Eindeloos lang

foto

Met een klap valt je gooi op de houtenvloer.
Ik kijk op, over mijn schouder, weg van het geluid. Ik weet niet wat, maar wil weten wie.
Daar sta je, voor mijn raam, je komt de sleutels werpen, het houdt vandaag niet op.
"Doe je dat zo," vraag ik zacht, zoals toen. Ik weet niet zeker of je het hoort. En ik vraag het anders, of je door het raam of de deur naar binnen wilt. Dat wordt het raam, wijd open, in de fauteuil die nog aan de kant staat neem je plaats. Van de week, toen ik aan je voeten zat op de grond, heb ik hem verschoven, ik ga zitten op de bank.
Je hebt het over laatste kansjes, en gisteravond, beetje snuiven, even lachen, ah, ook een ander kussen, man, denk je dat het helpt?
Ja, je wilt iets drinken, je hebt een beetje droge keel. "Cola, maar dan wel met een schijfje citroen," zeg je provocerend. Ik kijk je aan en geef ook blokjes ijs, al mijn handelingen, een glas met aandacht, al mijn liefde.
Je bent verdrietig, en ook je beste vriend geeft het terug, die manier van jou. Zoals je zegt, zoals hij zei: "Man, wat stel je weinig vragen."
En je vertelt over hoe erg je het voor me vindt, al die vuiligheid die ik over me heen krijg, maar helaas, je durft niet. "Beetje laf," noem je het zelf, ja je bent boos, zo vals en gemeen, maar je staat niet op. "Dat is ook waar," probeer je me nog een keer.
Ik ben erg geschrokken, en jij ook, maar dat heeft niets met mij te maken, jouw schrik.
In die liefde die scheef is, daar besta ik niet.
En nu wil je weten hoe het werkt, hoe zit je in elkaar. Ik probeer te geven, zo mild als ik kan, maar ik ben nog steeds niet lekker, volledig uitgeput en eindeloos met jou je zijn doornemen vreet al mijn energie. Ik kan je niet helpen, het zijn jouw vragen, ik heb de antwoorden niet, je zult ze moeten zoeken.
Je vraagt me naar je blinde vlek.
Man die alleen in de spiegel van een ander bestaat, je hebt me leeg gezogen
En niet de eerste keer, dat ik hou van een man die me laat verdwijnen. Dit keer raak ik een bodem, ik heb niet zo heel veel veerkracht meer. Maar daar op die plek waar ik koorts krijg die mijn keel dichtknijpt, waar woorden verdampen, ziek zwak en misselijk, daar sta ik op en weet ik heel zeker, ik wil adem!
Ik vraag je om te gaan, die mond wil ik niet kussen, en ook je uitgestoken hand weiger ik, ik wil je niet meer aanraken.
Door de deur ga je naar buiten.
Nu wil ik bestaan. Op mijn benen.
Eindeloos lang.

Amsterdam
Jezzebel

Art: Sigalit Landau, The endless solution

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

10 Responses to Eindeloos lang

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.