News woman? Wereldvreemd!

foto

‘Kom,’ zegt ze, ‘je moet zo maar even kijken. Je hebt fanmail gekregen.’
‘Oh,’ zeg ik nogal dom. ‘Waarover?’
‘Nou vooral over dat wij altijd de waarheid spreken. En vooral dat verhaal over Diana vond ze eerlijk.’
Ik begin te lachen. Maar die fan heb ik nog steeds niet gelezen, misschien straks, als het blad gedrukt op mijn bureau ligt en ik tijd heb. Ik heb niet eens tijd om mijn eigen blaadje te lezen!
In het vorige nummer 11 pagina’s van mijn hand.

‘Kijk,’ zegt hij. ‘Dit moet anders. Hipper, meer trendy. Laten we een thema nemen. Een land of zo en dan een mooie Italiaanse schoen, maar dit! Dit vind ik een belediging voor… Als ik vrouw was – nu vallen de vrouwen die hier werken er het minst over – maar als ik vrouw was dan zou ik zwaar beledigd zijn.’
‘Oh,’ zeg ik opnieuw nogal dom en zwijg. Ik heb geen verstand van shoppen, hip hot of trendy. Ik kom verdomme uit een oorlogsgebied, ik ben als Wouter Kurpershoek, blij dat ik adem.

‘Ja,’ vertelt ze. ‘Mijn gescheiden buurman is misschien wel wat. Hoewel. Laatst kwam ik hem tegen en hij vertelde over zijn oudste dochter, ze gaat naar de middelbare school. Hij heeft er vier! Dat vind ik een beetje veel, hoor, vier opgroeiende kinderen. Ja, zei hij, we hebben champagne gehaald. En nooooten. Hoe hij dat zei, toen had ik het al helemaal gehad! We gaan het vieren, vertelde hij erbij. Oh, zei ik, wat een feest!’
En we lachen er met ons allen nog dagen om. Nooooten is een gevleugeld begrip geworden op de redactie. Maar thuis, als ik alleen ben, dan vind ik die gescheiden buurman eigenlijk ontzettend lief. Hij probeert er iets leuks van te maken voor zijn oudste dochter.

En omdat een van hen voor een snoepreisje bij As the World Turns in Los Angeles zit, wordt er geroepen: ‘Heeft er nog iemand aan de actualiteiten gedacht?’
Het valt doodstil. Niemand heeft er zin in, een rubriek ontzettend moeilijk. Totdat hij roept: ‘Jezzebel!’
Nu ben ik dus, zij die als het er op aan komt het boeltje wel op de rit houdt, maar man, ik voel me soms zo wereldvreemd!

Thuis,
Jezzebel

Foto: ?

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

33 Responses to News woman? Wereldvreemd!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.