Oud Nieuws

foto

Wat heb ik gedaan vandaag? Geschilderd aan mijn nieuwe werk en gekliederd met gips, los verband, slierten en stroken. En ik heb de huur overgemaakt. Laatste keer dat het nog gaat, nu moet er werk komen en eigenlijk is dat al te laat.
Ik durfde de tijdschriften niet in te kijken, ik had er vandaag geen kracht voor, al dat oude nieuws. Maar ook dat is niet helemaal waar, ik heb het vk-magazine bekeken en die vond ik niet zo sterk deze week. Zelfs Martin Bril speelde op zeker met zijn gekletskoek over verpakkingen. Jaren geleden begon Seinfeld met zijn gemekker over de verpakte pinda’s in vliegtuigen. Kom op zeg, daar zijn we toch zo langzamerhand wel overheen?
Net als dat verhaal over topkok Jamie Oliver trouwens, mijn God, is die hype nog steeds niet over? Zo goed vind ik die recepten niet, wees eerlijk, en voor mij blijft het geërfde Margriet kookboek van mijn omaatje de basis, die kon pas echt koken.
En ik heb mijn ex blaadje even door gewapperd, maar ook dat roddelen maakte me niet vrolijk, sommige verhalen waren mijn aanzet, het zou eerlijker geweest zijn als ik ook het vervolg had gekregen. Dat maakte me verdrietig.
Lullig, dat gesodemieter daar.
Ik maak me zorgen, want als ik mezelf hoor mopperen dan weet ik het eigenlijk al. Dat wordt nog moeilijk bij de bladen. Wat dan, wat dan, wat dan. Zo gemakkelijk is het niet als je zelf ook oud nieuws bent.

Thuis,
Jezzebel

Foto: David Hockney

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

15 Responses to Oud Nieuws

 1. christinA IP213.84.211.137 says:

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  =nu moet er werk komen en eigenlijk is dat al te laat.=

  Daarvoor zijn er altijd nog uitzendbureaus en callcenters te vinden.

 2. zev says:

  Avatar van zev
  Jij bent nieuws

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Christina, morgen heb ik een afspraak bij het uitzendburo.
  Een callcenter is misschien ook een goed idee.
  En nu ga ik mezelf verwennen en duik met de rest van Nederland een museum in. 🙂

  @Zev, dank, maar dat klinkt beter dan het is 🙂

 4. Henk says:

  Avatar van Henk
  Jezz, als je zo’n foto ziet, ga je toch niet mopperen? 🙂

  Groeten, Henk.

 5. Erna says:

  Avatar van Erna
  Als jij een goed stukje schrijft, blijft het een goed stukje, in welk blad het ook staat, …. misschien is het voor jou op dat moment wel het énige goede stukje in dat blad 🙂
  Kijk om je heen, schrijven is op dit moment blijkbaar geen kunst.

  Dan kun je wellicht inderdaad beter iets gaan doen wat ook totaal niet gelieerd is aan schrijven of kunst, zodat je geen kruit aan het verschieten bent op de verkeerde plek, je onbegrepen voelt oid.
  De suggestie van Christina is dan echt zo gek nog niet.

 6. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Stekte!!!!!!!
  Ex blaadje? wist ik niet (maar ik lees ook niet alles).
  groet
  rené

 7. rommert boonstra says:

  Avatar van rommert boonstra
  tja, dat wordt natuurlijk nooit wat. in plaats van jezelf als wat ouder en wat verstandiger persoon te presenteren (gelouterd door het leven), die met enige afstand het gedoe van de jongelui met een glimlach gadeslaat, doe je net of je oud nieuws bent. oefenen op het blog met een paar energieke, positieve, zogenaamde wijze stukjes? een beetje zoals in happinezz? ze mogen best van a tot z gelogen zijn.

 8. MOODSWINGER says:

  Avatar van MOODSWINGER
  En terwijl Jezzebel zich onderdompelt in de musea op deze troosteloze, regenachtige dag, vraag ik me af wanneer je oud nieuws bent. Je bent of oud, of nieuws. Ben je oud, dan zit je niet in het museum maar achter de geraniums. Ben je nieuws? Daarbij speelt leeftijd geen enkele rol. Ik denk dat je (nog) onontdekt bent. Dat is heel wat anders.
  En Rommert, de suggestie om met zogenaamde positieve, wijze stukjes aan de slag te gaan die van a tot z gelogen zijn- daar moet je ook maar net zin in hebben. Geloof dat dat iets te maken heeft met een sterke ruggegraat:-))

 9. Aad says:

  Avatar van Aad
  zouden jullie me willen helpen met mijn blog over alzheimer? (door een reactie en aanveling)? Ik wil graag de volkskrant bloggers mobiliseren, en daarna/daarmee de politiek.
  Alvast bedankt!

 10. alib says:

  Avatar van alib
  Eigenlijk lees ik iets heel anders dan wat je denkt te willen zeggen. Ik lees dat je het medium (de Glossy) ontgroeit bent. Misschien moet je eens gaan nadenken over een ander medium, een wat brutalere vorm van een ‘mensenblad’.

 11. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Come on, back to business

 12. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mijn God, je moet het wel echt willen om er vandaag op uit te gaan.
  Maar ik heb doorgezet en Vreemde Dingen in het Boijmans van Beuningen bekeken, prachtige surrealistische expositie en Merret Oppenheimer opnieuw ontdekt, wat is zij toch leuk met dat kopje bont.
  Op dat soort momenten ben ik zo blij dat ik terug in Nederland ben. Behalve als je met je kapot gewaaide plu in de stromende regen op de tram staat te wachten.
  Never mind, ik heb de provencaalse kip (aanbieding van mijn grote verleider) in de oven staan, het huis is warm en ik heb genoten.
  Morgen een nieuwe week, we zullen zien wat het brengt. Ik heb me geestelijk even gesterkt.

  @Henk, ja David Hockney is om heel blij van te worden. 🙂

  @Erna, ik ben het helemaal met Christina eens, ik had vrijdag al een afspraak geritseld bij het uitzendburo voor maandag.
  We zullen zien, morgen. Maar man oh man, wat zou ik graag ergens een plek hebben waar het redelijk leuk is en waar ik veiligheid genoeg heb om buiten werk andere dromen waar te maken.
  Misschien komt het nog? 🙂

  @René, dank, 🙂
  Ja ex-blaadje, man oh man wat een rommel soms. 🙂

  @Rommert, ik geloof niet dat het waar is, ik doe niet net of ik oud nieuws ben, de waarheid is dat je voor de arbeidsmarkt op je 42-ste te oud bent, te duur. Dan liever iemand die jong is. Daar ben ik al een maand of negen tegen aangelopen, dus het lijkt me niet helemaal uit de lucht gegrepen.
  Uiteindelijk zal het allemaal wel goed komen, maar het valt gewoon niet mee, na dertien jaar terug, dertien jaar wijzer, maar vooral ook ouder, zie dan je plek maar eens te vinden.

  @Swingsister, zo is dat! 🙂
  Maar op een dag, en zo. 🙂

  @Aad, ik kom even kijken.

  @alib, dat lees je wel goed hoor, zo had ik het ook opgeschreven. Heb je suggesties?
  Welk ander meer volwassen medium? Hollands Diep is trouwens wel aardig, dat heb ik in de trein uitgespit.
  Maar ook dat niet meer dan een veredeld roddelblad over culturele hapsnap personen, toch?
  Karina Wolkers over haar ‘ware’ ontmoeting met Jan. En weer die Paul Witteman zeg, ik ben hem geloof ik in alle tijdschriften en alle boekaanbiedingen tegen gekomen. Kan die man gewoon naar huis, zijn mond houden?

  @Frap, morgen. 🙂

 13. alib says:

  Avatar van alib
  Werkelijk, ik heb geen idee. Ik lees die shit al jaren niet meer. Ook de literaire bladen niet. Ik begin een steeds grotere hekel te krijgen aan opgeblazen ego’s, grachtengordel, theekransjes van schrijvers.

 14. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  @Jez: Die rechter vrouw.
  Mijn moeder en/of haar zuster!!!!!!!!! (soms samen)
  Vreselijk indringend plaatje.

  Het leven gaat zoals het moet gaan.
  Optimisme kan veel levenskracht geven. En je hebt, zonder dat ik je ken, duidelijk veel te geven en bieden. Dus probeer zo veel mogelijk optimistisch te blijven. Maar ja, ik weet het its easier said than done.

 15. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @alib, ja, dat ben ik dus ook aan het ontdekken, ik voel me er niet thuis, dat is wel een groot leed, want wat dan?

  @Jack, ik doe mijn best 🙂
  David Hockney, ik vond het ook zo’n mooi beeld, het zegt zoveel, gefragmenteerd, de foto’s op de grond (David zelf), het is zelfs alsof je dit echtpaar ziet bewegen.
  Grappig de vrouw lijkt niet op mijn moeder… en toch, mijn moeder kan ook zo kijken.

  Dank voor je reactie 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.