Weet je

foto

Maar weet je, er is nog iets. Moeilijk om over te praten, ik wil je geen pijn doen. En ik hoop dat je het me vergeeft, als ik niet zwijg.
Op de dagen dat ik hik tegen de confrontatie met mijn lege schoot, zo aan het einde van mijn vruchtbare leven, doe je me pijn.
Als het anders was gelopen had ik misschien zelf ook kinderen gehad. En die van jou wilde ik nog niet zien. Zover was ik nog niet, in dat weekend dat mijn baan me was afgenomen en alle zekerheid onder mijn voeten verdween, toen ik alleen wilde zijn en wist, deze prijs is me te hoog, ik heb kracht nodig, alles dat ik heb, alles dat ik zal zijn.
Toen luisterde je niet. Je kwam toch, zo raar om aan mijn huis voorbij te gaan, je liep er langs, met het kleine grut. En natuurlijk, blij was ik om je te zien en je kinderen te ontmoeten, ze zijn prachtig, Maar het deed me heel veel pijn. En dat had ik mezelf in dat weekend willen besparen.
En toen je ook de avond voor mijn laatste deadline toch kwam en me vertelde over je sterilisatie, toen vroeg je me waarom ik stil was. Liever had ik gezwegen, maar ik zei: ‘Ik vind het niet sexy.’
Voor een vrouw die op de laatste slagen van haar biologische klok tikt, gedreven door haar instincten en haar hart verliest aan een man die haar niet per ongeluk bevruchten kan, is dat een hard gelag.
Hoe kan ik het uitleggen?

Thuis,
Jezzebel

Foto: lang geleden

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

20 Responses to Weet je

 1. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Complimenten van een man voor het schrijven van dit stukje eerlijkheid.
  Je wordt gerespecteerd Jezz…

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Scram, dank, dat steunt.

 3. Zoë says:

  Avatar van Zoë
  je hoeft het mij niet uit te leggen. Ik snap het wel.
  groet Z

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Zoë, thanks, 🙂 maar jij bent een vriendin. 🙂

 5. Zoë says:

  Avatar van Zoë
  en wat een schatje op die foto!:)

 6. Geroma says:

  Avatar van Geroma
  Ontroerend, Izzebel…..en een beetje hartverscheurend:(

 7. Dianne says:

  Avatar van Dianne
  …X…

 8. morticia says:

  Avatar van morticia
  Je stukje spreekt me heel persoonlijk aan Jezz.
  Mijn klok tikt, sinds kort wat vlugger dan vroeger….
  ‘Ik zie geen kinderen in mijn leven’ hield ik mezelf voor met een lichte twijfel in mijn stem. Bij ‘oudere vrouwen’ kreeg ik telkens de vraag in mijn mond: hoe voelt dat om te oud te zijn voor kinderen, een gevoel van gemis?
  Nu ik in mijn partner de vader van mijn kinderen zie begin ik zwanger te worden van de gedachte dat er toch nog een kind zal komen…

  Reactie is geredigeerd

 9. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  no kids
  no words
  ik stuur je wat liefde
  jegkys

  ps: toen je zo klein was, toen kende ik je al :))
  Reactie is geredigeerd

 10. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  *slik*

  Ben jij gestopt bij een vent die zijn sperma heeft laten afbinden?
  Oie va voie, volgens mij had je toch iets dieper moeten leren kijken en het iets minder breed durven aanschouwen..

  Oi mij sorry, oi va voi, zoiets doet pijn.

  Sorry meid, in een volgend leven een betere kans.

  Liefst zou ik je nu vasthouden tot je doodgaat en je weet dat dat geen zin heeft.

  Weet je wat?
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/160593."

  Speciaal voor jou

  Zoals de wereld danst op de heupen van een buikdanseres (dat lijkt nergens op; zoals die die het wel heeft, je het werkelijk kan vertalen. Rara, wie is dat? En loopt hij hier al rond? Volgens mij well…)

  Kussss & zie jezelf graag.
  Dat is goed voor jezelf én voor je karma..
  Reactie is geredigeerd

 11. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Zoë, dank 🙂
  @Geroma, een beetje hartverscheurend is het wel…, dank voor je reactie.
  @Dianne, dank, kus terug. 🙂
  @Morticia, ik heb een vriendin, zij is twee jaar jonger en ook zij heeft geen kinderen. Maar zij denkt er anders over, bij mij doet het pijn soms. Wat mooi, dat bij jou een nieuwe gedachte geboren wordt!
  @Jeg, dank, lief vriendinnetje, dat gevoel heb ik ook, wij kennen elkaar van heel, heel vroeger 🙂
  @Mephisto, ik moet om je giechelen, dieper? Minder breed? De wereld draait, zoals zij draait, op de heupen van een buikdanseres, we zullen zien wat mijn weg is. Dank voor je lieve woorden en dat prachtige verhaal.

 12. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  @Jez: gelezen en het heeft me wat droevig, ….nee melancholiek gemaakt.

  Bedankt voor het eerlijke doorkijkje in je gevoelsleven.

  Wat een heerlijke foto.
  Dochters zijn écht het einde.

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jack, dank 🙂

 14. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  I imagine all your dreams.
  Is life a wound wich dreams of being healed

 15. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  *slop*
  heb ik mij hier vannacht even laten kennen..
  🙂

  Nu ja, het leven is prachtig.
  Vooral nu, met de herfstkleuren in het groen!

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Frap, weet je… op de tonen van John Lenon, Imagine, all the people… werd Yitschak Rabin doodgeschoten, ik was daarbij. Just imagine… er is een wereld die helen zal.

  @Mephi :), ik vond het wel gezellig, het leven is mooi, als je durft, als je eerlijk bent, zoals het is, zoals het komt.
  Komt vast goed. 🙂

 17. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Schat, lieverd, ik ben hier heel even. Mijn wereld loopt raar. Ik ben bang van de VK blog site geworden… dat kan namelijk gebeuren, je hebt het zelf meegemaakt, jij was dapper en ik ben een bangebil. Maar een met een hart.

  Je schrijft waarover ik wil schrijven, het is anders alleen, niet van mij, van een jonkie, een grietje van 25, die dikke dikke tranen huilt.

  Een kus. Voor jou.
  Reactie is geredigeerd

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Yolande, ik mis je. Niet bang zijn hoor 🙂 Het is belangrijk om een plekje te hebben waar je alles mag zeggen, omdat het van jou is.

  kus Lieverd, kom je snel weer terug?

 19. kornelis says:

  Avatar van kornelis
  kan liefde winnen van je lege schoot
  of toch maar je gemis verdoezelen….

 20. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Kornelis, ik geloof niet dat het verdoezelen is. Ik heb het er over, het speelt een rol.
  Ik heb de antwoorden niet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.