Twinkle twinkle little star

foto

‘Je hebt me uitgedaagd,’ is het verwijt waarmee hij zijn eigen gedrag goedkeurt.
Dat zal wel, maar ik heb het over de dingen die me raken, liefde in een land van haat. Op mijn manier. Ik was nog even met de verwerking bezig, alles dat hij me aandeed.
En werkelijk he is not the only one to blame, ik heb hem al die macht gegeven en draag de brokken die hij er van maakte. Maar het is ook mijn goed recht om te bepalen wanneer het genoeg is, wanneer ik er uit wil, al moet het dak er voor open.
En kom niet aanzetten met: ‘Ja maar, jij doet het ook. Moet jij eens kijken wat jij allemaal zegt.’ Dat zal wel, maar ik wil geen enkel contact meer, dat heb ik aangegeven, zeer duidelijk verteld.
Hij is een man die ik later omschreef als, ‘Ach, vergeet hem, hij deugt niet.’
Hij heeft een chip on his shoulder, waar hij zeer tevreden mee is, zichzelf. Ik heb het gezien, ik heb nog veel meer gezien waar ik het niet eens over durf te hebben. Ik heb geen bewijzen, maar ik voel dat het niet spoort.
Ik wist dat vanaf het begin. Het klopte niet. Maar ik was niet zo duidelijk, toen, in het aangeven van mijn grenzen, iedereen verdient een kans en als het waar is, alles wat hij zegt en alles wat hij beweert, dan zal het alles zijn.
Dat was het niet, dat zag ik vrij snel, toen ben ik mezelf gaan beschermen en heb hem rigoureus de deur uitgezet.
Telkens kwam hij terug met een ander excuus. De eerste keer omdat hij het er zo moeilijk mee had, dat ik er niet meer was. De tweede keer dat hij gehoord had dat ik met een ander was, toen bij hem. En uiteindelijk de derde keer met ‘Ja, maar jij hebt me uitgedaagd.’

Gaat heen.
Kom nooit meer terug.
Ik wil je niet.
Dat mag ook.

foto

En voor de tere zieltjes onder ons heb ik hier nog een leuk kinderversje

Thuis,
Jezzebel

Art: Eli Gur Arie, Andromeda Rock, detail

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

21 Responses to Twinkle twinkle little star

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.