Stiletto Heels

foto

Vandaag is zo koud zoals ik het me alleen van ansichtkaarten herinner. Bij soep en zo haal ik spinazie met kokos, India ook hier doorgesijpeld, zoals ik het van daar ken, maar dan Hollands. Het doet me denken aan nogiets coutch me lega. Geheim restaurant, wondertje van de stad, in een lelijke buurt. Mijn mooie denkende vriendin kent de naam precies, zoals ik die maar niet onthouden kan, maar het ritme blijft door mijn hoofd klinken, plek die zij me liet zien.

Vanochtend had hij respect voor me. Dat kon ik voelen, toen ik vertelde over mijn frustraties en mijn geknakte ego, het spelletje dat ze op de achtergrond spelen en dat ik er mee kap. Volledig. Deze week uit, al mijn verplichtingen lever ik in, ik wacht tot zij die met vakantie is terug is, maar dan is het gebeurd. Ik heb er genoeg van.

Hij begrijpt het. Hij test me nog even, best aardig, begripvol, uithalend her en der en dan weer terug naar mij, dus wat was het nou concreet? Nogmaals herhaal ik rustig wat ik zei. Deze week uit, ik zorg dat de verhalen die ik beloofd heb af zijn, maar die hoogtepunten van het jaar die kunnen ze zelf doen. Ik ga weer wat anders proberen.

We moeten er samen om lachen, we weten allebei waar de angel zit, die ene stoker, zij mag nu zelf haar lijstjes in elkaar gaan frummelen. Dat doet ze niet graag, liever dekt zij zich in. Zij die eenzaam is en verbitterd raakte, ik ken haar, zij zoals ik. Maar zoals zij wil ik niet worden, dus is het lopen. Verder. Niet slikken, geen lijken en niet pikken, verder op eindeloos lange benen, stiletto heels en de heupen van een buikdanseres.

Jezzebel,
Thuis

Art: Translucent

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

11 Responses to Stiletto Heels

 1. christinA IP213.84.211.137 says:

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  =Niet slikken, geen lijken en niet pikken, verder op eindeloos lange benen, stiletto heels en de heupen van een buikdanseres.=

  Oftewel oren in de nek en schouders krom-> hoppa.

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Christina, hoppa. 🙂

 3. gianni says:

  Avatar van gianni
  draai je om …kijk…en zie een nieuwe horizon….de zon lonkt….een lach verschijnt op je broos gelaat…rust keert terug in je ziel

 4. landheha says:

  Avatar van landheha
  Als "zij zoals ik"… dan kan een beetje liefde toch geen kwaad?

 5. Anne d'Ore says:

  Avatar van Anne d
  ik lees spinzie soep,
  vergeet verder te lezen
  juist die soep ,bij soepenzo
  haalde zij voor mij
  in dat weekend
  vol stilte
  ik zie die prachthakken
  Amsterdam
  lees verder
  hij heeft respect voor me
  stilettohakken
  spinazie soep
  respect
  …….

 6. Zoë says:

  Avatar van Zoë
  zet ‘m op!

 7. kornelis says:

  Avatar van kornelis
  de furie, maar dan anders:
  respectloos,
  eigengereid
  en met een stalen gezicht
  spinaziesoep slurpen…

 8. 100_woorden says:

  Avatar van 100_woorden
  Laat ik reageren met een wereldberoemd citaat

  "I’m strong to the finish, cause I eats me spinach"

  [uit het lied: I’m Popeye the Sailor Man. (tuut tuut)]

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @landheha, een beetje liefde kan zeker geen kwaad, wegwezen dus daar 🙂
  @Anne d’Ore, soep en zo, als je er binnenkomt is het klammig warm door alle pannen die op het vuur staan, want ben ik blij dat het vlakbij zit! 🙂
  @Zoë, thanks 🙂
  @kornelis, je maakt me aan het lachen. 🙂
  @100, dank 🙂 vooral tuut tuut blijft hangen. 🙂

 10. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Hoi Jezz! Wauw! Nieuwe verten… wat heerlijk! De mystieke lucht in oktober heeft je gelukkig nog net te pakken gekregen! Wat geweldig! Gisteren naar Groningen geweest en het enige wat ik dacht was: ik wil verhuizen! Weg! Alles alles achter me laten! En jij durft het maar weer! Goed zo!

 11. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Yolande, best spannend he? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.