Weet ik veel

foto

Vrijdagmiddag, op het vuur staat een pan met soep, uienroomsoep, niet zo goed voor de lijn of de cholesterol, maar wel dat heerlijk luxueuze gevoel van de wereld is my oyster.
Ik heb geschilderd vandaag, de lusten van mijn schoot, man oh man, wat ben ik soms expliciet. En toen moest ik even bijkomen, no worries, ik zal het laten zien, vandaag of morgen.

Maar nu even niet, zoals ze dat zo lekker populair zeggen, ik heb het doek half af van de ezel gehaald en omgekeerd tegen de muur gezet. Ik wil er niet meer naar kijken, hoop dat het beeld van mijn netvlies verdwijnt, vandaag of morgen kan ik het vers zien, nu word ik er gek van.

Femininity noemde ik het, en zij had het over kutten, falussen en de hele wereld aan geslachtsdelen daar tussen. Ja, dat ook, maar lang niet alles. Het gaat over kijken en zien, exhibitionist en voyeur, baby, meisje, vrouw van verleiding en haar verdorde schoot, zij zijn één.
Toen heb ik gedoucht alsof ik rozig van het strand kwam, de kaarsen aan en mezelf in schoon wit gestoken.

Ik heb ‘televisie’ gekeken, www.uitzendinggemist.nl voor de dwazen zoals ik die geen aansluiting kozen, mijn tv staat onder een laken, ik heb er geen zin in, geloof ik, weet ik veel.
Ik heb een salade en een hele fles prosecco soldaat gemaakt, gezocht naar de film van Frida en bleef bij Rik Felderhof, Frans Bauer en Paul de Leeuw steken. Oh man, wat vind ik het soms banaal, dat wat de wereld leuk, lekker en vermakelijk noemt, mijn moeder zegt zelfs ‘mooi’.

Vrijdag, shabat shalom, je belde me, nog even delen, de Grote Liefde, no match, alles wat we er van maakten, man oh man, wat vind ik je mooi. Wat een leed, dat jij en ik nooit, en toch ken ik geen grotere liefde dan die van jou voor mij, die van mij voor jou. No match, weet je nog, hoe komt het dat we nog steeds kletsen, daar waar het echt over gaat?
Ik vertelde je over mijn nieuwe doek, bit scarry, like most my paintings, like you said, man oh man, wat zei je het mooi, ‘cause your digging deep for your soul.

En nu moet ik huilen

Thuis,
Jezzebel

Art: Frida Kahlo

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

17 Responses to Weet ik veel

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.