Iets Lekkers

foto

Op zo’n gewone vroege zaterdagavond heb ik mijn haren voor je los gedaan. Toen het zachter werd, harde waarheid en alles dat telt. Toen de moed weer terug sloop, slapjes naar het licht kroop en de woorden, de beelden, de verlangens en de dromen weer een thuis kregen.

Vandaag heb ik niet zo goed gekeken, in het Stedelijk Museum, cadeautje voor mezelf, nog even drinken, kunst en cultuur, waar houdt de wereld zich mee bezig, soms inspireert het me. Maar Andy is voor gevorderden, voor mij sensory overload.

Waar dealt hij mee, in godsnaam, behalve the obvious. Behalve met tijd dat door zijn hele werk een grote rol speelt, is het volgens mij ook de scheiding tussen zelf en ander, op een meesterlijk indringende manier, die hem ook kwetsbaar maakt, dader en slachtoffer tegelijk.

Mijn God, hoe is het hem ooit gelukt om zijn werk duidelijk te maken, echt niet makkelijk te begrijpen als je er bovenop zit. En wat is het veel! Alles dat hij liet zien en alles dat hij toonde. Voyeur en exhibitionist dansen om heet verlangen, zoals een blog en de waanzin van de dag een sign of the times zijn.

Oh man, ik ben weer lekker aan het denken geslagen. Het maakt me onrustig. Wat een lef had hij! Ook hij liet zich verleiden, alles dat hem leuk en aardig leek, wat hij lekker vond, schaamteloos, maar ook pretentieloos, lekker lachen om de hemel en de hel, de glitter en alles dat doodgewoon is, in een elektrische stoel, gemakkelijk onderuit.
Vanavond zou ik iets voor je willen maken, iets lekkers.

Thuis,
Jezzebel

Foto: Richard Avedon, Andy Warhol

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

12 Responses to Iets Lekkers

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.