Alsof me dat lukt

Goed nieuws
Mijn bloed is zuiver
Geen afwijkingen in de longen
Op de foto
Geen ruimte innemende entiteiten
Geen water
Geen slijm
Gelukkig

In gedachten
Zag ik het heel anders
Eigen schuld
Dikke kankerbult
Had je maar niet
Zo lang
Zo intensief moeten zuigen
Van roken ga je dood

Dus heb ik iets geroepen
Dat het tijd wordt
Om te stoppen
Als het allemaal goed is
Dan is het misschien genoeg geweest
Vrijdag of maandag of zo

God man
Alsof me dat gaat lukken
Wat een leed!

Jezzebel,
Tussen water en water

Art: Hila Lulu Lin, eyes

This entry was posted in kunst, literatuur and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Alsof me dat lukt

 1. christinA eijkhout says:

  Succes met stoppen.

 2. Jezzebel says:

  Oi vee, wat heb ik geroepen! 😉

 3. fons says:

  Voordat je stopt kan je altijd eerst nog es zoeken hoe het komt dat je rookt of ooit bent gaan roken….heb ik ooit tegen mezelf gezegt….ik vond why en ont-dekte dat ik dempte wat niet gedempt te hoefde worden…..en het lukte de 10e keer.
  http://espanol.video.yahoo.com/watch/5853573/15314101

 4. Jezzebel says:

  @Fons, en?
  Waarom rookte je?
  .

 5. fons says:

  om ‘rustpunten’ terug te vinden die ik daarvoor van nature had.
  Nu had ik onrust door keuzes die ik had gemaakt op kracht ipv gevoel en dat was in ongeveer alles…… werk, relatie uiterlijk en ga maar ff door.
  Ik leefde kortom als de persoon die ik dacht te moeten zijn ipv te leven als de persoon die ik al van nature was en dat was in veel gevallen het tegenovergestelde…..dat dat onrust gaf hoef ik denk ik aan niemand uit te leggen.

 6. Jezzebel says:

  @Fons, sigaretten roken is voor mij ook zoeken van rustpunten.
  Maar meer dan dat.
  Ik vind het echt lekker, de handeling, de rituelen, de gebaren.
  Jammer dat je er ziek van kunt worden.

 7. fons says:

  Jezzebel
  Mijn hele gevoel zegt dat roken natuurlijk niet goed is voor ons anders hadden we wel een schoorsteen op ons rug,maai ik ben er zeker van dat de onrust (welke door wat dan ook veroorzaakt wordt in het lijf ) een véél grotere ziekmaker is.
  Maar tijd zal het ons leren én vertellen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.