Rich and Famous

foto
In een sensueel middagzonnetje dat niets met loom te maken heeft probeer ik de beelden te vangen van de afgelopen dagen.
In de hitte, in de stress, toen ik over het strand van de glam beaches sjokte als een paria, opzoek naar avontuur.
Precies een jaar geleden ronkte de helikopters over mijn hoofd, F16’s sneden dwars door mijn slaap. In de richting van Zuid-Libanon, al mijn gedachten.
Nu precies een jaar later, had vandaag het einde van mijn blog moeten zijn, afscheid, voor altijd even, dat ik kletste, alle zaken van mijn hart. Maar het ging anders.
Op het moment dat ik begon, geen idee waarheen het zou leiden, dat krankzinnige leven van mij. Op de heupen van een buikdanseres. Zoals vanaf het begin.
Een heel jaar later, the day after, dat ik naar de glitter en glamour in Zuid-Frankrijk werd gestuurd. Hè?! Waar ben ik in godsnaam in terecht gekomen?!!
The rich & famous, en mijn venijn veel dieper dan ik dacht. Als mijn vingers tikken, en strelen, de woorden van de afgelopen dagen.
Dagen voorbij, ik vind het moeilijk om te volgen. Orde en zaken, mate van belangrijkheid. Ik begrijp er geen donder van.
Ik probeer het hem uit te leggen, ik kan niet goed tegen die muziek van Jan S. Mijn oren te gevoelig voor dat sentimentele vertellen.
Maar hij zet het volume steeds harder, zoals daar, waar horen en zien je vergaat, op de veren van een buikdanseres, als zij aan het vliegen slaat.
En werkelijk, honderd verhalen te vertellen, ik probeer de liefde te raken, maar woede heeft zich genesteld, diep in mijn schoot. Wie zijn al die mensen? Zij die aan de touwtjes trekken, het gaat nergens over.

Houd me nog even vast, als ik mijn veren strijk, als het later is, de verhalen verteld, als er geen adem meer is en de buikdanseres gaat slapen.

Jezzebel,
Back on Base

Foto: Côte Rich & Famous

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

14 Responses to Rich and Famous

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.