Zoals ik het vroeger nooit deed

foto

Amsterdam is verlaten, op zondagavond als de bioscoop uit is. De laatste voorstelling voorbij, koppels lopen gearmd naar auto of tram.
Ik kijk in de café’s waar tegen half twaalf alles wat live was, zo langzamerhand wordt opgebroken. Nog één stel danst dirty de nacht in, ik blijf even staan. Geil zijn ze, maar niet op elkaar. Hij een homo en zij een bijna echt blonde Amsterdamse, misschien gaat ze vanavond nog met iemand mee, geeft niet wie.
Twee jonge grietjes lopen opgedoft richting Escape, als ik de Blauwbrug oversteek, terug naar huis.
Zo liep ik hier vroeger ook, giechelend op mijn hoge hakken met mijn beste vriendinnen, veel te koud gekleed, onder dikke jassen. Zo doe ik dat niet meer.
Misschien volgende winter, ik heb het zo koud, sinds februari vorig jaar heb ik het enkel met dikke truien gedaan, winter en zomer.
Maar zoals ik hier vanavond liep over het Rembrandtplein en plaats nam in Tuschinski, man oh man, hoeveel premières heb ik hier meegemaakt, toen rook ik herinnering, toen ik nog in de Paardenstraat woonde en Amsterdam groot genoeg was.
Totdat ik het op mijn heupen kreeg en de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn.
Toen ik in Israël landde.
Nu ben ik weer terug, op zo’n zondagse avond zoals ik dat vroeger nooit deed, zo alleen.

Thuis,
Jezzebel

Art: Van Gogh

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

16 Responses to Zoals ik het vroeger nooit deed

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.