JEZZEBEL!

foto
Nog even en dit blog zal niet meer leven, aan stukken gescheurd. Een jaar lang heb ik gesproken, de woorden van mijn hart, ditjes en datjes van mijn bestaan. Dingen en zaken, zoals de wereld draait, op de heupen van een buikdanseres.
Ik heb veel geleerd en veel gezien. En er is één ding wat me het meest bang maakt, de lynching mob, zij die nog een rekening te vereffenen hebben, zij die zelf niet zo heel erg groots of sterk zijn, zij werpen, zoals altijd zonder zonden, niet gehinderd door hart of geweten, de eerste steen.
Het was winter toen ik bij de kiosk sigaretten haalde en het zag, de beelden van absolute waanzin, handen die zich laven aan nemen, nemen van leven, mensen die zich verliezen als er een weerloos slachtoffer aan stukken te rijten valt. Hij, zoals jij, zoals ik, zoals wij zijn, nietig in ons verlangen er iets moois van te maken.
En kom bij mij niet klagen, dit of dat, jij bent niet anders, mijn bloed aan je handen.
Ook in de organisatie kwam ik je tegen, zij die het meest geplaagd worden, zij vinden het heerlijk, om te steken, nog even wroeten, in wonden wijd open. Lekker wreed, rekening vereffend, de geur van bloed onder je nagels, al dat verlangen waar je niet bij kunt.

Ik ben hier een blog begonnen omdat ik je wilde vertellen over de woorden van mijn hart. Plek waar ik voor koos, onder een pseudoniem, omdat ik vrijuit wilde spreken, zoals het me voor de lippen kwam.
Met honderden kwam je me vertellen hoe het anders moest, elke dag had je weer iets te vereffenen, strijder van je gelijk, op mijn blog ging je over lijken. Stuk voor stuk, bloedend voor de bijl. Geen serieuze blogger die niet uitschoot, nog even uithaalde, als het bloedt, dan moet het stromen.
Je verlangen naar veilig, naar heilig, naar schoon en fris, geen gedoe, bloedrood voor je ogen, verblinde visie, je wilde niet weten, niet horen, niet luisteren. En ik ging door met vertellen.
Nu op mijn laatste adem, zij die mij het dierbaarst zijn, zij steken dolken met kartels, lange messen, slijpen, slijpen, niet kapseizen.
Nog niet zo lang geleden dat ik sprak, over een andere plek. Ik ben eens gaan rondkijken, de kracht van zij die durven, die kunnen, die gedreven zijn, die zich niet laten verblinden, niet verslinden, geen lynchende meute, maar zij die hardop zelf durven denken.
Er zijn er barweinig over.
Op een dag zal ik kiezen. Dan heb ik je uitgekozen.
Uitverkoren onder de stervelingen, ga dat maar waar maken!

Van de gaskamer tot aan de eeuwige jachtvelden dat je me wenste, smeekte om er eindelijk mee op te houden, de woorden van mijn hart.
Hier heb ik ze neergezet, met al mijn liefde, een jaar lang.

Eerdaags ga ik verder.

Amsterdam,
Jezzebel

‘Queen, beauty, traitor, symbol of evil. Down through the ages her name became a synonym for deceit and treachery.

Jezzebel!

Brazen, voluptuous, wanton, lascivious. Could any man resist her wild beauty, her lush body?
Lust, pleasure, lies – all these she employed to feed her insatiable greed, her burning ambition. She was loyal to no man, would betray any land, believed in no God.
And thus He cried through the Prophet:
"THE DOGS SHALL EAT JEZZEBEL BY THE WALLS OF JERICHO!" ‘

Frank G. Slaughter

Art: Robert Longo, In memory of Gretchen

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

96 Responses to JEZZEBEL!

 1. annet says:

  Avatar van annet
  Dit wordt geen steen maar bloemen en een staande ovatie!
  Je hebt mijn leven verrijkt.
  Dank je koningin:)
  x!

 2. Conan says:

  Avatar van Conan
  Lellebel 😉

 3. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Ik zei het ooit al ergens, ik zal je missen. Zoveel lef (!) en zulke woorden. Het wordt er serieus leger van.

 4. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @ Anetta, dank voor je woorden, ze zijn me dierbaar.

 5. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Solvejg, weet je dat ik veel respect voor je heb? Helemaal niet gemakkelijk, maar je bleef het me vertellen, als je er van hield. Dankjewel!

 6. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Conan, bloed kruipt… en zo.

 7. jacob hesseling says:

  Avatar van jacob hesseling
  " I hear a howling wulf ", solong: goodnight
  Reactie is geredigeerd

 8. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jacob, don’t cry woolf, shouldn’t, couldn’t, wouldn’t, no use, crying over spilled milk.
  Take care body, I’m not gone yet!

 9. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Ay, het zat eraan te komen. Jij was de eerste die ik las, reden om naar het vk te komen.
  Go kick some ass, girl, met wat je ook doet. Je bleef trouw aan jezelf.

 10. Heer_Lot says:

  Avatar van Heer_Lot
  Jezzebel, in 1 van mijn eerste reactie’s zei ik ergens dat ik je schrijfstijl graag las, vandaag de dag zeg ik dat opnieuw, jou weggaan zou een verlies zijn voor ut vkblog, ik heb je immer graag gelezen, reageerde soms wel , soms niet , dronk me meestal een wijntje hier, hoop je nog veel te lezen en dat je misschien terug komt op je besluit, ik hef ut glas op jou Jezzebel, take care :-))

 11. koen -drijfveren says:

  Avatar van koen -drijfveren
  Jammer dat je weggaat, je was trouw publiek.
  Take Care!
  koen
  Reactie is geredigeerd

 12. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Hier sta je nu, later, al je kracht.
  Monumentaal. In al je naaktheid.
  Ongenaakbaar.

  Wat kan ik zeggen?

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Morgaine, ik ben zo blij dat ik je ben tegen gekomen. Ik zie je, zoals mezelf, wees dapper, mooie vriendin, er is geen compromis, het mes snijdt, dank voor je woorden, je onvoorwaardelijke steun, wat een pracht geschenk, dat ik je tegenkwam. Dankjewel.

  @Heer Lot, Lechaiem, op het leven, dat stroomt en kabbelt en nooit hetzelfde zal zijn. Ik heb het een jaar lang gedaan, zo goed als ik kon, er waren werkelijk dagen bij dat het op mijn tandvlees was, maar ik ging door, omdat ik wist, ergens in al die stilte, die diepe eenzaamheid, daar keek je naar me. Daar deed ik mijn best voor.

 14. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ik ben nog niet weg, dit wordt nog een lang en treurig afscheid.

  @Koen, dank voor al je steun, ik vond het fijn om te weten, dat je er was.

  @Nicolaas, op een dag… en zo. 🙂

 15. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  mooi. Vooral die groene meloenen vind ik mooi.
  En jij? Jij wil niet dood. Jij wil weg. Weg van de 1+1. Leven in Amsterdam, en daarmee zonder VKblog?
  Groot gelijk heb je, die stad heeft meer mensen te bieden dan dit log-nest kan bevatten. Wij vergeten u niet, zij die hardop zelf durven denken.

  Gegroet ende selam ende zo. (ik spreek geen Joods/Hebreeuws, wel Duits. Is dat erg voor mijn zielehiel (hiel)? *grijnz*)

  Ik steek graag, maar mensen als jij, die eerlijk willen zijn, steek ik niet teveel..

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Mephisto, dank voor je woorden, vanaf het begin, heb ik je goed gezien, ik vond het fijn, om af en toe bij jou te zijn, in de buurt. Dankjewel.

 17. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  raar Jezz, maar het eerste waar ik nu aan moet denken is het laatste couplet van the Stranger van Leonard Cohen….

  Let’s meet tomorrow if you choose upon the shore, beneath the bridge that they are building on some endless river
  then he leaves the platform for the sleeping car that’s warm
  you realize, he’s only advertising one more shelter
  and it comes to you, he never was a stranger
  and you say ok the bridge or someplace later
  and then sweeping up the jokers that he left behind …
  and leaning on your window sill …
  I told you when I came I was a stranger…..

  Je begrijpt het wel denk ik…
  strangers jij en ik met onze liefde en liefdes..wij vinden het wel…ergens..eens…

  en… sometimes we need them naked,
  sometimes we need them wild,
  we need them to carry our children in
  and we need them to kill a child.
  I know who you are
  You know who I am…
  we know who we are…

  (mijn interpretatie van LC’s You know who I am)

  nog lang niet mijn laatste woorden voor jou..
  jegkys

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jeg, mooie prachtige vriendin, dat blijft hoor.

 19. Jos Goedmakers says:

  Avatar van Jos Goedmakers
  Jezz, je hebt je hart bijna leeggeschreven met inhoudsvolle blogs. En je zult opnieuw gevoed worden met woorden die je nog korte tijd hier en daarna daar zult weergeven. In de deels fantasierijke internetwereld raak je elkaar nooit kwijt! Afscheid nemen bestaat niet…

 20. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Jos, dank voor je woorden. Tot ziens.

 21. Coby says:

  Avatar van Coby
  Jammer dat je blog zal eindigen, maar het belangrijkste is dat jij niet (meer) verdwijnt….

  Hartelijke groet,Coby

 22. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  ADIEU…HET GA JE GOED…TRANSITIES ZIJN INHEARENT AAN HET LEVEN!

 23. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Op een dag? Hou op zeg!

  Vandaag is de dag 🙂

  Wat ik kan zeggen -woorden schieten tekort- dat je alles eindeloos veel verder bracht, met wat je gaf.

 24. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Coby, Fijn dat je er was, ik besta, zoals jij, diepe adem, van mijn zijn, fijn dat je er bent.

  @Zwollywood, dank voor alles dat je me hebt gegeven, ik ben het niet vergeten, jij die me tot aan de hemel tilde toen je wist dat er iemand was opgestaan. Dank voor je woorden, je gedachten, misschien dat we op een dag, zachtjes kunnen spreken.

  @Nicolaas, vandaag, het moment is nu, dank voor je woorden, ik gaf alles, alles dat ik heb.

 25. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Geen woorden voor nu
  Slechts stilte geef ik je mee
  Respect komt je toe

  Je weet het wel Jezz.

 26. Thera says:

  Avatar van Thera
  In al je heftigheid heb ik je geroemd, heb je me geergerd en geboeid.
  Als een slang verleidelijk en onbetrouwbaar, of hoor je liever onbeteugelbaar?

  Rauw, stampvoetend als een verwend nest, maar met een gouden pen.

  Vaak heb ik verlangd naar jouw schoonheid in geschrift, vaak struikelde ik over jouw veelvuldige en overaanwezige "ik".

  Je hebt wel wat teweeg gebracht en dat zul je overal en altijd blijven doen.

  Maar je hebt gelijk:

  "If the doors of perception were cleansed, ev’ry thing would appear to a man as it is. For man has closed himself up, till he sees all things thro’ narrow chinks of his cavern."

  William Blake

  Kortom, je bent een vrouw (toch?) met een overvloed aan talent, en ik wens je wijsheid toe en al het goeds.

 27. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Vandaag, Jezzebel, just a perfect day.

  http://uk.youtube.com/watch?v=kXgbN81zNG8

 28. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Ach, Jezz, ga je straks toch lekker bij ons weer verder?

 29. Doortje says:

  Avatar van Doortje
  laat je even weten waar je heen gaat? Dan lees ik je daar.
  groet D

 30. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  ip: 84.41.135.110.

  Engel -Lekker bij ons weer verder?-

  Om jouw eikeltjeskaas af te sabbelen heb je toch genoeg aan dat tandenloze talent van je eigen adepten?

  Dream on Robbie!

  Heb je nog niet door dat je opnieuw bij je stinkende taas genomen wordt… sucker!

 31. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Jezzebel gaat bij ‘ons’ http://www.lucaswashier.nl werken en daar zijn we zeer blij mee!
  Reactie is geredigeerd

 32. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  @nicolaas
  Opnieuw bij mijn taas genomen? Wanneer was die andere keer dan.

  En kuis je taal een beetje, ik meen niet dat we elkaar ergens van kennen.

 33. Conan says:

  Avatar van Conan
  Nicolaas bewijst dattie een kip zonder kop is, ga je eigen eikeltjeskaas van je vingers likken, lutsert.

 34. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Toch een man van de wereld, die Nicolaas, zie ik op zijn blog. Heeft iets gezien, is ergens geweest, je zou toch zeggen dat de man wat meer egards uit de kast trok, zo bij een eerste ontmoeting.

  Een beetje trieste man, als je meteen zo gaat schelden. Maar ach, in het kader van het fatsoen is alles geoorloofd.

 35. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  He Engel.

  Tijdrover dan? Had je dat, stijve lul, verdrongen?

  Conan. Je hebt me nog niet gebollen. Kan ik jou bellen? Geef effe je nummers.

  Engel. Egards? Man ik bewonder je. Vandaar dat ik spuug. Wat vind ik je triest. Zo veel talent Robert, parels, zwijnen. Jij kunt beter.

 36. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Conan?

  Besta jij echt Rbarberman! Wat goed. Ik ben nu in Nederland, zwarte band karate, waar zien we elkaar buddy.

  Eerste ronde voor mijn rekening.

 37. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Nou, ik kan me niet herinneren dat tijdrover me ergens mee in de maling heeft genomen, maar goed.

  En ik doe gewoon waar ik zin in heb. Met schrijven, met tv, met alles eigenlijk. En dat mag je best triest vinden. We leven in een vrij land.

  Is dat stoer, in elke zin kots of lul zeggen?

 38. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Got it Robert. Echt jammmer man, oneerlijk ook, valt me van je tegen. Never cheat an old cheater.

  Schwamm druber. We houden deze in reserve.

  Zeg Engel. Ik werd niet gebollen door een van je paladeinen. Hoe zit dat?

  Durven ze niet of heb je ze niet onder controle bluffer? Wat beweegt je op het Volkskrantblog?

 39. alib says:

  Avatar van alib
  Ik ben (als Door) benieuwd naar het vervolg, dus laat weten waar je uithangt in de hel. Iets minder ‘liefde’ zou fijn zijn, maar dat wist je al van me. Ik waardeer je emotionele directheid, die zal toch wel blijven? En even voor de duidelijkheid: het maakt me niet uit of je voor LWH gaat schrijven of voor de Tribune, de Margriet of het blaadje van roeivereniging Shalom. De vraag is natuurlijk of het jou wat uitmaakt. Het is een vreemd spel, vind je ook niet? Internet is een monster met duizend koppen en je kan die koppen maken, afbreken, vervormen, opblazen. Een bepaalde kop steeds verder opblazen is een kunst apart. Wellicht kom ik je nog tegen in het Vagevuur, het Niemandsland, in het Oog van de Naald. En anders gewoon op Utrecht Centraal.

  Reactie is geredigeerd

 40. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Na een tijdje internet weet een mens of hij door moet met iets wat op een discussie lijkt, of dat hij de boel links moet laten liggen.

  Dit is een typisch voorbeeld van het laatste.

  Nicolaas, het ga je goed.

 41. nicolaas says:

  Avatar van nicolaas
  Sucker.

  Als Conan je zat is weet hij te knielen. Engel suck yourself.

  Lekker toch?

 42. nicolaas says:

  Avatar van nicolaas
  Bel me effe Sucker!

 43. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Engelzuiger die links laat liggen, zielig figuur met selectief geheugen, kaaszaad, eikelzak,

 44. Ien says:

  Avatar van Ien
  Hoi Jezzebel, ik heb niet alles van je gelezen en ik begreep niet altijd alles, maar ik vind het echt jammer dat je weggaat. Nou winnen de ophitsers en sfeerverpesters! Maar ik begrijp het wel. Succes met alles!
  Groetjes
  Ien

 45. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Uhm… goedemorgen 🙂

  Uh, uh, de jonkvrouw was gaan slapen.
  En nu heb ik een koppijn!
  Oi va voi die wijntjes van Albert Heijn.

  Gaat ie:

  @Scram, dank.

  @Thera, op en top vrouw. Maar dat wist je wel, eigenlijk, toch?
  Dank voor je woorden, misschien dat ik ze van jou het moedigst vind.

  @Nicolaas, dat was een vet feestje!
  Dank voor je woorden, dank voor de link, dank voor het verdedigen van ‘mijn eer’. No worries, alles komt goed, maar ik heb wel je reactie met je nummers weggehaald…

  @Robert, was ik al aangenomen? 🙂

  @Doortje, tot 5 augustus ben ik hier, daarna weet ik het nog niet precies. Ik houd je op de hoogte. Fijn dat je meeleest!

  @Anoniem, ik moet nog door de ballotagecommissie. 🙂

  @Conan, gezellig!

  @Nicolaas, echte liefde!

  @Robert, doe jij ook televisie? Vertel eens?

  @Alib, Iets minder liefde?
  Dat is net zoiets als dat je tegen een journalist in Baghad zegt dat hij ‘iets minder’ doden moet berichten.
  De subtitel van mijn blog was liefde in een land van haat, die ik later weghaalde omdat het woord ‘haat’ vreemde kostgangers trekt op het internet en ik geen zin had om daar telkens mee te dealen. Straks zet ik het weer terug.
  Dat was mijn onderwerp, daar heb ik over gesproken, een jaar lang, zo goed als ik kon.
  Waarheid is dat ik nog niet precies weet hoe ik het verder ga tillen.

  En dan nog even wat:

  Robert, Conan, Anoniem, dank voor je steun! Ik weet werkelijk nog niet hoe ik verder ga, misschien bij jullie, misschien ergens of iets anders. Maar ik wil wel kwijt dat ik naar je (lucaswashier punt nl , het moet maar even zo, linken leggen, mag geloof ik niet, dit al de derde keer dat ik bericht aan het overtikken ben) gekeken heb en dat het één van de meest opwindende sites was die ik tegenkwam. Echt zonde dat het vk-blog daar nooit goed de waarde van heeft ingeschat.

  @Ien, goedemorgen! 🙂
  Toen ik begon wist ik niet eens of ik het een week kon volhouden, elke dag. Dat heb ik een jaar gedaan, zo goed als ik kon, nu is het tijd voor iets anders.

  Jongens, ik ben weer even verder, onderweg naar het mediapark, ik doe ook televisie. 🙂

 46. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  @Jezz

  Nee, nog niet aangenomen. De afspraak is dat jij een stukje zou schrijven en dat ik dan zou kijken of dat wat voor LWH was. Ik vind het slechts vermakelijk om te zien wat er gebeurt als ik een opmerking daarover maak. En zoals je ziet, het is ook zeer vermakelijk. Voor je het weet ben je kaaszaad, een eikelbak en een zielig figuur.

  Ik doe televisie bij Spreeksteen.tv.

  Da’s een speakerscorner in het Amsterdamse Oosterpark waaromheen de oprichters een televisie programma wilden hebben met vrijheid van meningsuiting als uitgangspunt. Ik werd gevraagd of ik me daar mee wilde bemoeien. Voor ik het wist stond ik met een microfoon in mijn hand een lokale VVD’er te interviewen. En dat ging best aardig, zodat ik er bleef hangen.

  Inmiddels hebben we een erg leuk programma. We zaten op het Amsterdamse A1, en dan word je niet veel bekeken. Wat dat betreft hebben we goed nieuws, want vanaf oktober gaan we elke zondagavond van 21.00 tot 22.00 landelijk uitzenden op de nieuwe zender Het Gesprek.

  En da’s best een aardige beloning, voor de vijftien afleveringen die we tot nu toe maakten met gratis en voor niks keihard werken. Bovendien biedt de nieuwe zender veel meer mogelijkheden voor reclame, zodat wij ook kunnen verdienen.

  De interviews zijn via die lokale VVD’er gegroeid tot ministers, kamerleden en andere ‘groten’ van Nederland. En ik durf mezelf inmiddels te zien, da’s dan ook weer wat.

  We hebben een goed programma, vinden wij en gelukkig ook Ruud Hendriks, de grote man achter Het Gesprek zodat we doorkunnen. Op http://www.spreeksteen.tv zie je in het archief de uitzendingen.

  Ziet er dus lekker uit, zo met de televisiecarriere. Met schrijven ook. Ik doe regionaal nieuws en sport op endandit.nl. En ook dat gaat lekker. Ik ga in elk geval steeds minder mijn normale werk doen.

  Maar, wat doe jij dan weer bij tv?
  Reactie is geredigeerd

 47. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Ik heb je een tijd intensief gelezen en daar erg van genoten. Op de een of andere reden werd dat sinds je in Nederland terug bent steeds minder. Alsof ik de heftigheid waarmee je schrijft in dat andere land goed kon plaatsen en het hier niet vond passen. En ik heb ervan geleerd dat intensiteit van innerlijk leven niet verward moet worden met uiterlijke heftigheid. Waarvoor dank. Het ga je goed.
  rené

 48. jimhasenaar says:

  Avatar van jimhasenaar

  Reactie is geredigeerd

 49. jimhasenaar says:

  Avatar van jimhasenaar
  Nou meisje, het ga je goed.Nog bedankt voor o.a. die tip van dit volkskrantblog.Ik zal je wel weer eens op een zeer onverwacht moment tegenkomen.Vandaar: See you en/of lehitraot.
  (Ingelogt staat beter. Gooi die oningelogte jim er maar uit)

 50. Conan says:

  Avatar van Conan
  Nicolaas, wat ben jij een sneu stumpertje, schraal van geest ook als je meteen met geweld moet dreigen. Niet dat ik daar bang van wordt, maar om nou voor jou weer een paar maanden te gaan brommen heb ik echt geen zin, droeftoeter dat je bent. Maar als je perse wilt, conanrabarber@gmail.com kun je me bereiken.

 51. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Jezz, you touched me. Somewhere in a cellar of my mind you stick.
  Maybe one day we`ll meet again…on a rock…

 52. Ruud Zweistra says:

  Avatar van Ruud Zweistra
  Ruud Zweistra / 23-07-2007 13:23
  Er komt in mij op dat dit eigenlijk glaszuizere mannentaal is.

  Aanvulling:
  Vertrek verbaasd me dus niets. Op naar de volgende incarnatie.

  Als we maar zoet zijn.

 53. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  @Conan!

  Wat ziet ge mij half tartend aan?
  Gij ruigbehaarde Baviaan!

  Neeneen. Als Engel me links laat liggen -hij doet dat met respect- ga ik zeker niet reageren op zijn huisaapje.

  Bedankt voor je emailadres. Zullen we chatten?

 54. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Nog even snel tussendoor:

  @Robert, ik heb in Israël gewerkt voor RTL4 Nieuws als producer.
  Nu ben ik voor een project (t/m eind september) aan het werk voor de RVU als redacteur.
  Ook ons programma komt in oktober op de buis, en net als jij zitten we op prime time, zondagavond 21:00 uur.
  Concurrenten worden we 🙂

  Straks ga ik even op mijn gemak die linken bekijken, het klinkt interessant, heel exciting. Wat goed dat het zo lekker gaat, ook met schrijven!

  Met mijn schrijven gaat het trouwens ook prima, er wordt serieus naar gekeken op dit moment. Ik weet niet of er iets uitkomt, we zullen wel zien.
  Ik schrijf trouwens ook nog voor mijn beroep, een roddelblad, nu dus even een dubbele baan, best pittig.

  Wat is je normale werk?

  @Victor, dank voor je woorden, ook dank voor de prachtige foto’s die je zo vaak met ons allemaal deelde.
  Het was prettig om je te leren kennen, maarreh… ik ben nog niet weg hoor. Tot en met 5 augustus ben ik hier.

  @Jim, misschien begin oktober dat ik nog even kom buurten, man ik mis het land van mijn hart!

  @Conan, thanks, ik was je adres kwijt! 🙂

  @Frap, dank voor je woorden, maybe once….

  @Zweistra, dank voor het compliment, misschien was het Mihai die me hielp met glaszuivere mannentaal. 🙂

 55. Doranne says:

  Avatar van Doranne
  hee Jezz niet te snel weggaan hoor
  gooi eerst nog maar wat meer woorden op je blog

 56. Dora Roosje says:

  Avatar van Dora Roosje
  Weet je lieve meid….weet je dat ik er helemaal niks van geloof…..
  iemand die zijn of haar hart op de juiste plaats heeft zitten, kan helemaal niet naar zo’n manipulatieve agressieve site als LWH verhuizen……..ze verknippen reacties en zijn uiterst manipulatief…..zo n zgn mooie zuivere meid als jij pretendeert te zijn…..zou daar niet eens kunnen werken en daarom geloof ik het niet…het is gewoon de zoveelste Engel stunt…niets meer en niets minder……en hou es op met dat goedkope gepoch van producer dit of rtl 4 dat….wel erg doorzichtig…of ben je aan het lokvogelen voor de hr. Engel? Dan is dat wel sluw…..

 57. Conan says:

  Avatar van Conan
  En daar hebben we Jos van Kan weer met zijn vaste proxy server: 64.12.116.69

 58. Henk van Leuken says:

  Avatar van Henk van Leuken
  Nou wilde ik juist weer eens van je gaan genieten. Maar hoe het loopt en wat je ook doet. Van mij krijgt u de liefste groet.

  Henk.

 59. Grutte Pier says:

  Avatar van Grutte Pier
  Tsja, wat moet ik ervan zeggen…
  … Niets…
  … ik denk even

  Ach, ja….

 60. zev says:

  Avatar van zev
  werk door, maar verdwijn niet zonder spoor.
  ik heb genoten van alles wat ik heb gelezen.

 61. Betty says:

  Avatar van Betty
  Jezz, bedankt!

 62. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Inmiddels is LWH de meest besproken site op het vkblog. En dat moet je maar doen, op een dergelijke manier guerillamarketing in de praktijk brengen. Keer op keer slagen we er weer in om de boel aan het schudden te brengen. En we hebben nog zo veel. Mevrouw E. K. te Z. bijvoorbeeld, gaat een klassieker worden.

  @Jezz
  Grappig, dat we op hetzelfde tijdstip gaan uitzenden. Is nog veel te doen voor die tijd. Nieuwe items verzinnen, de burger wat meer bij het programma betrekken in plaats van alleen de politicus en noem maar op. In het normale leven zit in in de partycatering. Ben ik al minder voor gaan werken, en als het er zo blijft uitzien dan kan ik daar volledig mee stoppen, eind van het jaar.

 63. Lidy says:

  Avatar van Lidy
  Jezzebel,de mannen aan je voeten gaan door een hel 🙂 Come back later you alligator!
  You know the snake stands for fear but also sapience!…
  Reactie is geredigeerd

 64. Johan HvD says:

  Avatar van Johan HvD
  Jezzebel, al weet ik niet goed wat te zeggen, ik wens je veel geluk en vooral wijsheid. Keep on writing and stay forever young.

 65. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Liefies, ik ben werkelijk doodmoe, al dat liefhebben en zo…
  Gaat ie:

  @Doranne, tot vijf augustus zal ik er mijn best voor doen. Morgen meer.

  @DR, en jij, wat doe jij?

  @Conan, dankjewel Mopje van me 🙂

  @Henk van Leuken, dank, dank, dank. 🙂

  @Grutte Pier, vertel eens?

  @Zev, dank voor je woorden, dank ook voor alle reacties die je zo lang, zo trouw plaatste. Fijn vind ik dat.

  @Betty, ook jij erg veel dank. Misschien komen we elkaar tegen in Yerushalaiem… volgend jaar. 🙂

  @Robert, oehhh, gewaagde opmerking, daar kan ik je namelijk wel wat over vertellen. Ik heb toch mooi een handje meegeholpen, geef toe. 🙂

  Wat goed, dat je de dingen en de zaken van je hart kunt doen. Daar zit volgens mij je kracht.
  Wat is je grootste liefde Robert? Schrijven, of televisiemaken?

  @Lidy, 🙂 Fijn dat je er bent! Bij jou kom ik af en toe buurten, later, beloofd!

  @Johan HvD, for ever young is niet helemaal mijn ding. Op het strand van Tel Aviv kon ik razend worden als weer zo’n opgeschoten gabbertje op mìjn handdoek plofte en me veel jonger schatte.
  Man, ik ben 41 jaar, al die jaren heb ik elke gedag geleefd, daar neemt je me geen dag vanaf! Het is van mij. 🙂

  Jongens, morgen meer.

 66. Conan says:

  Avatar van Conan
  Yep, die mevr. E. K. te Z. gaat nog een poepie ruiken.

 67. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Conan, vertel eens?
  Of weet je wat… ik kom wel even kijken 🙂

 68. Conan says:

  Avatar van Conan
  Die houden we nog effe onder de pet, maar komen doettie, dat staat vast.

 69. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  @Jezz

  Daar heb je zeker mee geholpen, toegegeven.

  Schrijven of televisie maken? Zou ik niet kunnen zeggen. Schrijven omdat je dan je eigen ding doet, en televisie omdat je met een team wat bereikt.

  Het is mooi om mee te maken, dat je in het begin als onervaren lieden met een idee rondloopt, alle credits naar inspirator Bart de Groot, en dat het gaat werken. De eerste vergaderingen, de eerste keer te horen krijgen doe maar, dat met Smit en de moskee in Vlaardingen. Ja, doe maar? Hoe dan? Doodnerveus was ik. Dan ga je dat doen en dan kom je erachter dat je veel van het ene onderwerp weet waarvoor je komt, maar dat de achterliggende materie over zo’n type die je spreekt minstens zo belangrijk is. En omdat we ook de redactie helemaal zelf doen, is dat weer veel maar leuk werk. Bovendien leer je met andere ogen naar dingen te kijken. Lieden die ik standrechterlijk wilde excecuteren voor de camera bleken een goed verhaal te hebben. De Meiden van Halal zijn een goed voorbeeld, maar ook de vertegenwoordiger van de Bond tegen het Vloeken.

  Waar ik weer terug ben bij het schrijven, want zo tijdens het redactie doen kom je erg leuke dingen tegen om over te schrijven. Als ik moet kiezen voor de toekomst zeg ik schrijven en televisie.

  Reactie is geredigeerd

 70. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Robert,

  Ja, redactie is leuk, het is lekker om je ergens op te storten en te kijken of het lukt, gewoon wat proberen en als je dan de dingen voor elkaar krijgt, straks, na al die stresstoestanden, de zenuwen en ook de bonjes, man, dat is het lekkerste gevoel dat er is.

  Maar zo ook met schrijven, als je weet dat je kunt raken, de diepste laag van jezelf.
  Voor mij misschien schrijven toch iets meer exciting dan televisie, ik vind het soms ook dodelijk vermoeiend, al dat overleggen, de meninkjes en toch nog even anders, op het laatste moment, iets dat sneuvelt waar je erg je best voor hebt gedaan.

  Einde van het jaar wordt voor jou dus een sexy nieuw begin, als je kunt leven van al je passies, wat goed!

 71. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  @Jezz
  En natuurlijk lekker zuipen, als het lukt. Als het allemaal lukt, eind van het jaar, zou dat erg lekker zijn.

 72. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Jezzebel…ik zou je nog iets willen vragen voordat je naar lucas vertrekt.

  Ik zag op dat log een posting van jouw die ik niet kan rijmen met jouw uitdrukkelijk en schreeuwende roep om integriteit en om begrip….tell me… want je schreef daar als volgt:

  61
  Jezzebel Says:
  July 25th, 2007 at 12:13 am
  Oehhh, er viel weer van alles te beleven, toen ik even niet keek.
  Isis heeft haar kleinkinderen in gijzeling genomen?
  Maar het gaat gelukkig goed met de liefde, mijn God wat een leed is dit!
  En weet je wat ik het ergste vind?
  Eerst vond ik Isis echt mooi, ik vond haar puur, bewonderde haar moed, ze ging door, soms op haar knieën, misschien dat het allermooist.
  Maar mijn God, wat een talentloossoepzooitje is het nu bij haar!

  Overigens plaats ik je tekst alhier méér en vooral om jou…is het een spiegel van de verwoordde projectie van je eigen kenmerken op haar… op Isis dus….ben je zo laf…je stelt lafheid voordurend aan de kaak…het is bijna je handelsmerk…daarbij past niet je pleegedrag zoals dit.

  juist ja…ik bedoel PLEEgedrag
  Reactie is geredigeerd

 73. alib says:

  Avatar van alib
  @Engel
  Ik dacht eigenlijk dat het blog van de Volkskrant de meest besproken site op Lucas was…

 74. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen,

  Gaan we weer even:

  @Robert, leuk hoor!

  @Zwollywood, wat begrijp je niet?
  Het lijkt mij duidelijk, maar ik zal het nog even uitleggen:
  Toen het Volkskrantblog ‘plat’ lag, niemand kon inloggen, echte namen werden gepubliceerd etc. (je weet het vast nog wel, ook jij hebt er aandacht aan besteed in een logje) en iedereen klaagde en steunde, begon te vloeken en te tieren, nogal onzinnig, dit en dat, toen dacht ik, weet je, ik ben dit gerommel in de marge een beetje zat, ik ga eens vragen wat er voor nodig is om bij http://www.lucaswashier punt NL een blog te beginnen.
  Vergeet niet, op 5 augustus heb ik hier een jaar geblogd dan vind ik het mooi geweest. Nu wil ik verder.
  Wat daarna gebeurde is dat Isis – echt niet erg fraai – maar doorgaat met beschuldigen; van hoer tot hoax.
  Is het nu duidelijker?

  Misschien heeft Isis wat aan de Rose van Leary? Doodzonde dat dit nu haar enige bron van inspiratie is. Want weet je, Zwollywood? Isis was werkelijk iemand die ik mooi vond.

 75. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Je grootste probleem Jezzebel is mogelijk wel dat je zo kattig doet…zo sneaky van je afbijt….het is zo jammer…je hebt het niet nodig…maar tegelijkertijd pas je daarom mogelijk juist wel goed bij het onderkruiperige gedoe van wat we zeggen de lammelullo’s. Denk niet teveel over anderen…en wat ze je tekort hebben gedaan….ga je eigen weg.

  Neem een goede raad van me aan ‘probeer niet te groeien over de rug van een ander’, het zou je misstaan!
  Reactie is geredigeerd

 76. Blacksmoker says:

  Avatar van Blacksmoker
  Ambition will kill you!

  Voor LWH, schrijven? Begin je eigen log zonder ergens voor of ergens bij te schrijven. Stop belonging, start being.

  Leef wel en ren wat minder hard, je bent al 41 😉

 77. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Wat ik niet snap zijn de aanvallen op jouw persoon omdat je ergens anders wilt gaan loggen. Voor zoveer ik weet is dit een ‘vrij land’ en ook al ga je nu voor de zwarte kousenkerk schrijven, dat moet jij toch echt zelf weten lijkt mij. Je bent geen bezit, je gaat je eigen weg, en niemand hoeft jou te vertellen wat te doen en wat niet te doen.
  Dat mensen het niet eens zijn met jouw keuze is hun probleem en niet het jouwe.

 78. Conan says:

  Avatar van Conan
  Zwolly, alles waar je Lellebel van beschuldigd is op jou in het kwadraat van toepassing. Het meelijwekkendst is dat je waarschijnlijk te dom bent om dat te beseffen. Muts.

 79. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  @) Conan…kijk eerst even in je eigen spiegel wil je!. Ik heb het niet nodig om te gaan schelden!

 80. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Leuk. Het hoge woord is eruit en iedereen leest er overheen. Je werkt dus voor een roddelblad. Waarom verbaast mij dat nou niet?

 81. Conan says:

  Avatar van Conan
  Je bevestigd wat ik zeg Zwolly, je bent stiekem en achterbaks. We hebben voorbeelden te over waar jij je te buiten gaat aan fantasieloos en infantiel scheldwerk. Genoeg om het een dezer dagen te bundelen in een 3 kilo zwaar boekwerk.

 82. Conan says:

  Avatar van Conan
  Oja, muts dat je bent.

 83. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Is dan wel weer grappig, zo’n Zwollywood die stelt dat ze schelden niet nodig heeft. Dan doet zich slechts de vraag voor waarom ze het dan toch steeds doet. Iemand?

 84. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Zwollywood, het lijkt me handiger dat jij naar je eigen grootste problemen gaat kijken, dan los ik die van mij wel op.
  Nu wegwezen, ik heb genoeg van je.

  @Blacksmoker, dood gaan we allemaal, uiteindelijk.

  @Morgaine, dank voor je woorden, fijn dat je steunt. Ik ben het zo zat dit gesodemieter, je hebt geen idee!

  @Anoniem, je hebt het IP-nummer van Plagiaat. En weet je Liefje? Menig literair schrijver moet het mij nog na doen, maar ik word elke week door 200.000 lezers bekeken, dat is nog eens wat anders dan een vk-blog.

  @Robert en Conan, kunnen jullie iets met dat IP-nummer van anoniem?

 85. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Alle reacties die op LHW staan waarbij ik oningelogd reageer ZIJN NIET VAN MIJ!!!!
  De reacties aldaar worden gemanipuleerd. Ik distancieer me van het lage gehalte alhier.
  Tegen liegbeesten en virtuele querulanten die mij kapot willen hebben….daar kan ik niet tegen op.
  Rioolputten.
  Cest tout.
  Niets meer en niets minder.
  Voor verdere info
  zie http://www.volkskrantblog.nl/bericht/142782

  Ik vind u een eng volk.
  En hoop u nimmer meer tegen te komen.
  Reactie is geredigeerd

 86. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Weet je Isis?
  Ik keek net even naar die bijdrage van jou, die je zo fijn loopt aan te bevelen, denk niet dat ik je niet zie.
  Je snijdt in eigen vlees.
  Al dat aanpassen, weghalen, snel naar je hand zetten, het zal je de adem benemen.
  De muze voor altijd de benen genomen, dat is het ergste wat een kunstenaar kan overkomen, weet je dat?
  Ik vind het shockerend om te zien hoever je gaat.

  Je gedraagt je als een hysterica.

 87. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Je laat helemaal totaal doorzichtig zien wie je bent!

  Een JezzEngel!

  Do your thing

  and i’ll do mine!; (
  p.s
  Je weet niets van kunst daar kunst uit het zelf moet komen…….

 88. Conan says:

  Avatar van Conan
  Vreemde zaak, 127.0.0.1 is een local host, in feite je eigen computer, of een pc in het locale netwerk oid.
  Reactie is geredigeerd

 89. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Conan, dat was ook wat ik begreep, een intern netwerk, ik dacht eigenlijk iemand die op een of andere manier binnen het netwerk van de Volkskrant zit.

 90. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Hmmm, Conan, ligt het aan mijn provider dat ik niet bij jullie op de site kan?
  🙂
  Man, nog even en ik ga in complottheoriën geloven. 🙂

 91. Conan says:

  Avatar van Conan
  Server onderhoud, kan ff niet anders, soort upgrade, maar dan zonder addressen die op straat komen te liggen.
  127.0.0.1 is in feite je eigen netwerkkaart, kan een soort foutje zijn, kan ook een maskering wezen, ik zoek het ff op.

 92. Robert Engel says:

  Avatar van Robert Engel
  Er is al contact met de hostert. Die dingen gebeuren zo af en toe, en zijn geen enkel probleem. En men heeft weer wat te lachen hier.

  En Jezz, als je nog voor ons komt schrijven, houd er dan rekening mee dat je types hebt die je liever dood dan levend zien. Isis is daar een flagrant voorbeeld van, maar er zijn er meer. Die zie je hier, maar komen bij mij ook van andere kanten. En men snapt totaal niet dat al dat gezeik slechts op mijn lachspieren werkt.

 93. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Conan, thanks.

  @Robert, ik houd, net als jij, ook van lachen. Dat maakt wel een wereld van verschil, inderdaad.

 94. Johan HvD says:

  Avatar van Johan HvD
  Jezzebel, je dient forever young vooral anders te zien. Van binnen, het hart. 😉

 95. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Een IP-nummer wordt in jouw reactieruimte door verschillende mensen gebruikt. Daar is dus iets mis mee. groet, S

 96. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Solvejg, het is wel iets ernstiger, alle IP nummers tot en met die van mij hier vlak boven, zijna allemaal hetzelfde.
  Pas die van Johan en van jou hebben weer een ander nummer.
  Ik zou het prettig vinden als de redactie er naar gaat kijken, want het ip nummer van anoniem was aanvankelijk: 127.0.0.1
  Zoals Conan al zei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.