Iets Lekkers

foto

Op zo’n gewone vroege zaterdagavond heb ik mijn haren voor je los gedaan. Toen het zachter werd, harde waarheid en alles dat telt. Toen de moed weer terug sloop, slapjes naar het licht kroop en de woorden, de beelden, de verlangens en de dromen weer een thuis kregen.

Vandaag heb ik niet zo goed gekeken, in het Stedelijk Museum, cadeautje voor mezelf, nog even drinken, kunst en cultuur, waar houdt de wereld zich mee bezig, soms inspireert het me. Maar Andy is voor gevorderden, voor mij sensory overload.

Waar dealt hij mee, in godsnaam, behalve the obvious. Behalve met tijd dat door zijn hele werk een grote rol speelt, is het volgens mij ook de scheiding tussen zelf en ander, op een meesterlijk indringende manier, die hem ook kwetsbaar maakt, dader en slachtoffer tegelijk.

Mijn God, hoe is het hem ooit gelukt om zijn werk duidelijk te maken, echt niet makkelijk te begrijpen als je er bovenop zit. En wat is het veel! Alles dat hij liet zien en alles dat hij toonde. Voyeur en exhibitionist dansen om heet verlangen, zoals een blog en de waanzin van de dag een sign of the times zijn.

Oh man, ik ben weer lekker aan het denken geslagen. Het maakt me onrustig. Wat een lef had hij! Ook hij liet zich verleiden, alles dat hem leuk en aardig leek, wat hij lekker vond, schaamteloos, maar ook pretentieloos, lekker lachen om de hemel en de hel, de glitter en alles dat doodgewoon is, in een elektrische stoel, gemakkelijk onderuit.
Vanavond zou ik iets voor je willen maken, iets lekkers.

Thuis,
Jezzebel

Foto: Richard Avedon, Andy Warhol

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

12 Responses to Iets Lekkers

 1. staco says:

  Avatar van staco
  Verklap (mij) dan niet alleen het gerecht, maar ook het recept..

 2. landheha says:

  Avatar van landheha
  "censory overload", lees ik hierboven. De c zit niet naast de s, dame.
  Die censuur pas je vast niet toe voor de tere hartjes van ons lezerds.
  Goed dat je aan het denken bent.
  (was getekend: your worst nightmare)
  Reactie is geredigeerd

 3. Annemarie says:

  Avatar van Annemarie
  @ Zijn hart is al eens opgelicht geweest,zie ik.

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Staco, geheime recepten moet je niet weten, maar proeven.
  @Landheha, ik begin te giechelen, dat is een rare tikfout, ik heb hem snel aangepast.
  My worst nightmare, why?
  @An, Marie&Arie, zie je hoe zij dat mes werkelijk als een schilderskwast heeft gebruikt?
  Links, rechts, rats, rats, van boven naar onder.
  Man ik kan de woede lezen, en volgens mij kwam toen die put in zijn linker onderbuik, dolkstoot, toen was het over.

  Reactie is geredigeerd

 5. Blew says:

  Avatar van Blew
  Mij spreekt vooral de seksloze, neutrale, voyeuristische kant van zijn werk aan. Daardoor blijft het zo tijdloos als Mondriaan. En ik heb een tik van de Velvet’s. Pale Blue Eyes mag op mijn crematie gespeeld. Zo prachtig. Ik heb overigens een paar weken geleden over de tentoonstelling geblogd: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/164095

 6. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Blew door jou kwam ik er op er naar toe te gaan. Op jouw http://www.volkskrantblog.nl/bericht/164095 zei ik het toen ook al, zoals jij het beschreef, maar toen spelde ik het in één keer goed sensory overload dat was ook mijn ervaring, vandaag.
  Ik wist niet meer dat jij degene was die het me vertelde. Ik dacht er wel aan vandaag.
  En ik wilde eigenlijk nog veel meer weten, veel meer zien, veel meer beleven, lang uit op die banken liggen, met dat vieze plastic foam, maar ik durfde niet zo goed en het was ook werkelijk heel veel, al die indrukken te verwerken, zijn hele oeuvre, man waar hij zich mee bezig hield!

 7. AnMariArie says:

  Avatar van AnMariArie
  @ Nee, Jezzie, dat zie ik niet. Het kan ook zelfbeschadiging van de man zijn. Wat was de dolkstoot dan, Jezzie? AnMarieArie:)
  Reactie is geredigeerd

 8. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @AnMArie en zo, dat http://en.wikipedia.org/wiki/SCUM_Manifesto, dat was volgens mij een excuus, of een liefdesverklaring, het is maar hoe je er tegenaan kijkt, van een vrouw die afgewezen werd. Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar ik voel het meteen, zij heeft gespeeld in een van Andy’s films, ze kreeg waarschijnlijk niet de aandacht die ze verdiende, misschien dumpte hij haar in al zijn egocentriciteit, who knows, toen kwam zij terug met het mes en liet hem voelen, tekende zijn leven en zijn lichaam, al haar liefde, al haar haat.
  Andy durfde daarna niet meer goed te filmen, het was wel de geboorte van Interview, waarvan http://www.youtube.com/watch?v=Vn6sE0kcPaI trouwens een prachtig staaltje, het mooiste moment voor mij als hij lacht en zich een moment onbespied waant.

 9. AnMariarie says:

  Avatar van AnMariarie
  @ Speelt hij dan toch een dubbelspel? Zijn het toch fake-verlangens en begeerten?

  Heeft de vrouw iets misdaan? De vrouw kent helemaal geen haat denk ik. Of is het ongeduld?

  Als de vrouw de man maar niet heeft gekwetst. Volgens de vrouw leeft de man in haar.

  AnMariArieXXXXXXXXXXXXX.

 10. Arie den Wood says:

  Avatar van Arie den Wood
  Jezzie. Als laatste: deze vrouw kan het niet meer volgen en doet ook haar best niet meer daarvoor.

  Deze vrouw begrijpt dat hele SCUM-MANIFEST niet!

  Deze vrouw is nooit afgewezen, heeft alleen zelf afgewezen in haar leven, maar zeker en NOOIT uit haatgevoelens!!

  Man o man, om met jullie te spreken. Wat zijn jullie achterdochtig!
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?
  XXXXXXXXXAn (nnemarie) is trouwens mijn volle èchte naam.

 11. Annemarie says:

  Avatar van Annemarie
  @ Jezzie. Van zo`n ==kusje== blijft er van mij niet veel overeind.Annemarie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.