En toch…

foto

Vrijdagmiddag en ik voel me leeg. Tegen huilen aan. Net terug van de huisarts. Ik heb een oogontsteking, oorontsteking en eczeem op mijn rug en mijn armen. Volledig uitgeput, zoals ik dat vroeger had na een paar weken filmen, Baghdad of Auschwitz.
En ik heb vandaag een proefopdracht ingeleverd voor een baan bij een behoorlijk pretentieus tijdschrift voor webredacteur online.
Gisteren heb ik een baan aangeboden gekregen bij een ander categorie tijdschrift, ook als webredacteur. Negen maanden contract. Ik heb om uitstel gevraagd.
Even goed nadenken, hoe zit het juridisch, kan ik onder zo’n tijdelijke overeenkomst uit, stel dat ik meedoe over een paar weken bij die baan voor dat pretentieuze tijdschrift dat ik eigenlijk interessanter vind dan wat me gisteren is aangeboden?
Man oh man, zo is het allemaal zo schraal als de huid op mijn rug en zo regent het tranen met tuiten.
Wat is wijsheid? Mijn verlies nemen, zeg ik tegen mezelf, begin in godsnaam iets, gooi ziel en zaligheid in die 9 maandenbaan, die overigens niet zo heel goed verdient. Mijn vaste lasten kan ik er niet mee betalen.
En wat die andere baan betreft, vandaag heb ik drie stukken ingeleverd, geen flauw idee hoeveel mensen een proefopdracht kregen, vast geen honderd, een stuk of tien wellicht, als ik daar doorheen ben, dan neem ik aan dat het een gesprek wordt. Maar dat zijn allemaal zulke vage opties. En toch… en toch… en toch…

Jezzebel,
Thuis

Art: Wendy Schneider en hier al eens eerder gebruikt.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

40 Responses to En toch…

 1. Annem van den burg says:

  Avatar van Annem van den burg
  @ Lieve Jezzie. Geen zorgen voor de dag van morgen. Neem die baan en ga beginnen. Van het een komt willicht het ander. Niets is voorspelbaar.
  Laat de bal nu eens rollen! :):):):)Annem.

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @annem, ik ben blij met je woorden! Ja, weet ik veel wat wijsheid is, ik ga maandag bellen, we zullen wel zien, als, indien, en zo. 🙂

 3. landheha says:

  Avatar van landheha
  Gek wordt je van die 9 maanden. Het lijkt wel een constante 😉

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Landheha, zware bevalling 🙂

 5. K says:

  Avatar van K
  Een baan die te weinig oplevert voor je lasten? Daar word je ook niet vrolijk van. En gezondheidsklachten die wijzen in de richting van slecht in je vel zitten. Hoe is het eigenlijk vergaan met het yoga-gebeuren? Als je goed kunt ontspannen blijf je makkelijker gezond. Zorg goed voor jezelf. Hopelijk wordt die tweede optie wat.

 6. MOODSWINGER says:

  Avatar van MOODSWINGER
  De ballen beginnen te rollen en dat is goed. Je kunt overal onderuit volgens mij hoor- dus als er iets leukers langskomt kan je toch opzeggen..je zal de eerste niet zijn. No worries. Wel eerst weer even beter worden, je hebt maar een lichaam. Een lichaam en straks de keuze uit meerdere banen. Go Jezz!!!!
  Reactie is geredigeerd

 7. Annem van den burg says:

  Avatar van Annem van den burg
  @ Jezzie. Die negen maanden kun je weer op je CV zetten en ze zijn zo om. Werken geeft ook afleiding en echt, je weet nooit wat je tegen komt.. Afleiding geeft ontspanning van lichaam en geest Je slaapt beter en de sneeuwbal is rond. :):):) An.
  Reactie is geredigeerd

 8. MOODSWINGER says:

  Avatar van MOODSWINGER
  Ik moet opeens denken aan die drie aapjes: horen,zien en zwijgen. Heel raar..Je hebt iets met je oog, met je oor, maar zwijgen doen je niet! Wie schrijft die blijft, zo zie je maar:-) Liefs

 9. Thera says:

  Avatar van Thera
  Een baan waarmee jij je vaste lasten niet kan betalen? Voor hoeveel uur per week is dat dan? Kun je er nog iets naast doen? Nee? Nou vergeet het dan maar, dan moet je het niet doen. Dan raak je alleen maar verder van je weg. Maar ja, dat is gemakkelijk praten voor me, alle beetjes helpen, ik weet het.

  Volgens mij kun je ook wel een goede dosering multivitamines en mineralen gebruiken. Vooral vitamine B is nu belangrijk, want je hebt vast een antibioticum gekregen. Een beetje ginseng erdoor en je voelt je alras weer sterker.
  Het vitamine D verhaal laat ik over aan Peter, die had jou toch nog wat aardige reacties beloofd.

  Arme meid, kom maar bij mij onder de deken, we zijn in goed gezelschap en er zijn lekkere hapjes, thee, sigaretten, knuffels en asbakken.

 10. Maria-Dolores says:

  Avatar van Maria-Dolores
  als die baan zo slecht betaalt, dan houdt dat toch waarschijnlijk in dat je in die negen maanden ook nog àndere dingen aan kunt pakken? zelf voel ik me altijd prettiger als ik tenminste ‘onder de pannen ben’. als was het alleen maar omdat je dan bij je sollicitaties niet uit hoeft te leggen waarom je op dat moment geen werk hebt :-).

 11. Karin says:

  Avatar van Karin
  Ah tijdelijk werk ik doe het meestal wel….. want wie weet kan het toch vast werk worden. Alleen is dat tot nu toe niet gelukt.

  Als het zo slecht betaald moet je er tussendoor vanaf kunnen.

 12. Henk says:

  Avatar van Henk
  Van harte beterschap !!

  Groeten, Henk

 13. Dianne says:

  Avatar van Dianne
  Ik kan je niet raden behalve dat ik zwaar voor je duim dat de tweede optie wat wordt voor je antwoord moet geven aan de eerste. De eerste tijd is toch een proeftijd. Als een wergever onder je uit kan, kan jij dat dan toch ook?
  Maar zoals Moodswinger zegt, de ballen beginnen te rollen.
  Zorg goed voor jezelf Jezzie om overeind te blijven.

  kusz

 14. landheha says:

  Avatar van landheha
  Je hebt in ieder geval alles gegeven, dat is duidelijk. Dat souterrain is toch niet te vochtig voor je?
  Ik heb net een rood wijntje open getrokken en ik proost op je. Het is wel en vin de table, maar hij komt uit een goed hart. Prt!

 15. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  Citaat: "Mijn vaste lasten kan ik er niet mee betalen.".

  Hallo Jezzebel,

  Ook als je niet al je lasten kunt betalen kun je béter een halve baan hebben dan géén baan. Deze ervaring voegt weer iets toe aan je CV. Want hoe langer je "niets" hebt gedaan hier, hoe gróter de "afstand tot de arbeidsmarkt" in Nederland. Dat zijn redenaties hier om het loon structureel te kunnen verlagen m.i.

  Als je hier 3 jaar niet hebt gewerkt, word je in beginsel kansloos geacht. Zéker als je de 40 bent gepasseerd en zéker in een werkveld waar een overschot aan personeel is. Dan kun je alléén met vrijwilligerswerk of plaatsing via een uitkeringsinstantie nog wat gaan doen, waar anderen dan een volledig salaris voor krijgen.

  Mijn idee dus: gewoon doen en alles aannemen wat passend is. Kun je het niet combineren met dat telefoonbaantje van 2 dagen? Of met een bijbaantje bij die rabijne?

  Kun je geen budgetadviseur raadplegen voor de lasten? Heb je recht op huurtoeslag, zorgtoeslag en krijg je dat ook? In Amsterdam zit de werkgroep "Mug" (adviesorgaan van uitkeringsgerechtigden in Amsterdam) die je wellicht de weg kan wijzen in sociaal Nederland? Misschien moet je zelfs wel je lasten structureel verlagen.

  Een schamele troost dan: waar jij nu doorheen gaat gaan steeds meer mensen doorheen met goede kwalificaties. Straks moet een groot deel van het hele werkende collectief terug naar af. Dan heb jij die ‘aanpassingen’ aan een aftakelende welvaart al lang gehad.

  Voor je weerstand: neem Echinaforce en supplementen tijdelijk. Liefst druppels en/of bruistabletten voor de betere opname. Eet geen vlees en zuivel een tijd en ga eens een groentensapvastekuur volgen met een natuurarts. Ontgiftigen is dat. Dan zijn veel van die (autoimmuun) kwalen al snel weer verdwenen of onder controle. Als dat helpt weet je ook waar je de oorzaak kunt zoeken (eliminatie-dieet voor diagnostiek).

  Niet roken en zeker niet (veel) drinken dat ondermijnt je weerstand, zeker voor vrouwen. Eén (zonnatura) pleegzusterbloedwijn met extra ijzer en ginseng bij de warme maaltijd is wél goed voor je weerstand en de opname van essentiele bouwstoffen uit de voeding.

  Groet, mary
  IP 84.28.102.141
  25-01-2008
  20:57
  Reactie is geredigeerd

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik weer. Wat lief allemaal! Echt fijn je reacties. 🙂

  @K, het was een tijdelijk abonnement op de sportschool waar niet zo heel erg goed op je gelet werd.
  Dat is nu afgelopen. Ik wil naar het yoga-centrum. Misschien later. 🙂

  @Swingsis, ja gezond worden is belangrijk. Daarom sleepte ik mezelf op vrijdag (!, dan zit de dokterskroeg vol 🙂 naar de huisarts.
  Ik heb gesproken met de accountant. Als werknemer kun je onder zo’n contract uit, maar je maakt er geen vrienden mee. 🙂

  @Thera, full time baan. En die multivietjes heb ik nog ergens in de kast staan. Vanavond maar. Ik ben ook al aan gezond eten begonnen! Oeh dat dekentje klinkt lekker! 🙂

  @M-D, wat een leuke nieuwe foto, ik moet er wel even aan wennen, ik was zo aan al die vrouwenkoppies gewend. Het is een full time baan, nieuw op te zetten project, dus niet zo heel veel kans of tijd om er dingen naast te doen.

  @Karin, volgens de accountant kan dat, maar dan hoef je waarschijnlijk nooit meer terug te komen, ook niet voor kleinschalige projecten en zo.

  @Henk, dank, ik doe mijn best 🙂

  @Dianne, dat is het punt, die tweede optie, daar hoor ik pas over een paar weken wat van, in het gunstigste geval. Maar hier moet ik begin volgende week reageren.

  @Landheha, prt! dat heb ik lang niet meer gehoord! Heerlijk, een glaasje wijn, even kletsen. 🙂

  @Mary, ah daar ben je weer! Ik heb je gemist. Ik geloof dat je volledig gelijk hebt. Het is belangrijk om werk te hebben. En who knows, hoe dat balletje weer gaat rollen.
  Aannemen die handel en dan zien we wel weer verder. Dat ga ik doen. Dank voor je woorden! 🙂

 17. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Hoi Jezz
  Een baan van negen maanden heeft natuurlijk de meeste consequenties. Doe wat je het leukst vind zou ik zeggen, al dat gecalculeer helpt toch niet, alles pakt toch altijd anders uit.
  Sterkte
  groetjes
  rené

 18. Blew says:

  Avatar van Blew
  Ik sluit mij aan. Lijkt me wel handig om van te voren even te berekenen of je die tijd dan ook door kunt komen. Wat er verder komt, komt verder. Sterkte Jezz!!

 19. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  Hallo Jezzebel,

  Goed besluit. Succes er mee. Negen maanden zijn ook zo om. Als je aan de slag bent krijg je veel met mensen te maken die je ook weer op andere (arbeids)ideeën kunnen brengen. Na de eerste ‘valse’ start vorig jaar, ben je al weer een ervaring rijker en wijzer.

  Ik ben in beginsel aangenomen voor vrijwilliggerswerk zoals ik je eerder schreef. Ik had het druk met een kort traject solliciteren en uitstroom (werk vóór inkomen). Mijn WW-recht was verlopen zodat ik op de nominatie stond om terug te stromen in de bijstand. Financieel kon ik daar al niet meer slechter door worden. Qua sociale rechten kon ik er wel eerder weer wat beter door worden dan in de WW. De uitstroomactiviteiten van de gemeenten zijn veel pro-actiever dan van WW-uitkeerders.

  Ik werd in het sollicitatie-en uitstroomtraject van minstens 9 middagen, na drie middagen al (ongevraagd)vrijgesteld van het sollicitatietraject, omdat de curusleiders vonden dat ik uitstekend mijn positie op de arbeidsmarkt kon inschatten en ook had ik een correcte motivering en inspannig getoond. Naast een goede opleiding en goed CV.

  Hiernaast was het vrijwilligerswerk dat ik had gezocht de enige weg volgens het CWI om op mijn leeftijd weer terug te kunnen keren in mijn laatste werk bij soza’s. Ik kan dan ook op mijn CV zetten dat ik weliswaar al langer niet werkte, maar dat ik mijn (administratieve)vaardigheden heb behouden door o.a. dat vrijwilligerswerk.
  Dat kan ik blijven doen overigens, ook als ik ga werken. Ik kreeg dan voorlopig ook al toestemming voor die vrijwilligersjob, die mij eventueel later weer kan helpen aan deels betaald werk. Het werkterrein waar ik op mik werkt "anti-cyclisch". Hoe slechter de economie wordt, hoe méér vraag er komt naar gekwalificeerd personeel voor de sociaaljuridische sector. Ik ben met 20 uur werk ook al uit de uitkering bij een laag tot gemiddeld salaris. Ik kan nu alleen weer vooruit komen dus, na een tijd van terugval en stilstand.

  Let wel: ik viel in 3 jaar tijd terug van f. 4.500 –netto- (guldens) per maand bij 36 uur naar een -te lage- vervolg-WW van ca. E 750,00 (euro) netto per maand. Daar ga je wel weer van relativeren (hoewel ik met relativeren nooit veel moeite had).

  Nee, ik kom op deze site niet vaak meer. Ik wil mij niet langer bezighouden met een site die "geregeerd" wordt door multi-identiteitenstalking met redactioneel geoorloofde intriges, laster en leugens. Ik bezoek dus alleen af en toe bloggers die zich daar niet mee bezighouden.

  So long,
  Succes en groet,
  mary franssen
  IP 84.28.102.141
  25-01-2008
  22:01
  PS: In elk geval laat jij weer zien dat "niet alle Joden (altijd) rijk zijn". Weer een vooroordeel de wereld uit :-))))

  Reactie is geredigeerd

 20. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @ Annem, weet je, ik geloof dat je gelijk hebt, laat het balletje maar rollen. We zullen zien, hoe en wat. Ergens moet je beginnen. 🙂

  @Victor en Blew, het is een beetje moeilijker dan alleen voor leuk te kiezen.
  Ik kan me niet langer veroorloven geen werk te hebben. Op deze manier red ik het niet.
  Ik weet niet wat die andere interessantere baan me eventueel te bieden heeft.
  Met de baan die me is aangeboden red ik het ook niet.
  Wat ik ook doe, ik red het niet. Het is dus tijd voor andere maatregelen.
  Ik vrees verhuizen naar een goedkopere woning en ik weet niet eens waar te beginnen en hoe dat aan te pakken.

  Oi va voi, het is niet gemakkelijk, zo’n beginnetje te maken.

  Dank voor je reacties. 🙂

 21. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Mary, man, dat is ook een behoorlijk zware gang! Wat goed dat je vrijwilligerswerk hebt gevonden. Dat lijkt mij inderdaad ook de weg er uit. Vrijwilligerswerk is best leuk hoor, in Israël deden alleen zij die het zich konden veroorloven, grappig genoeg.
  Dus mannen en vrouwen die financieel en economisch gesetteld en stabiel waren. Je had er daarom te maken met enorme ego’s en een zeer ‘verouderde’ ethiek. Man oh man, ik heb daar de boel flink laten stuiteren. Knalde er daardoor zelf ook letterlijk uit, uit de baan en uit het land, maar nu kan ik er wel weer om giechelen.

  Je moet wat 🙂

  Wat voor vrijwilligerswerk heb je gevonden?

  Wat alle Joden zijn rijk betreft, daarin moet ik je helaas ongelijk geven. Ik heb een zeer rijke fantasie.

  Leuk dat je af en toe komt buurten! 🙂

 22. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,

  Later zal ik je wat mails sturen en kan je lezen, wat je hier (ongevraagd) allemaal mee kunt maken. Met mensen uit min of meer besloten kringen, waar je werkelijk GEEN BIET mee te maken hebt, of ooit hebt gehad, of ooit zelfs wenste te hebben.

  Jezzebel, wij gaan werkelijk weer tijden tegemoet waarin de vrouwen worden onderdrukt. Die trend signaleer ik al langer en die wordt elk jaar zichtbaarder. Economisch slechte tijden kunnen dat versnellen.

  Weliswaar worden wij hier (nog?) niet gestenigd, op valse verhalen al dan niet van gefrustreerde mannenbroeders (zie toegevoegde boek 4 van Daniel voor een illustratie), op de brandstapel gezet, kaalgeschoren en met pek besmeurd. Wél zijn hier krachten actief die mensen via de sociaalmaatschappelijke lijnen op allerlei manieren dwarsbomen en saboteren, als men niet in het gareel loopt van allerlei soorten religieuzen of ideologischen, OF juist zeer vrijgevochten kringen (tegenhangers die het voor het zeggen hebben in één samenleving)

  Of door jaloerse vrouwen (en mannen) die jaloers zijn op vrouwen die populairder zijn bij mannenbroeders dan zij. Zélfs al je er nog nooit iets mee had te maken, of ooit wilde hebben. Van die vrouwen die denken dat als ze een echtgenoot aan de haak hebben geslagen met een status ze er wel zijn. Ken je dat slag?

  Wij leven m.i. nu (weer) in tijden die vergelijkbaar zijn met het (symbolische?) Babel: een multicultureel gebeuren, waarin de natuurlijke grenzen zijn weggevallen. Hiermee ook de maatschappelijke "verkeersregels" e.d. Je weet dus niet altijd meer wie je "vrienden en je vijanden" zijn.

  Je moet m.i. je vrienden dus selectiever uitzoeken (helaas).

  groet, mary
  IP 84.28.102.141
  25-12-2008 22:43
  Reactie is geredigeerd

 23. landheha says:

  Avatar van landheha
  Naar een goedkopere woning verhuizen en je woont nu in een souterain, hum… Misschien weet de tandwielfabriek nog iets voor je?

  @mary franssen: sjezus, jij kunt ook niet in 30 woorden iets zeggen…
  Reactie is geredigeerd

 24. R.Llull says:

  Avatar van R.Llull

  Wat een getob en wat een racties. Nee dan ben ik blij met mijn afstand tot alles en een beetje iedereen houd. Knap hoor. Geen huiskamer vol maar een blog vol…(…)

  sukses

 25. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Landheha,
  Jij zegt m.i. helemaal niéts: niéts met weinig woorden en niéts met veel woorden.

  Llul: Kijk jij ook eens
  naar je eigen site zou ik zeggen voor je de reacties van wildvreemde mensen aan anderen komt becommetarieren.

  Voor de duidelijkheid: ik schrijf niets aan jullie. En Jezzebel heeft m.i. méér aan mijn praktische en welgemeende reacties dan aan die lege nietszeggendheid van jullie reacties. Daar staat nl. niets in over de arbeidsmarktsituatie.

  Groet, mary franssen
  IP 84.28.102.141
  26-01-2008 01:30
  Reactie is geredigeerd

 26. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning, jongens, lief zijn! 🙂

  @Mary, ik ken dat soort vrouwen niet, of niet persoonlijk.
  De dames in mijn omgeving zijn allemaal vrouwen die een behoorlijke vinger in de pap hebben, gedreven en bevlogen.
  Het komt volgens mij dan ook wel goed, zoveel creatieve kracht, dat geeft alles net een duwtje de goede kant op.
  Ik vertrouw er maar gewoon op. 🙂

  Succes ook voor jou, wanneer ga je beginnen bij je vrijwilligersbaan? Laat me nog eens weten hoe het is als je wilt.

  @Landheha, mijn souterrain dat er dus eerdaags wellicht niet meer is (maar ik kijk het nog even aan, ga pas over tot actie als het water aan mijn lippen is gestegen. Want… who knows, misschien gebeurt er iets dat het toch lukt allemaal) is wel een paleisje hoor! Vergis je niet, met jetstream in het bad, een heus atelier en een binnenplaats om wijntjes te drinken in de zomer. Dan ook nog aan het mooiste plein van Amsterdam, met de gracht voor de deur. Man, het zou jammer zijn als ik het kwijtraak. Maar ik heb er wel mooi gewoond! 🙂

  @R. Llul, er zijn van die dagen dat je niet zo lekker in je vel zit, dan is het wel fijn dat er mensen zijn met wie je het er eens over kunt hebben.
  Dat is voor mij het blog, want ik heb thuis geen man zitten tegen wie ik oeverloos kan aan ouwehoeren. 🙂
  Op een bepaalde manier is het blog natuurlijk ook hét formaat van afstand.
  Heerlijk al die mensen, maar ze komen niet over de vloer.
  Jij ook succes. 🙂

 27. Gus Bolden says:

  Avatar van Gus Bolden
  Je weet zelf wel wat je moet doen, wat betreft die banen, kan je ze niet alle 2 doen?????
  Wat die oogontsteking betreft, je zou kunnen overwegen om te stomen met kamille.

  Die oorontsteking zint me niet, daar moet je op letten, op tijd weer naar de huisarts.

  Wat je mooi denkende vriendin betreft, mijn bronchitis gaat over door Silicea D 12.

  3 keer 2 pilletjes per dag.

  Op de nuchtere maag. Voor het eten dus.

  Die zware anti-biotica kuur hielp voor geen meter.
  Silicea werkt langzamer, maar het doet de job.
  Ik hoest al bijna niet meer.

  Eczeem op de rug en armen, kan van doend hebben met stress.

  Maar toch raad ik aan wat minder douchen.
  I.p.v. elke dag, 1 keer per 3 dagen en met een washandje kan je ook heel wat doen.
  En gebruik dan koud water.
  Washandje bedoel ik dus, niet met koud water douchen natuurlijk.
  Moet er niet aan denken.
  Woonde je maar om de hoek, dan smeerde ik je in met goeie zalf.

  Nou, dit was dokter Bolden
  Maar denk er even aan, niet te vaak douchen.

  Die oorontsteking, let daar op.
  Dat…
  Oordruppels willen wel eens helpen, maar soms is er wat anders aan de hand.
  Ik spreek uit ervaring.

 28. zev says:

  Avatar van zev
  Gelezen, meer kan ik even niet. Komt goed Jezz

 29. Gus Bolden says:

  Avatar van Gus Bolden
  Kom toch nog even op terug, Auschwitz. Ik zou er nooit heen durven.
  Heeft niets te maken met geen lef hebben, maar ik weet wat er dan gebeurd. Al die uitroepen van angst. Dat trek ik niet.
  Zoals, ik zal nooit maar dan ook nooit naar het Anne Frank huis gaan.
  Is voor mij hetzelfde als "Peeping Tom".
  Maar dan 100 keer erger.
  Moest ooit een keer in Westerbork zijn.
  Vanwege mijn job. PFFFT.
  Zo snel als mogenlijk daar weer weg.

 30. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Gus, je maakt me aan het lachen. Man, je ontneemt me wel het grootste pleziertje dat ik heb, heel lang, heel vaak onder een kokend hete douche.
  I know, de dokter zei het ook, dat mag niet.
  Wel symbolisch, mijn huid trekt dit klimaat dus ook niet. 🙂

  @Zev, beterschap! Wat lief dat je even langskomt.
  Doe rustig aan en word snel weer de oude! 🙂

  @Gus, ja Auschwitz is heel zwaar, helemaal als je daar voor je werk staat. Nauwelijks plaats voor emoties, professioneel aan de slag, met snoeren en cameraploegen, slepen van batterijen en wat allemaal niet.
  Dank voor je goede tips, iemand die mijn rug kan insmeren zou inderdaad wel fijn zijn. 🙂

 31. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,

  Gus Bolden heeft misschien wel deels gelijk: exceem *(mede) door stress. Maar volgens mij is de echte oorzaak anders: je weerstand is niet al te best, waarschijnlijk (mede) door de toestand van het afgelopen jaar. Babies hebben vaak al exceem. Zeker niet door levensstress(actoren). Wel door allerlei zaken als gewennen aan voeding.

  Jouw verhuizing, ander water en milieu, geen werk vinden e.d. geeft extra druk. Héb je dan al (latent) iets dat met een zwakke weerstand heeft te maken dan breekt dat dan ‘eventueel’ (érger) uit.

  Maar: het moet wel érgens door gevoed worden! Je kunt het ook zónder stress krijgen dus net als babies. Exceem wordt heel vaak veroorzaakt door vlees en zuivel(ook dus dierlijke eiwitten). De ware oorzaak vaak dus, terwijl stress hoogstens de trigger is die het uit laat breken of nog erger laat worden. En dan moet dat natuurlijk heel anders worden behandeld dan als stress. Dat is in dat geval alleen ‘symptoombestrijding’ door kwakzalvers m.i.

  Heb je bloedgroep A dan is de kans zelfs groot, dat je vlees niet goed kunt verwerken door een te lage zuurgraad van je maagsap en gestel. Dat is dan genetisch bepaald en niét te veranderen. Mensen die bloedgroep A hebben eten dan geregeld ook nog zwaar te verteren vleessoorten, zoals schaapsvlees. Dat kan het erger maken! Ook melk en eieren toegevoegd aan het dieet, kunnen dat dan verergeren.

  Stress is dus zelden of nooit DE OORZAAK maar de "druppel" die de omslag naar (huid)kwalen kan veroorzaken.

  Ik heb zelf nog nooit huidproblemen en exceems gehad. Vroeger had ik door elke dag in het gloor zwemmen, wel een wat droge huid. Ik heb een puntgave huid dus.

  Ik ben wel altijd ‘minstens half’ vegetarisch geweest! Ik kreeg wel een actieve reumaaanval (in bloedtest ook: dubbele RF-factoren, hoger BSE en CRP) na een operatie in 2002 (omslagoorzaak dus weer in de afweer!) maar ik had al reumafactoren in het bloed in testen van 1979! Samen met een vrij ernstige afwijking TOEN AL te zien aan mijn wervelkolom. Zit genetisch in de familie: vader, een broer en een tante hebben dat in elk geval ook al vrij ernstig (gehad) met gewrichten en de wervelkolom.

  Dat kwam bij mij weer tot stilstand (in een periode van zelfs extra veel stess door sterk inkomstenverlies en problemen als gevolg hiervan: door een dieet hierna door een arts met natuurlijke geneeswijzen. Wel een arts. Om te beginnen een zware (verse!) groentesapvastenkuur om helemaal te ‘ontgiftigen’ NADAT ik net al gestopt was met roken. Om daarna de eetstijl op te bouwen op een wijze die past bij mijn gestel en (geerfde) reuma-aanleg.

  Ik had er na een half jaar al bijna geen last meer van (passief weer). Dus dalende reumafactoren en ontstekingsactiviteit (te zien aan o.a. dalende CRP en BSE). Maar ‘de schade’ aan wervelkolom en/of gewrichten door het jarenlang niet signaleren en/of laten behandelen is dus wel ONomkeerbaar!
  Maar dat komt hier vaak voor, naar ik vernam van iemand, die het kan weten. En die de schade onder ogen ziet als behandelaar achteraf. Dat zijn dan ook de geesten die je medicijnen laten gebruiken, die niet genezen, maar die wel na 4 jaar lever en nieren beschadigen! Kunnen ze dat weer gaan bestrijden.

  Omdat ik juist de laatste 2 jaar stress kreeg door financiele problemen na terugval inkomen, zou die reuma dan erger hebben moeten worden. Nee, dus, die verdween juist weer naar een passief stadium in die tijd! Toen men ook nog kenbaar OPzettelijk een schuldregeling had gefrusteerd in strijd met de bestaande regels hiervoor. Dat hebben nadien twee andere schuldhulpbureaus vastgesteld en bevestigd. De wérkelijke veroorzakers dus van stress en eventueel stressgerelateerde kwalen!

  Overigens: ik drink niet (hoogstens eens bij een dineetje of een receptie of zo iets voor de vorm). En ik ben op 25-12-2005 gestopt met roken. Doordat ik daarna ging ontgiftigen had ik zelfs nooit meer de neiging terug te vallen met roken. Ik vind sigarettenrook nu echt vies. Vroeger als ik gestopt was voor een tijd bleef ik dat "lekker" vinden. Dat komt omdat er in je lever en longweefsel jaren wat achterblijft van nicotine e.d. Dat moet er dus uit na stoppen. Want het houdt eventueel de behoefte aan roken, zelfs passief, anders nog jaren in stand. Reden dat vele terugvallen.

  Ik kan het jou en iedereen van harte aanbevelen. Je krijgt er ook een mooie huid (weer) door. En veel meer energie! Deze natuurgeneeswijzen gaan heel goed samen met (goede) yoga. Ik kan dat door mijn rug helaas nauwelijks nog doen.

  Moraal: laat je niet zonder wetenschappelijke grondslagen zomaar wijsmaken dat dergelijke aandoeningen psychisch zijn of door stress. Dan word je de verkeerde behandelingsweg opgeschoven terwijl je dan nog méér stress kunt krijgen, omdat al die energie en behandelingen niets helpt, of soms e.e.a. nog erger maakt! Honderdduizenden mensen in de wereld hebben zo’n lijdensweg afgelegd door verkeerde diagnoses en (NON)behandelingen. Om uiteindelijk dan "verlossing" te vinden in de natuurgeneeswijzen.
  Groet, mary
  IP 84.28.102.141
  26-01-08 13:51

  Reactie is geredigeerd

 32. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  PS: @Jezzebel: correctie: gestopt met roken op 25-12-2004. Eerste Kerstdag was dat dus al 3 jaar rookvrij! Als je er aan wilt beginnen wil ik je wel mentaal steunen met peptalk en praktische aanwijzingen per mail bij allerlei ongemakjes die je dan moet zien te overwinnen.
  Ook met het treffen van aan te bevelen voorbereidingen.
  Groet,
  mary
  IP 84.28.102.141
  26-01-2008 15:59
  Reactie is geredigeerd

 33. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mary, dank voor je woorden en de hulp.
  Waarheid is dat ik niet wil stoppen met roken.
  Misschien komt het nog, maar ik vind het wel prettig zo’n ‘afwijking’ te hebben waar de wereld steeds moeilijker mee om kan gaan. 🙂
  Het heeft wel iets, dat lurken aan zo’n sigaret. 🙂

 34. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Hoofd erbij 🙂

 35. Gus Bolden says:

  Avatar van Gus Bolden
  Blijf in vredesnaam door gaan met roken en drink meer Champagne, sjees, moet ik alles uitleggen?
  Reactie is geredigeerd

 36. Jim Hasenaar says:

  Avatar van Jim Hasenaar
  Je red het.

 37. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,
  Zolang je niet wilt stoppen zal het ook niet lukken. Je moet m.i. dat zeker niet doen omdat anderen dat ‘wensen’, het zal je dan ook niet lukken of je word er negatief van in plaats van juist energieker. Ik ben ook pas gestopt met roken toen ik dat zélf wilde. Dat is de énige manier om dat te laten slagen m.i.

  Maar het zou wel voor je (energie)klachten die je hier beschrijft beter zijn. Ik hang zéker niét die niét-wetenschappelijke ‘cultus’ aan dat alles te genezen is door een’etiket psychisch’ op te plakken. Let op: dat is nu échte kwakzwalverij en ‘een cultus’ die hier door steeds méér huisartsen wordt gepredikt, met alle mogelijke nadelige gevolgen van dien: NON-evidence-based-medicine! Zo kunnen ze dan een kwaadaardig gezwel in de endeldarm missen en zeggen dat de patient een "prikkelbaar darmsyndroom" heeft. Zodat dat pas na uitzaaiingen alsnog werd ontdekt (waar gebeurd enkel jaren geleden). En nog veel meer voorbeelden te noemen. Je kunt dan uiteindelijk zeggen: we behandfelen niets meer want zelfs kanker is dan te herleiden tot het immuunsysteem dat faalt.

  Let wel: Je kunt best wel psychisch belast zijn (dat is iedereen tijden in zijn leven en dat moet men zelf overleven in beginsel). Dat betekent niet m.i., dat alles wat je mankeert daar dus van komt. Ik heb het gevoel dat jij gamanipuleerd wordt te doen wat anderen jou willen opdringen. Daar kun je ook wel eens ziek van worden, of exceem van krijgen (allergische (afstoot)reactie), want je bent m.i. een vrijheidslievend mens. Vergeet dat niet.

  Een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde brengt je energie óók op peil (als je rookt en drinkt) door je immuunsysteem in optimale staat te brengen! Dat is de ‘béste natuurlijke geneeswijze’. Een oncoloog in Amsterdam heeft het onlangs ook bevestigd: zijn patienten, die met chemo werden behandeld, knapten beter en sneller op door ERNAAST orthomoleculair behandeld te worden. De kwaliteit van leven van deze groep was aanmerkelijk béter dan die van de groep die alléén regulier is behandeld voor kanker!

  Dat is al lang bekend (en bewezen met onderzoeken) en het is niet voor niets m.i., dat juist reumatologen en immunologen (buiten Nederland) steeds vaker deze geneeswijzen introduceren in het spectrum van alle mogelijke (reguliere) geneeswijzen.

  Moraal: laat dan in elk geval je weerstand en energie opbouwen. Dan heb je óók minder klachten en méér energie om je leven op te bouwen in dit land.

  Als je meer wilt weten hierover, mail mij dan s.v.p. Ik heb geen behoefte meer aan die agressieve mannenbroeders hier, die als een soort ‘sociale controleurs’, mensen maar lastig vallen. Omdat die een andere "geloofsleer" aanhangen? Het lijkt op de ‘sociale controle’ van door ‘mannen met baarden’ gestuurde samenlevingen elders. Dat die broeders zichzélf eerst maar eens gaan opvoeden vóórdat zij verstandige en minder verstandige vrouwen wensen te vertellen wat zij moeten en niet moeten. Kijk alleen de sites van sommigen en ik weet genoeg.

  Ik ben altijd bereid met je mee te denken als je dat wilt. Laat het dan maar weten.
  Ik denk dat ik beter weet waar jij doorheen gaat met het zoeken naar werk en inkomsten, dan zij zich zelfs maar kunnen voorstellen, te zien aan die reacties.

  Houd je haaks en groet,
  mary franssen
  IP 84.28.102.141
  27-01-08 15:18 uur

  Reactie is geredigeerd

 38. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Gus, ik begrijp het principe 🙂

  @Jim, we’ll see.

  @Mary, dank voor al je woorden. Ik heb nog eens over die huisarts nagedacht die me vrijdag behandelde en dat ga ik van de week nog even anders doen. Ik zit bij een huisartsenpraktijk, de vorige keer hielp een vrouwelijke arts mij en dat beviel me beter.
  Deze man heeft bijvoorbeeld niet eens naar mijn oog gekeken, het leek hem niet zo ernstig, maar schreef wel antibiotica voor die ik nu niet in durf te nemen, die kloothommel heeft niet eens gekeken!

  Never mind, dat heb ik me natuurlijk laten gebeuren, maar dat ga ik van de week wel even beter aanpakken.

  First things first.
  Morgenochtend heb ik cranio sacraal therapie, een behandeling die je centraal zenuwstelsel behandelt.
  De mevrouw is erg lief en daar wil ik nog even beter naar kijken. Wie weet misschien zelfs een stuk over schrijven, later.

  Ja, stress is een gemakkelijke dooddoener, nog even en elke ziekte is je eigen schuld!

  Ik hou je op de hoogte!
  Dank, 🙂

 39. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,
  antibiotica moet echt een doel dienen anders is het schadelijk voor je hele gestel en voor de gezondheid van de mensheid in het algemeen (resistentiegevaren zoals je weet). Je wilt niet weten hoeveel stoornissen (dysfuncties) in het immuunsysteem, worden veroorzaakt door reguliere medicijnen. Alléén voor de huidaandoening LE heeft men 50 medicijngroepen aangewezen in wetenschappelijke (!) Amerikaanse onderzoeken: drugs induced LE. Van LE neemt men aan, dat het een voorloper is van SLE. Een tamelijk ernstige auto-immuunziekte die het eigen DNA kan gaan aanvallen. Die drugs induced storingen kunnen dus spontaan ook autoimmuunziektes veroorzaken (als trigger), die niet meer weggaan of die niemand associeert met medicijngebruik.

  Als je noodzakelijk antibiotica hebt gehad (vooral die goedkope penicillines) is er wel weer een natuurlijke aanpak om de schade ervan snel ongedaan te maken of tegen te gaan en/of te beperken.

  Vroeger vond ik dat allemaal wel een beetje ver gezocht (dacht ik): die commentaren van natuurartsen op de chemische medicijnen. Maar noodzakelijkerwijs ging ik er zelf studie van maken vanaf 2003 en sindsdien weet ik heel veel béter. Ook ontdekte ik hierdoor hoe men jarenlang bekende aandoeningen in testen van bloed negeerde en gewoon niet benoemde en/of behandelde. Shocking, ja. Iedereen heeft het wel eens gelezen ergens, maar niemand verwacht dat dat jezelf treft. Mijn beeld van de gewone (huisartsen)geneeskunde zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Nog eens even iets over kabbalisme en/of nummerologie. Ik weet niet wat er van is, of niet van is. Ik heb wel interessante nummers gevonden.

  Datums geven 2 x een 17 is twee maal een 8. Twee achten met een ster (17) als achtergrondgetal.

  Ook mijn voornamen en achternaam = (6 + 5 =) 11 + 33 = 44 = 8

  Nu vertelde een tijd terug iemand mij eens, dat 44 het "nieuwe mastergetal is", en dat dit in het teken staat van o.a.: totale hervormingen. Ook en vooral van de reguliere geneeskunde. Die gaat snel verdwijnen in de klassieke vorm in dit "tijdperk", werd mij verteld. Zou het dan toeval zijn, dat de nummers van mijn namen samen 44 zijn ? :-))

  Jezzebel: sinds ik studie maakte van het (de werking van het) immuunsysteem (o.a. met bronnen waarmee men artsen opleidt) geloof ik alleréérst in het versterken van het immuunsysteem: met goede voeding en toevoegingen al naar gelang je éigen gestel dat nodig maakt of vraagt. Dat is ook individueel als de mens individueel is. Ik geloof niet zo in die (fysische)therapieën. Wel in een goede chiropractiker (manipuleren van de wervelkolom)maar die maken ze dan weer uit voor kwakzalvers.

  Wij hebben allemaal te lijden onder milieu(lucht)vervuiling. Vooral erg in Nederland en België. Het verbaast mij niet echt, dat jij hier van alles (nu) krijgt nadat je jaren weg bent geweest. Nog afgezien van de druk door veranderingen en strijd voor een nieuw bestaan.

  Een Scandinavische arts/onderzoeker heeft pas ergens gepubliceerd, dat 6 van de 10 Europeanen een (latente) vorm hebben van reuma. Dat is (ook) een auto-immuunaandoening (in aanleg) in vele verschijningsvormen en/of soorten (!). Net als diabetes een massa-aandoening is. Dat betekent m.i., dat ons immuunsysteem langzaamaan aan het falen is door het milieu en de wijze waarop wij ETEN.

  Beterschap in elk geval en succes met die therapie. Als je wat wilt vragen of zeggen kun je altijd mailen.

  Groet,
  mary franssen
  IP 84.28.102.141
  29-01-2008 01:14

  Reactie is geredigeerd

 40. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen Mary,

  Ja, het is belangrijk om je immuun systeem aan te laten sterken, rusten, goed eten, lichaamsbeweging en wat buitenlucht, allemaal goed voor je, maar dat moet wel net allemaal lukken.

  Vandaag is een spannende dag voor me, duim je dat ik de juiste dingen op het juiste moment zeg en niet begin te kakelen? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.