Pizza me hoela!

Laat thuis vandaag
Vlak voor sluitingstijd Dirk
Pizza aanbieding

Geen zin in
Supermarkt deegballen
Uberhaupt niet vaak in pizza

Vanavond leek het lekker
Restaurantje
Take away

Echte Italiaan
Zomers werkt hij in Spanje, zegt ie
In de winter hier
Oh, zeg ik, dus deze zomer niet

Weet hij nog niet
Slecht met horeca in Zandvoort
Weet ik

Vergeet ik
Hufters hier
Belazeren je waar je bij staat

Quatro formaggi
Met liefde en uien
Laat hij zien

Extra extra
Ciao Bellissima, ciao

Quatro formaggi mijn bevallige tochus!
Croutons godbeterhet
Kaas van plastic

Oh man
Kan ik niet tegen
Als je excuses gebruikt
Waar je eer uit zou moeten halen

Smeer mij
Ik weet niet wat aan
Maar kook in godsnaam
Met liefde!

Jezzebel,
Tussen water en water
 
Art: Albrecht Genin

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

31 Responses to Pizza me hoela!

  1. Ina Dijstelberge says:

    Avatar van Ina Dijstelberge
    Kook met liefde inderdaad en met genot. Ben erg gecharmeerd van Albert Genin.

  2. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Ina, leuk om te horen, Genin rules.
    Het is waar wat je op Twitter zie.
    Zijn eenvoud is wat zijn werk zo krachtig maakt.
    Met hele eenvoudige beelden
    Kan hij je hele verhalen vertellen.
    .

  3. Blew says:

    Avatar van Blew
    en echte kaas! Moest Genin opzoeken, zag bij galerie De Vis in Harlingen mooi werk.

  4. Blew says:

    Avatar van Blew
    Haal je deze weg, Jezz, het blog is weer eens een beetje traag.

  5. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Blew, Genin is mijn nieuwe ontdekking, heb nog meer van hem.
    Laat maar staan, ik vind het wel goed dat de heren kunnen zien dat de boel wéér hapert en stottert!
    Om crazy van te worden!
    .

  6. martin says:

    Avatar van martin
    Koken met liefde. Altijd!
    Je eet niet om vol te raken.
    Vanavond een gerecht gered.

    Gelukkig mocht ik.
    Anders was het natte groente
    in klef deeg geworden.

    Mooie kunst ook.

  7. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Martin, goed om te horen 🙂
    Ik kan er zo niet tegen als iemand mijn eten vesjteerd omdat het ‘goedkoop’ moet.
    Zeg dan, ik heb het niet.
    .

  8. Jan Bouma says:

    Avatar van Jan Bouma
    tsja… het etablissement had ook geen Michelin-ster… Jezzie… Ik bedoel je moet wel even kijken waar je aanklopt of binnentreedt; trouwens is er in dat hele Zandvoort wel éénje te vinden waar wij eens uit eten kunnen gaan? Ik bedoerl als ik m’n Kafka-prozess heb gewonnen? De Bentley weer terug is en de chauffeur weer in dienst genomen? Allemaal vragen, vragen en nog eens vragen die zo maar opkomen bij het noemen van het woordje "pizza". Ik tuig die zelf wat op; ik bedoel ik gebruik de bodem, de basis, en dan gooi ik er van alles op. Ook verse kruiden uit de tuin.

    Tot morgen maar weer of zo… :))

  9. Jan Bouma says:

    Avatar van Jan Bouma
    tsja… het etablissement had ook geen Michelin-ster… Jezzie… Ik bedoel je moet wel even kijken waar je aanklopt of binnentreedt; trouwens is er in dat hele Zandvoort wel éénje te vinden waar wij eens uit eten kunnen gaan? Ik bedoerl als ik m’n Kafka-prozess heb gewonnen? De Bentley weer terug is en de chauffeur weer in dienst genomen? Allemaal vragen, vragen en nog eens vragen die zo maar opkomen bij het noemen van het woordje "pizza". Ik tuig die zelf wat op; ik bedoel ik gebruik de bodem, de basis, en dan gooi ik er van alles op. Ook verse kruiden uit de tuin.

    Tot morgen maar weer of zo… :))

  10. Beeldsprekers says:

    Avatar van Beeldsprekers
    Goedenmorgen.
    Tja, mee eens, vreemdgenoeg met skiles geleerd alles met aandacht te doen… is minder dan met liefde maar is begin en altijd beter dan met onverschilligheid.
    Enne ook lekker pizza begint met goede ingredienten (net als pasta)

  11. suiker says:

    Avatar van suiker
    Ja, koken moet met liefde. Ik kook nu al een paar dagen voor zo’n acht tot tien personen. De anderen leveren de ingredienten aan, en ik maak er een potje van. Leuk, lekker en heel gezellig! Gisteren aten we ‘filosoof’ ik had er wel ooit van gehoord maar het nog niet gemaakt. Aardappelpuree met gehakt, daarbij geglaceerde wortelen. Kost niks, is gezond en heel erg lekker (met fruitpeper erdoor 😉

    Die Italiaan moet een tomaat naar zijn hoofd 🙂

    een fijne dag Jezz!

  12. Opa says:

    Avatar van Opa
    Een eettent ga je tegenwoordig binnen ‘met gevaar voor eigen leven’
    En maar klagen dat er weinig volk binnenkomt. De prijs-kwaliteit verhouding is volledig zoek.

    Groeten, Henk

  13. Flo says:

    Avatar van Flo
    Mooi mooi mooi, ik ben al bijna onderweg naar de stad, richting mijn drie dames ( italiaanse mama’s) die in hun pieperdepiepkleine winkeltje heerlijke take-away pasta’s maken ( naast nog een vitrine vol andere lekkernijen, mmm misschien eens een foto maken daar, alhoewel, langgerekt, weet niet of dat past in dat winkeltje :-).

    Met mijn late diensten ben ik altijd de klos, niks kantine in de avond-en nacht. Maar leuk, je leert er de lekkerste zaakjes door kennen, thai, indiers, de mamma’s.. och zoveel meer.. En ja, soms natuurlijk even zelf in de pan roeren..met liefde.. altijd!

    Genoten weer!

  14. Kat says:

    Avatar van Kat
    Goh, ik kan zomaar reageren…
    Ik had laatst kaasbroodjes die je in de oven op moet warmen…met de kaas kon je boetseren, niet te geloven, wat een rotzooi!
    Groet,

  15. PiratePete says:

    Avatar van PiratePete
    Hallo Jezz,
    Ik heb een klein beetje van onze wereld gezien
    En er is 1 ding dat mij altijd opviel!
    Waar ook ter wereld
    Pete’s law gaat meestal op
    "De kwaliteit van een restaurant is omgekeerd evenredig met het aantal toeristen dat daar eet!"

  16. Fleur says:

    Avatar van Fleur
    OCH ACH ANGEL EYES…. wat heb je prachtig over mij geschreven,jaja ik lees het….jij had gelijk,de allermooiste woorden.
    Kan je verslaafd zijn aan letters en komma`s en uitroeptekenssssssss en sidiejes,als C het leest roept tie o nee dat zeg je fout fout fout en dan krijg ik weer een 1 van hem,zo in en in gemeen hij heeft een hart van STÉÉN EN EEN FACE VAN GIPS ach schat wat zie je pips je gezicht lijkt wel je bips maar is niet zo geboren onderweg heeft hij zijn kind verloren,daarom laat ik hem gaan en zeg in scherts dat ik wel de lekkerste benen heb want dat zei reeds mijn aristocratische grandpapa terwijl il fume une pipe,hiep hiep hiep wil jij ook een jeep?

  17. Fleur says:

    Avatar van Fleur
    http://www.vkblog.nl/bericht/321721/Pizza_me_hoela%21#

    ja harlingen stikt van de galeries,werkelijk verstikkend en lief dat die lui daar zijn,maar nooit maar dan ook nooit vertelli enkel belli dat je from amsterdam komt…..oeweeeehhh ach en nee dan lig jer uit
    zonder je fluit en is het idyliische fairytaltje uit,met je oliefantensnuit.uit spuit de bocht gaat in,heb jij al een onderkin?

  18. Wattman says:

    Avatar van Wattman
    Koken met minachting is het ergste dat er bestaat…onmensen. Barbaren!

  19. Fleur says:

    Avatar van Fleur
    Ach zie je Sweety hoe die W reageert?
    Zelf een fervente maar weeh o weeh incasseren ho maar.
    Trék je niáks van die mannen aan,Djazz ….WOMEN RULES!!!

  20. Kitty says:

    Avatar van Kitty
    Kan je beter quatro formaggi bestellen 😀
    Daar zit tenminste wat redelijke kaas bij.

  21. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Jan, de eettenten in Zandvoort niet echt om over naar huis te schrijven.
    Grote minachting voor de gasten.
    Misschien moet ik de strandtenten eens proberen.

    @Beeldsprekers, als je me echt razend wilt hebben dan is het met eten rommelen! 🙂

    @Suiker wat lekker!
    Klinkt super gezellig en dan nu met dat mooie weer.
    Wat heerlijk 🙂
    .

  22. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Opa, oi man, reken maar dat ik nooit meer bij hem terugkom, het is zo dom!

    @Flo, het water loopt me in de mond, bij het woord ‘mamma’s’ alleen al 🙂
    God als mensen met liefde koken, wat kunnen ze je gelukkig maken.

    @Kat, rotzooi en minachting!
    Het maakt me razend. 🙂
    .

  23. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Pete, hoe waar.
    Maar in Zandvoort gaat dat niet helemaal op.
    Soms zijn de tenten bomvol, maar ik blijf het prut vinden 🙂

    @Flory, ik ben het helemaal met Wattman eens.
    Koken met minachting is een misdaad tegen de mensheid.

    @Watmann, oh man, echt, die zouden nooit meer in een potje mogen roeren!

    @Kitty, die had ik dus besteld, maar dat was plastic met croutons.
    .

  24. Blew says:

    Avatar van Blew
    Nabrandertje: de Zandvoortse horeca is prut, inclusief de strandtenten. En duur.

  25. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Blew, ik begrijp het gewoon niet.
    In Tel Aviv kon je bij elk gat in de muur
    de eer van zijn moeder
    zijn moeders moeder
    zijn vrouw
    haar moeder etc
    proeven!

    Wat is dit voor minachting!
    En maar klagen.

    Moet je voorstellen als er tent komt
    die gewoon simpel zijn best doet.
    Niet goedkoop inslaat.
    Goede spullen
    met liefde koken!
    .

  26. Kitty says:

    Avatar van Kitty
    Croutons?
    Vreemde pizzabakker wel.:D

  27. Vogel-vrij says:

    Avatar van Vogel-vrij
    Quatro formaggio my ass:-)
    Wat heb je gegeten?
    Verwen jezelf met zelfkoken en een flinke vriezer…
    Net zo snel op tafel als een diepvriesmaaltijd, want dat is het ook:-)
    Maar dan wel zelf met moed, beleid, trouw ,geloof, hoop, liefde, eer en geweten bereid.
    [Bloed zweet en tranen naar smaak toevoegen.]

  28. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Kitty, ja heel vreemd 🙂

    @Vogel Vrij, mooi gezegd.
    Maar als ik thuis kom heb ik daar geen kracht en geen tijd meer voor.
    Om zelf nog te frutselen, op een salade na.
    Het zijn best lange dagen.
    En als ik dan eens in de honderd jaar denk, ah joh, pizza.
    Dan wel graag met liefde! 🙂
    .

  29. Fleur says:

    Avatar van Fleur
    Ja,alles moet met liefde ook koken.

  30. Jezzebel says:

    Avatar van Jezzebel
    @Flory, zeker koken! 🙂

    Like water for chocolate


    .

  31. Mephisto says:

    Avatar van Mephisto
    @Jan: niet waar.
    Mijn blog volgt nog, maar eten hoeft niet duur te zijn, geen sterren te hebben.
    Eten (maken) doe je uit liefde. Of anders niet. Dan laat je het voor je doen.

    @Pete
    "omgekeerd evenredig"…

    Het zál wel!
    Enne… altíjd hè!

    @Jezz
    Weet je wat ik -uit ballorigheid- eens heb geproefd?
    De cheeseburgers van de Aldi!
    Meelballen van 50ct/st. En die dingen zijn -verdomme- nog lekker ook!
    Beetje extra curry, schijfje tomaat en/of uiringen en hopsakee!
    Zo uit de magnetron…

    Croutons: op een pizza?
    Doet mij opeens denken aan een pizzaboer op de Vlaanderenstraat in Gent.
    Morticia heeft ‘t nog opgeschreven:
    http://www.vkblog.nl/bericht/321375/Pizzeria_Absurdia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.