Gevonden

foto

Vandaag heb ik haar gevonden mijn mooie denkende vriendin van hier. Wat was het heerlijk om met haar champagne te drinken, zalmflinters gedoopt in olijfolie en zout, peper uit het Turkse molentje dat ik ken, thuis heb ik net zoiets, het is haar beste peperbus en ik moet lachen als ze me meeneemt naar haar wereld, heel intiem het huis van haar leven, daar waar waarheid en droom een verbond hebben gesloten in een gewone aardewerkse stad, ‘Amsterdam voor beginners,’ zegt zij, veldsla en rucola met je vingers of vork, zoals het uitkomt. Als we kletsen over alles waar we aan denken en het veel te snel voorbij is, even samen zijn. Verder, we moeten verder, zij weet het zoals ik, ze geeft me cadeautjes mee, luikjes van haar hart, zoals die van mij, op een kiertje, of wijd open, dat is hetzelfde, toen we giechelden en geheimen deelden, vandaag heb ik er een vriendinnetje bij.

Wat maak je me blij,

Thuis,
Jezzebel

Art: Gustave Klimt, Beethoven Frieze, detail

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

16 Responses to Gevonden

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.