Madonna kababbel

foto

Vandaag praat ik met hem, de opperman van de gemeenschap. Allerhoogste autoriteit op dit gebied. Ik vraag hem te spreken, ik wil het hebben over Madonna, hoe zit dat nou?
Hij kan er wel wat over vertellen en nodigt me uit. Hij heeft het heel erg druk, morgen een fotoshoot van vier uur, misschien kan ik hem de vragen stellen onder het plaatjes schieten?
Maar dat weiger ik, dat is me te onrustig, dan krijg ik flarden van zijn gedachten, ik wil al zijn aandacht, hij moet het me goed uitleggen, ik wil het begrijpen.
‘Foto’s vier uur lang!?’ vraag ik hem, ‘wat gaan ze doen?’
Dat wist hij ook niet, lachend leek het hem ook wat lang. Maar hij heeft het er dus druk mee, en deed toch zijn best om mij daar tussen te proppen, vlak voor de allerhoogste feestdag. Na de fotoshoot dan maar? Waar schreef ik ook alweer voor?

Ik zeg het ronduit. Roddelblad, vrouwengezelschapsblad, lekker babbelblad, kappers en tandartsblaadje. ‘Oh,’ zegt hij, hij kent het niet, ‘dat mag niet. Dat weet je toch.’
‘Nou,’ zeg ik, ‘volgens mij is het heel gezond om het er eens over te hebben, alles wat tussen neus en lippen komt. Maar dat is een ander verhaal, ik wil het graag over Madonna hebben. Hoe zit dat?’
Hij wil best tekst en uitleg geven, we gaan het er over hebben. En ik regel een fotograaf, ‘die van mij is in een paar minuten klaar,’ beloof ik hem.
Maar even later belt hij terug. Hij kent het blad niet, maar iemand zei, dat moet je niet doen. Daar krijg je gedonder mee. ‘Daar moet ik toestemming voor vragen en ik weet zeker, dat ze die niet geven.’

Nu heeft hij een plan, hij wordt toch niet opgenomen? ‘Nee,’ zeg ik met andere woorden, ‘speak freely, we zijn aan het onderhandelen over Madonna, dat is het verhaal dat ik wil hebben, wat kan mij al die toestanden schelen?’
Nou, stelt hij voor, als ik nou gewoon een foto van het net pluk, er zijn er honderd van hem, en hij kletst, al mijn vragen beantwoordt, maar ik mag hem niet quoten, dan heb ik mijn verhaal toch ook?
‘Nou,’ zeg ik, ‘dat doen wij niet. Ik houd niet erg van uit-betrouwbare-bron. Ik wil een gedegen interview, echte foto’s, ik wil het ergens over hebben.’
‘Ja,’ zegt hij, ‘dat geef ik je. Maar je kunt me niet aanhalen, zeg maar dat je uit mijn werk citeert, ik heb er veel over geschreven, ik krijg er gedonder mee. In zo’n blaadje.’

Thuis laat het me niet meer los. Ik ben eigenlijk woedend. Ik wil een goed verhaal gebaseerd op feiten, ik wil precies weten hoe het zit, wat hij er van vindt en hoe de gemeenschap er tegenover staat.
Wat zegt die man nou tegen mij?
Ik moet de boel bedriegen omdat het anders niet goed voor zijn naam is?

Thuis,
Jezzebel

Foto: Madonna

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

11 Responses to Madonna kababbel

 1. K says:

  Avatar van K
  Hoe ging dat liedje ook al weer; "You can’t always get what you want". Zo gaat dat soms.

 2. jezzebel says:

  Avatar van jezzebel
  @K, ik heb er nog eens over nagedacht en ik geloof dat ik hem morgen ga vertellen, dat ik het zo niet doe.
  Ik wil een echt verhaal en anders maar niet. Niet van dat halfslachtige broddelwerk, her en der bij elkaar ‘geplukt’. Hij zou zich moeten schamen!

 3. K says:

  Avatar van K
  Zou ik ook niet doen.

 4. landheha says:

  Avatar van landheha
  Ach, die rabbi Berg die Madonna erbij heeft geplukt, die zou zich misschien moeten schamen. Het doel heiligt kennelijk behoorlijk de middelen , schat ik van een afstandje. Pragmatische luitjes, die rabbies.

 5. K says:

  Avatar van K
  Was dat Yehuda? Ken jij die misschien Jezz? Hij was(of is nog)directeur van het Kabbalahcentrum in Tel Aviv.

 6. jacob hesseling says:

  Avatar van jacob hesseling
  En zo wordt de leugen en de gossip geboren. Persoonlijk zou ik gaan voor mijn eigen kwaliteit. 🙂

 7. Zoë says:

  Avatar van Zoë
  hè verdomme, ik wil ook weten hoe het zit!

 8. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @K, niets zo veranderlijk als een mens. Ik heb het uiteindelijk wel gedaan. Ik kan wel principieel gaan roepen dit of dat wil ik niet zo! Maar waar het me om gaat is dat hij zijn verhaal vertelt. Later kan ik altijd nog bepalen of ik er iets mee doe.
  Hij heeft het er met me over gehad en eerlijk gezegd begrijp ik zijn sores niet zo goed, zo belangwekkend is het allemaal niet, wat hij te vertellen heeft. Wat precies, dat komt later.

  @Landheha, toch vertelde hij me wel iets belangrijks vandaag. Het heeft met het ‘helen van de wereld’ te maken, tikoen olam zoals dat heet, waarin alles met alles te maken heeft en alles één is. Niemand buitengesloten, ook Madonna niet. Zij draagt haar eigen steentje bij, wether you like it or not.

  @K, ik wil het niet over namen hebben. Het spijt me, dat gaat me te ver.

  @Jacob, ja, vervelend vond ik dat! Aan de andere kant, hij heeft me zijn verhaal verteld, ik ga er iets van maken, hij mag het lezen en dan zullen we zien, of gossip niet gewoon de waarheid is.

  @Zoë, uiteindelijk was ik te nieuwsgierig om principieel te zijn. 🙂
  Ik wil het verhaal gewoon weten, wat kan mij de rest schelen.
  Welkom Zoë, ik zag je aankondiging, ik ben benieuwd wat je er van gaat maken, leuk koppie, succes!

  Reactie is geredigeerd

 9. Thera says:

  Avatar van Thera
  Ik moest denken aan dit http://www.youtube.com/watch?v=5Gyc5Asi3wo&mode=related&search=. Ik weet niet waarom. :-)) Tot later!
  Reactie is geredigeerd

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Thera, ik moet er om giechelen. Het is fijn als er iemand naar je wil luisteren, alle geheimen, dankjewel. Tot later!

 11. landheha says:

  Avatar van landheha
  @Jezzebel: ik heb toch niets over Madonna gezegd?
  Niks mis met Madonna, zij is een sterk role model. Zij heeft haar steentje bijgedragen.

  Wat ik jammer vond aan dit geheel waren berichten over geldafdrachten naar rato (ala SP-kamerleden), terwijl je van tevoren weet dat de persoon in kwestie nog flink gaat stuiteren. Een soort bevestiging van het joods stereotype. Maar dat zoeken ze zelf maar uit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.