Pleziertjesboulimia

fotofotofoto

Ik lijd aan pleziertjesboulimia. Ik vreet me vol met luxueuze producten die ik lang heb moeten missen en nu in overvloed voor me worden uitgestald in Albert Heijn. Ik heb een hekel aan Albert Heijn.

Alles is er op gericht me te verleiden. ook als ik een bepaalde afdeling eigenlijk al lang veilig voorbij ben (Franse kaas, witte wijn, stokbrood, noten, lekkere worstjes, vleeswaren, you name it, I like it.) Dan herinneren ze me met hun aanbiedingen in bakken op een totaal andere plek, aan mijn eigen spilziekte, aan mijn veel te luxueuze behoefte mezelf een pleziertje te doen, als het allemaal niet zo lekker gaat. Helemaal niet zo verstandig. Ik ben hypergevoelig voor al die prikkels van buitenaf.

Thuis prop ik me vol met al mijn veroverde luxueuze producten, die ik in feite niet nodig heb, maar waar ik naar verlang. Waar ik zo vaak aan dacht in het land van mijn hart, waar mijn luxes lang niet altijd voorradig waren. Alsof ik een inhaalslag moet maken. Alsof ik uitgehongerd ben. Soms word ik kotsmisselijk van mezelf.

Thuis,
Jezzebel

Art: Hila Lulu Lin, Egg 1, Egg 2, Nomore

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

25 Responses to Pleziertjesboulimia

 1. Jos Goedmakers says:

  Avatar van Jos Goedmakers
  En dat allemaal op je blog met als titel Honing en Olijfolie…

 2. K says:

  Avatar van K
  Ik mijd AH fijn en shop liever bij Aldi of Lidl. Daar ligt het a. niet zo sjiek uitgestald en b. kost het stukken minder.
  En als je een boodschappenlijstje maakt vooraf? Structuur aanbrengen helpt altijd.

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jos, Liefde in een land van haat, such is life 🙂

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @K, ik shop altijd met lijstjes, en die goedkope supermarkten niet bij mij in de buurt. Ik woon op een plek waar veel toeristen komen, daar zijn de prijzen sowieso al opgedreven. Maar dat blijkt allemaal niet genoeg hindernis te zijn om het dan maar te laten liggen.
  Ik vind het gewoon lekker. 🙂

 5. jacob hesseling says:

  Avatar van jacob hesseling
  Eerst eten ,dan boodschappen doen, vroeger kwam de kruidenier met een boekje kon je aankruisen wat je wilde hebben.

 6. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  veroverde luxueuze producten
  Verdovende luxueuze producten.

  @Jos & Jexz: indeed.
  Olijfolie, azijn, citroen en honing.
  meer is er niet nodig om slank te blijven…
  Reactie is geredigeerd

 7. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jacob, ik ken de truukjes, dat helpt bij mij voor geen meter. Was er maar weer de SRV winkel, die vond ik leuk, die snoepkettingen, man, dat vond ik heerlijk! 🙂

  @Mephisto, het gaat hier niet om slankblijven, het gaat om pleziertjes die je troosten.

 8. all army says:

  Avatar van all army
  Jezzebel, dat meen je niet. De beste supermarkten zijn in Zuid-Frankrijk, E.Leclerq met name. Of de markt in St. Maxime of vooruit dan maar de boerenmarkt op zaterdag bij de Noorderkerk, bij mij om de hoek. Maar AH, nee, wel degelijk! en al die ‘bonus’ aanbiedingen en die leuke meiden achter de kassa (met sommigen ga ik altijd een ‘praatje’ houden, vooral met de ‘hoofddoekjes’). Maar echt ‘verleiden’ kunnen mij alleen de prijskaartjes,lol. Je moet eens meegaan naar een echt leuke koop-trip. Straks wordt je nog ‘hooked’ en dat wil ik ook niet op mijn geweten hebben. Voor de rest heb ik maagpijn en ben half verdoofd, vandaar! Rustige nacht gewenst.

 9. Zoë says:

  Avatar van Zoë
  hahaha! Vreetzakje. Je plaatjes vind ik weer vreselijk. Daar word ik nou misselijk van:)
  slaap lekker mevrouw van de heftige plaatjes.

 10. zev says:

  Avatar van zev
  herkenning, alsof je bang bent dat het niet meer aangevuld wordt.

 11. propper says:

  Avatar van propper
  pleziertjes & boulimia in één woord samenvoegen, dat kan haast niet. Natuurlijk bedoel je het allemaal luchtig & vluchtig, maar als je echt boulimia hebt beleef je absoluut geen plezier aan je proppartijen: boulimia is niet jezelf troosten, maar jezelf pijn doen, pakweg zoals anderen zichzelf snijden of branden.

 12. Henk says:

  Avatar van Henk
  Mag toch best? 🙂

  Groeten, Henk

 13. De dissonant says:

  Avatar van De dissonant
  Het is misschien iets verder maar er is een Lidl "achter" de Nederlandse Bank aan de andere kant van de Stadhouderskade (Hemonylaan). Risico is dan dat je naar de Albert Cuypmarkt gaat alwaar ook veel lekkers. Er is een Aldi bij de Vijzelgracht. De prijzen van AH zijn overal het zelfde overigens.

 14. Maria-Dolores says:

  Avatar van Maria-Dolores
  hihi, ik vertel mezelf altijd dat ik het *allemaal* mag kopen als ik het écht wil… en als dat niet helpt, verlang ik ook van mezelf dat ik me eerst nog even afvraag of ik er écht gelukkiger van word…

 15. Annem van den burg says:

  Avatar van Annem van den burg
  @ Jezzie. Prachtige foto`s weer!

  Ik snoep, àls ik snoep, van een mooi lichaam! :):):):)Annem.

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen,
  Ik heb lekker uitgeslapen! 🙂

  @Zoë, heerlijk geslapen, jij ook? En het is prachtig weer buiten!

  @all army, dat klinkt indeed heel verleidelijk. Maak je geen zorgen, dat heb jij niet op je geweten, dat is mijn karakter, ik houd daar van. 🙂
  Voel je beter, het is stralend weer, heb je een beetje bouillon van kippensoep geprobeerd voor die buik die zo overstuur is?

  @Zev, ja, krankzinnig toch?
  Ook voor jou veel beterschap.

  @propper, of het écht is, is uiteraard alleen aan mij om te bepalen. Pleziertjesboulimia is waar ik aan lijd. En indeed ik herken de heftige drive die er achter zit.
  Boulimia is het proppen van de leegte, nooit genoeg. Ik heb daar behoorlijk last van, vandaar dat ik het aankaart.

  @Henk, ik wacht op het moment totdat ik er genoeg van heb.

  @Dissonant, oehhhh Albert Cuyp…. 🙂
  Dat is wel zo’n beetje paradijs op aarde, heerlijk vind ik het over de markt te slierten. Maar dat is dan ook heel anders dan Albert Heijn, waar ze je, volgens mij, kunstjes flikken om meer, meer, meer te kopen.
  Heerlijk, dank voor je informatie, wat ben ik blij dat je in de buurt woont! 🙂

  @Maria-Dolores, je raakt inderdaad wel iets, word je gelukkiger van Filet Americain die zo giftig oranje is dat het vol moet zijn gestopt met kleurstof? Hop, tóch in mijn wagentje.
  Maar misschien krijg ik er eerdaags genoeg van, dan geloof ik het wel, dan ken ik het al.
  Maar oi va voi, daar ben ik nog niet. 🙂

 17. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Annem, ja, die snoeperijen, daar verlang ik ook naar! 🙂
  Dank voor je compliment.

 18. MOODSWINGER says:

  Avatar van MOODSWINGER
  Oh, AH biedt mij altijd weinig inspiratie hoor…het lekkerst vind ik nog altijd mijn traiteur hier om de hoek. Lekkere kazen, wijnen, pasta’s….helaas ook erg kostbaar. Ik ken het- het binge eaten. Daarna voel ik me altijd helemaal onpasselijk over dat wat ik gegeten heb..:-)

 19. Victor Onrust says:

  Avatar van Victor Onrust
  Zag nu pas dat ik nog als Dissonant reageerde. Had met een heel ander blog te maken waar ik als zodanig ten tonele werd gevoerd.

  Zelf heb ik nooit zo’n moeite met die AH van jou. Kom er een paar keer per week. En waar ik me het meest aan erger is dat mijn favoriete (meestal goedkopere) artikelen, bijvoorbeeld blauwe Cafe Oké weer eens verhuisd c.q. weggestopt zijn. Maar ik ben wel zo iemand die altijd naar de prijs kijkt en dan iets al gauw te duur vind. Ben nu eenmaal zo opgevoed vrees ik.

  Binge eating ken ik niet zo maar ik wil nogal eens naar de koelkast lopen als ik even genoeg gewerkt heb. Tegenwoordig weet ik mij dan vaak met een plakje winterwortel te behelpen.

 20. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik nog even.

  Ik heb het niet over binge-eating, als ik spreek over de pleziertjesboulimia van mezelf. Het is niet dat ik mijn mond volprop zonder te weten wat ik eet. Ik maak hele lekkere dingen voor mezelf, maar in hoeveelheden die je zacht gezegd ‘jiddische overdrijving’ zou kunnen noemen.
  Ik wou dat ik het minder vaak nodig had, mezelf te troosten, met bijvoorbeeld lekkere dingen, maar soms zijn het ook veel te veel tubes verf of kwasten, of te vaak iets leuks gaan doen om mezelf te verwennen, maar die schadelijk zijn in grote hoeveelheden, alcohol, voedsel, wiet… etc.

  @Moodsis, ja tuurlijk, maar voor iemand die de supermarkten in Israël is gewend, dertien jaar lang, is Albert Heijn nog steeds een paradijs waar ik mijn ogen uitkijk, waar ik elke keer weer iets nieuws ontdek wat ik niet ken, wat meestal een teleurstelling thuis is, maar telkens opnieuw verleidt het me om het nog eens te proberen.

  De traiteurs in de Utrechtse straat heb ik nog niet durven bezoeken. Man, ik kan niet eens normaal met Albert Heijn omgaan! 🙂

  @Victor, daar erger ik me ook aan, dat je soms plat op je buik door die verdomde supermarkt moet tijgeren om de juiste ditjes en datjes te pakken te krijgen.
  Dat is wat ik bedoel met de kunstjes die ze je flikken in een supermarkt die zo gelikt is als AH. Op ooghoogte, van normale mensen, staat wat ze je graag willen aansmeren, bovenop en helemaal onderaan, de producten die waarschijnlijk meer de moeite waard zijn, maar daar moet je dus soms halsbrekende toeren voor uithalen.
  Wat een leed! 🙂

 21. Zusenzo says:

  Avatar van Zusenzo
  En dan moet je ook nog naar de HEMA !
  Och arme : )
  Vieze foto’s trouwens.
  Met dat ei.
  Ontneemt me elke eetlust.
  Mooie titel trouwens.
  Creatieve vondst.

 22. 100_woorden says:

  Avatar van 100_woorden
  Ik kan de verleidingen niet weerstaan als ze in huis zijn, dus koop ik ze zelf niet. Helaas denkt niet iedereen in huis daar hetzelfde over, dus kom ik ze af en toe wel tegen…

 23. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  @Jezz: Wat is er eigenlijk verkeerd aan het aloude joodse adagium, ‘eet mijn kind’?
  Lijkt je een heerlijke gemberbolus, (hoe spel je dat eigenlijk?) of een stuk zelfgebakken boterkoek je op het moment niet het einde? (De naam Utrechtse straat was de prikkel voor mijn watertanden).

  Natuurlijk wel uitkijken wat je eet. Heb je gezien wat het doet met de kleur van de huid als je teveel eigeel eet?

 24. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  jessus….ja van die foto’s ga ik ook bijna over m’n nek…alleen al het idee…
  nou ben ik sowieso al helemaal geen eter, dus dat wat ik eet moet vers, zeer smakelijk en voedzaam zijn, m.a.w. minimalistisch borgondisch.zoiets…heel erg genieten van weinig…
  maar pleziereten om ellende weg te werken of om te vullen…dat troostkopen…daar kan ik me niets bij voorstellen…
  mijn maag en darmen zouden het niet accepteren, mijn portemonnee trouwens ook niet en de man thuis idem dito….
  heb jij daar geen last van dan?
  en hoe zit het met de pondjes???
  volgens mij gaat het wel weer over als je er aan gewend raakt, aan al die lekkere dingen, die dan verschrikkelijk smerig blijken te zijn…dan word je kieskeuriger en ga je gericht kiezen voor één enkel heerlijk, verrrukkelijk iets…en daarvan genieten is dan genoeg…dat kost gewoon tijd en dan moet je wel eerst ook lekker in je vel zitten…..
  (ik ben weer streng. :)))
  jeggroet

 25. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Zus en zo, nou de Hema is een plek die ik leuker vind. Oehhh, hemaworst! Dat heb ik ook heel lang niet meer gehad!

  @100, ah, maar dat is heel iets anders. Iemand in jouw huis neemt de moeite om je te verleiden. 🙂

  @Jack, daar ben je weer! 🙂 Ik heb je gemist. Ja, de Utrechtstestraat, dat is een plek om voorlopig weg te blijven.

  @Jeg, hier helpt geen streng, lief, wijs, moedertje aan.
  Als je het niet kent, dan is het moeilijk voor te stellen hoe het is. Ik hoop dat ik er eerdaags genoeg van heb.
  Vandaag gaat al een stuk beter, volgens mij heb ik de buikgriep van all army te pakken.
  Oi va voi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.