Toe, drink mijn toverdrank

foto

Lieve Jean C,

Misschien wat laat, maar bij deze, mijn liefdesbede op een presenteerblad.
Ik begrijp je behoefte om te trouwen, het huwelijk hoger dan het celibaat, geef toe dat het een hele opgave is om van jezelf te houden. Alsof het moeite kost enkel op God en gebod te vertrouwen en hebben is houden.
Zalig zijn de onwetenden, maar ik zou je graag beproeven met de nukken van mijn diepste verlangen, ik noem het mijn schoot.
Big fish like yourself niet snel gevangen, hemel, hel en doem, vandaag geef ik me bloot.
Ik zal je niet lastig vallen, ik heb genoeg aan mijn eigen sores, het enige wat ik verlang is je voeden en voeren. Een pannetje kippensoep zal ik maken als je maag maalt, als je tong teert en als je hart hapert, ze zeggen dat er kracht in zit, geheim familierecept, ik zal het met je delen, generaties moeders en dochters die elkaar de ingrediënten doorfluisterden, en je weet hoe dat gaat, liefde van de man gaat door zijn maag, toe drink mijn toverdrank.
Ik moet er wel bij vertellen dat ik graag in mijn nakie in het maanlicht loop, noem het extravagant, maar niets heerlijker, in dit klimaat, dan je te laten strelen door de elementen, regen striemt, hagel hamert en ijzig is de nacht.
Kom vlij je in mijn vrouwenmacht, schoot die omklemt en eindeloos wiegt, heks van je verlangen, ik zweer plechtige eed, ik laat je niet hangen.

Oh zusters gemakkelijk gevangen, op een dag blijft dwingende vraag prangen.
Ja, ik wil, toe trouw mij, vertrouw mij, drink mijn toverdrank, het volk heeft liefde nodig.

P.S.
Ik stuur je hierbij mijn portret, maar omdat je uiteraard niet van versneden beelden houdt, heb ik mijn hoofd er maar afgehakt, dat zul je begrijpen.

Et voilà, een liefdesbaby 🙂
Want de wereld draait, zoals zij draait, op de heupen van een buikdanseres.

Thuis,
Idelette de Buurvrouw

Bron: Wikipedia
Na zijn verbanning uit Genève trok
Calvijn naar Straatsburg, waar hij, dankzij zijn vriend Martin Bucer, predikant van de Franse vluchtelingengemeente werd. In de jaren die volgden oefende Bucer een grote invloed uit op Calvijn.
Calvijn was vastbesloten te trouwen omdat hij wilde laten zien dat het huwelijk bij hem in hoger aanzien stond dan het kerkelijke celibaat. Hij vroeg zijn vrienden om hem te helpen een vrouw te vinden die bescheiden, toegeeflijk, niet arrogant, niet extravagant, geduldig en bevordelijk voor zijn gezondheid was. In 1539 trouwde Calvijn met Idelette de Bure, weduwe van een bekeerde anabaptist. Idelette had een zoon en dochter uit het eerdere huwelijk, van wie enkel de dochter later mee zou gaan naar Genève. In 1542 kregen Calvijn en Idelette een zoon, die echter al na twee weken overleed. Idelette Calvijn overleed in 1549. Calvijn zou later over haar zeggen dat zij een helper was in zijn ambt, nooit in zijn weg stond, hem nooit lastig viel over haar kinderen en dat zij een grootse persoonlijkheid was

Art: Willi Kismer

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

17 Responses to Toe, drink mijn toverdrank

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.