zorgen niet bij moeten hebben
Denk ik
Man oh man
Ik word zo treurig als ik de baantjes zie
Die worden aangeboden
Waar moet ik heen
Met mijn idealen
En grote dromen

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Charlotte Molenkamp, Troubles on my mind

This entry was posted in @home, kunst, literatuur and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Troubles on my mind

 1. Selma says:

  Prachtig schilderij, fijn zo weinig kleur, en dan dat bloedrode.
  Ik hoop dat je ‘laatste’ illustratie erop lijkt.
  Ben zééér benieuwd naar het bloedstollende!

 2. Die woorden hadden van mij kunnen zijn. Ik werk elke dag. Al maanden. Ik ben niet slecht, ik paste alleen niet in het team. Er bestaan geen teams van mensen zoals ik.

 3. Jezzebel says:

  @Selma, het bloedstollende is van jou
  oi va voi, ik wou dat ik zo kon werken als Charlotte Molenkamp
  we zullen zien,
  heb wel mijn best gedaan.
  .

 4. Jezzebel says:

  @Knuts, je bent wel een topprestatie aan het leveren
  het zal groter groeien
  moge je op een dag daar je brood mee verdienen
  en heel wat meer.
  Jij en Ina.
  .

 5. Ik moet zeggen dat ik meer dan aangenaam verrast ben over hoe het feuilleton zich ontwikkeld. Ik heb de delen al meerdere keren gelezen en ben van mening dat het inmiddels ontwikkelt tot een biografische thriller. Ik heb ook veel waardering voor jou. Ga er maar aan staan om de ontwikkelingen tot een adembenemend slot te schrijven. tweet 😉. Bovendien twee illustratie verzorgen waarbij de eerste samen met het verhaal toonzettend zijn geweest voor de serie.

  Geniet van je creatieve vuur en vergeet de sores, voor even.

 6. Jezzebel says:

  @Ina, dank 😉
  Mooie clip.
  .

 7. joost tibosch sr says:

  Jezzebel Ik zie de vrouw van Charlotte…En dan hou ik mijn handen op mijn rug..Dat is niet de vrouw, die ik in de wangen wil knijpen en wil zeggen “Kom op, meiske, laat je niet kennen!:” En ik wil niets liever dan dat!

 8. Jezzebel says:

  @Joost, oh ja joh?
  Als ik Charlotte Molenkamp zou kennen en ze zou me dit werk laten zien, dan zou ik zeggen, wat een pracht vrouw, wat een kracht, tederheid en kwetsbaarheid, wat heb je haar treffend neergezet met die verleidelijk sensuele mond.
  Maar ja, ik zou dan ook niet snel iemand in de wangen knijpen.
  En wee de man die mij in de wangen wil knijpen!
  .

 9. joost tibosch sr says:

  En gelijk heb je..als je je maar niet laat kennen, met je idealen en dromen!!

 10. Jezzebel says:

  @Joost, moge zoveel mogelijk mensen mijn dromen en idealen leren kennen 😉
  .

 11. kitty says:

  Het scheelt al een heleboel als je idealen hebt. Dan weet je tenminste waarop je kunt focussen terwijl je wacht op een geschikte baan. En anders kun je misschien iets opzetten uit eigen initiatief? Of samen met anderen die ook zoekende zijn?
  Ik vind het een prachtig schilderij.

 12. Jezzebel says:

  @Kitty, dank.
  We zullen zien wat het wordt.
  .

 13. DagEnDauw says:

  Zo broos en kwetsbaar, … in woord en beeld. Om stil bij te worden.

 14. So true.
  Kunstenaars, we maken de consessie om dat basis bestaan te handhaven. Baantjes. Eigenlijk elk baantje dat geen creatie van eigen werk, is een consessie. Ik heb assignments, krijg ervoor betaald, het is fotografie, en het blijft een consessie. Ik heb vrede met de consessies omdat ik een pad bewandel dat dicht bij mij staat. Ik heb doelen en dromen overwinningen en set-backs. Maar elke tegenslag maakt mijn bastberadenheid sterker om dit pad te blijven bewandelen.

 15. Jezzebel says:

  @Dag & Dauw, dank.

  @Koek, voor mij is het geen vastberadenheid, geen kwestie van doorzetten, geen keuze, ik kan niet anders.
  Maar het is wel heel erg sappelen en als er geen werk is, knaagt dat ook aan je creativiteit.
  .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.