Baby, you’re out, if you’re not in

foto

Ik heb geschilderd, hartslag van mijn schoot. Niet helder. Mijn hoofd in honderd sluiers. De waarheid nog maar nauwelijks te raken, Je bent mijn Roofminnaar, hij die zuigt totdat het bloed gestold is, rode brokken, nagels als klauwen, kindje mag niet jokken.
Als ik je spreek komt er een venijn uit! Kribbig, kattig, werkelijk onredelijk.
Ik sluit mijn ogen. Ik wil het niet. Ik verlang naar overgave, naar eindeloos geven, naar het diepste van mijn bestaan volle lippen, gezwollen hunkeren.
Maar je hebt niet met een 16-jarige maagd te maken, je hebt te doen met een 41-jarige vrouw die een verleden heeft, heel leven op haar schouders.
En ik wil het niet zijn. Openbreker, aanjager, kont tegen de krib, vingers gedoopt in zuur en zout, open wond, natuurlijk duider, klokkenluider, zij die dealt, zij heeft er geen zin in. De bitch van de relatie is voor een ander, ik wil die rol niet!
Morgen kom je, zeg je. Maar ik weet het niet zeker. Waarom nu niet?
Nou ja, omdat je andere plannen hebt, met jezelf.
Maar dat is steeds de kern van mijn verhaal. In die wereld van jou en jezelf, man van een ander, daar is geen plaats voor mij. Dus leg geen beslag op mij, laat me vrij! Je hoeft me niet te willen, niet te begeren, niet te bekeren, ik kan prima op eigen wankele benen staan, laat me los, laat me gaan! Of claim me, neem me, maar dan wil ik alles.
Want weet je, ik ben niet goed in kleine beetjes of de bijvrouw van. Ik wil al je aandacht, al je liefde, al je tijd. Alles dat er is. En als je me dat niet kunt geven, dan wordt het tijd om naar een ander uit te kijken, zij die genoegen neemt met kruimels, kleine beetjes, voor mij te weinig, man wat ben ik razend!
Vuile gluiperd, je hebt al je sores bij me neergelegd, al die dagen dat ik volledig wazig mijn gedachten bij elkaar probeerde te grabbelen toen wist je, je had me laten tollen, blessure tijd, tijd die je voor jezelf bedacht, beetje flirten, nog even bevestigen, dat lege bestaan. Duizend sluiers, dat leven van jou, draait om jou.
Maar waar blijf ik, godverdomme! Ben je helemaal belazerd, dit misschien je grootste fout. Ik ben geen willig slachtoffer, van niemand. Ik kies mijn eigen helden uit.
En als jij mij niet kunt geven waar ik het meest naar verlang, dan ga ik verder, nog een klein beetje door. Misschien dat ik het op een dag tegenkom, liefde die puur is, die lef en hart heeft. Liefde die er is, onvoorwaardelijk.
Ik heb niet langer zin in korreltjes zout.
En alweer verlies ik mezelf, razend!

Baby, you’re out, if you’re not in.
Ik wil alles, alles, alles, en anders niets.
Eindeloos leeg, mijn alles.

Amsterdam,
Jezzebel

Foto; Mij onbekend, in sheets

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

43 Responses to Baby, you’re out, if you’re not in

 1. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  juist! ‘alles wat ik wil is alles’
  Geen zoutkorrels en broodkruimels. die zijn voor de vogels.
  Dit stuk raakt me, vinger op de zere plek.
  Dank Jezz.

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Dank, Morgaine, het is fijn om te weten, dat het dus blijkbaar niet alleen maar ‘vaag’ is, alles dat ik voel, dat het bestaat en dat het ademt.
  Dank voor je woorden.

 3. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Alles bestaat niet…
  en als je daadwerkelijk geschilderd hebt na ALLES wat gisteren is gebeurd dan kan het alleen maar chaos zijn…
  echt waar…ik geloof helemaal niets meer van jou woorden…
  Een mens die leeg is kan namelijk niet schilderen…om te schilderen heb je energie nodig en levenskracht…..

 4. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Het is niet vaag, het is kristalhelder.
  Het jezelf verliezen,dat kost zoveel energie, dat is vermoeiend, dat kost kracht.
  Zout is voor slakken, brood voor vogels. Alles is wel het minste wat je mag verwachten, want dat is ook wat je geeft.

  Reactie is geredigeerd

 5. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Jezzy…..hoe werk je nu aan je eigen transparantie en integriteitswaarden…kom op geef eens antwoord..of "is het alweer moeilijk vandaag" …of ."ik wacht al zo lang en smacht…en ik weet het niet en vandaag was ik weer niet goed in mijn hoofd….oh help me …ik kan het niet alleen…help me, mijn leven is zo moeilijk".

  Kijk eens even in de transitietekening van de Roos van Leary….you never know.

  Hoeveel alterego”s zitten trouwens op je schouder?

  Avatar Zwollywood is tijdelijk gone..

  Reactie is geredigeerd

 6. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Hart onder de riem, Jezz, harten en riemen. Wat een gif, mijn god.

 7. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, het is weer fijn feest.

  Gaat ie, Isis, ik hoef je er zeker niet aan te herinneren, dat jij mij hoer noemde, dat je aan me twijfelde, en dat jij uithaalde! Ik heb veel respect voor je gehad, tegen de klippen op, ook nu zou ik niet beginnen met beledigen, maar ik wil wel dat je weet dat je me pijn doet, met je achteloos scoren.

  @Morgaine, nogmaals dank voor je woorden, alles wat ik geef, daar wil ik alles voor terug, halve beetjes, zijn voor anderen, halve goden en godinnen. Niets voor mij.

  @Zwollywood, ik heb meer dan genoeg van jouw rose van leary, up yours. Het is allemaal nogal eenvoudig, ik kan gaan en staan waar ik wil, ik heb me niet zo met die loyalliteitskwestie bezig te houden, ik hoef alleen maar te kijken waar ik me prettig voel, waar mensen met talent zijn, dan gaat het al snel een stuk beter.
  Dag Zwolly, ga je nu weer ergens anders stoken? Ik ben net wat te gevoelig voor jouw steken onder water.

 8. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Naar inhoud van mijn vraag geef je helaas geen antwoord….dat is heel spijtig….De vraag is "wie ben jij Jezzebelly". Je hoeft mij geen aap op de mouw te spelden!

  Overigens is het geen rose….maar ROOS.

  Reactie is geredigeerd

 9. jacob hesseling says:

  Avatar van jacob hesseling
  brandmerk hem met: j p :jezzebel proprerty 🙂
  geestelijk ligt het wat moeilijker.
  Reactie is geredigeerd

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Weet je Jacob, dat is niets voor mij.
  Moeilijk om in een paar woorden uit te leggen.
  Het mooiste is als je zachtjes kunt knielen, toch?

 11. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Jezz…mensen die klakkeloos overstappen naar een miezerig website -je waar nimmer emoties worden getoond…waar mensen constant op schandpalen komen te staan…die verdienen geen respect.
  Dat je naar LUCASWASHIER gaat verhuizen vind ik nog steeds schokkerend…je bent inderdaad helemaal vrij om te gaan en te staan waar je wilt…maar je hebt bij deze stap wel je eigen intrigiteit verkocht…en dat spreekt boekdelen.
  Als mensen overstappen naar een tamelijk extreem vuil spuiende weblog en ze lopen hier constant met hun zgn gevoelens te kokketeren, dan is dat hele gedoe…die pose die je hanteert niet meer geloofwaardig….daar kan ik niks aan doen…zo zit het leven in elkaar…het echte leven…en daar ben ik gisteren mee geconfronteerd…het echte leven via de draden van een weblog….t is gewoon triest wat er gebeurd…zowel voor jou…als voor de bloggers die anoniem willen blijven en blijkbaar waar jij geen f*ck om geeft…ik noemde je geen hoer…ik vond dat je een sluip-e-rig-hoer-ig-weblog-ge-drag-vertoonde…en dat vind ik nog steeds…daar kan ik niks aan doen…het zij zo…maar jij gaat het meteen verdraaien en dingen zeggen in een geheel andere context plaatsen…precies wat ze bij LUCASWASHIER altijd doen…zoiets heet manipuleren…en dat gedrag hanteer jij ook…je manipuleert de mensen op hun gevoel omdat we allemaal ons soms verloren voelen en dat buit jij uit JEZZENGEL..Eigenlijk ben je een meesterlijke vervalser!! het is echt briljant…echt waar!; )))))

 12. zev says:

  Avatar van zev
  de 12 maanden zijn bijna om, Jezz
  ;-))
  kus

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Isis,
  Het staat mij vrij om te schrijven waar, wanneer, waarover en voor wie het me uitkomt.
  Daar hoef je niet van te houden, dat maakt mij niet zoveel uit.
  Ik ken je niet, ik dacht dat je een mooi mens was, iemand die open, eerlijk en kwetsbaar durfde te zijn, het meest bewonderde ik steeds opnieuw je moed, hoe je fouten durfde te maken, wel boos werd, maar toch weer verder ging. Nu kom je hier je lans hier breken, je hebt een ‘bedriegster’ gevonden! Je maakt er een pracht spectacel van, je hebt een slachtoffer uitgekozen.
  Isis, het is nogal eenvoudig, ik heb me vergist, ik vind je niet zo mooi als ik dacht, vind je het erg om het daar bij te laten?
  Want eerlijk gezegd vind ik het verder allemaal niet zo interessant.
  Ik vind het fijn om mijn stukjes te schrijven, en ik bepaal het podium.

  @Zev, tot vijf augustus doe ik er nog mijn best voor.
  Dit is de plek waar ik mijn hart liet leeglopen, daar ga ik een monumentje voor oprichten en dan is het tijd om te gaan.
  Verder.
  Zoals dat gaat.

  The sky is open
  The earth is wide
  And the road is endless.

 14. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  De reacties van I. en Z. vind ik duidelijk "selectieve verontwaardiging".
  Ik zit hier achter mijn p.c. en wordt letterlijk misselijk.

  Jezz. ik probeer altijd subtiel te zijn in mijn reacties en nu doe ik mijn best weer.
  Voor de goede lezer ben je authentiek, d.w.z. niet altijd "lief", maar evenzo scherp en assertief.
  Je laat je onzekerheden zien met een duidelijkheid waar ik respect voor heb. Want juist die twijfels over hoe je staat in het leven zijn verhelderend.( Ook daar valt van te leren voor wie zo vol zekerheden zit en dat constant uitroept.)
  Dat je uit kunt halen met onverwachte scherpte weet ik en ik heb gezegd hoe pijnlijk ook, dat ik daar niet aan kom maar er van geleerd heb en als me zoiets overkomt het op mijn eigen manier oplos en me laat zien.

  Hierbij dus!

  Als jij vindt, dat je bij LWH een goed platform hebt voor je werk is dat jouw zaak en heeft de "selectieve verontwaardiging" dit maar aan te nemen, alhoewel ik na hetlezen van bovenstaande reacties en in de reactieruimte van I. me goed kan voorstellen, dat deze twee bij LWH zo aan de slag kunnen.

  En nog even voor de duidelijkheid ,ja , mijn eigen reactieruimte is gesloten , omdat ik geen behoefte heb aan onduidelijk "gechat" en mijn eigen reacties op een goudschaaltje ben gaan afwegen.
  Jezz. we zijn beiden nu een jaar bezig, een oorlog heeft ons "bij elkaar gebracht" en ik dank je voor alle mooie afleveringen, de kunst die je mij liet ontdekken en je eigen kwetsbare werk.

 15. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Gingy, dank voor je woorden, fijn vind ik dat je je zo durft te laten zien.
  Ik ben nog niet weg hoor, voorlopig doe ik er nog steeds heel erg mijn best voor.

  En misschien het allermooiste Gingy, dat je me de kans geeft om te delen, ook als het niet altijd ‘mooi’, ‘lief’ of ‘leuk’ is.
  Echt blij ben ik dat ik je ben tegengekomen. Maar no worries, het is nog niet over.

 16. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Niet mooi-lief-leuk. Wel alles,
  alsnog aanbevolen.

 17. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Gingy is naif en onschuldig en ondertussen met oog kleppen doorkleppen …….
  GINGY…JEZZEBELL gaat in augustus bij LHW ‘werken"’
  Als vrijwillgster…de enige die een schamelloontje van 1000 euro ontvangt is onze schijnfatsoensrakker ENGEL , die hier al verscheidene malen van het blog is afgeschopt door stalk gedrag , grensoverschrijdend gedrag……enzo…..
  e
  Kijk maar eens goed wat ze nu , boven de trollenvangen artikel, met de Joodse mens doen…misschien gaat er dan een lichtje branden bij jou.

  Ga maar eens goed die site doorlezen en uitspitten…ook de Crisistrutloni link voor je zo n oordeel over mij velt, ‘vriendin’ Gingy.

  Eerst een grondig onderzoek….dan oordelen over LHW wat een steegje is van GEENSTIJL …wat weer een achterdeurtje is van de TELEGRAAF……Men mag daar virtueel wel verkracht, opgehangen en zo worden..ik word daar al jaren chronisch belachelijk gemaakt…hebben zij mijn echte naam prijsgegeven (jurist is in aantocht)…
  Dat is niet erg……erger is als ik iets roep…Een woordje roep……goh….wat een omgedraaide wereld.
  Jullie mogen je beiden gaan schamen; (

  Reactie is geredigeerd

 18. Dunya ontsteekt in verontwaardiging says:

  Avatar van Dunya ontsteekt in verontwaardiging

  Maar Isis,jouw echte naam gaf jezelf allang prijs toch….waar zeur je nou over?

  En over die baan van Jezz….
  Het gaat toch niet over de hoogte van haar loon?
  Wees blij dat ze werk zoekt en een bijdrage aan de samenleving wil geven!
  Jezz kennende gaat ze vast en zeker niet rotzakkerig schrijven.
  Ze is toch een prima donna onder de schrijvers,word tijd dat ze er wat mee verdient ipv hier gratis haar talent weg te geven.
  Ik ben blij voor haar,dan komt ze ook van die zwaarmoedige gevoelens af,dan krijgt ze waardering voor haar on-ge-even-aarde kunde!

  ZIEJIJWEL HOE GOED ZIJ IS,ZIJ HOORT HIER NIET ONDERAAN DAT VERDOMDE VKBLOG,ZIJ HOORT IN DE VK GODVERDEGODVER!!!

  KLOTENZOOI!
  Wat een wereld!

  Wat denk jij ervan dan,Isis?

 19. Dunya vraagt zich af.. says:

  Avatar van Dunya vraagt zich af..

  Jezz waarom doe je niet een aanzoek aan de man van wie je houdt?

 20. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Ik wil alles,alles,alles, en anders niets.
  Een levensmotto waar ik me enige jaren geleden aan vastgeketend heb.
  Tot op heden geen moment spijt van gehad…
  En voor de rest enkel respect.
  XScram

 21. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Ik heb mijn naam nimmer prijsgegeven….daar heeft LUCASWASHIER voor gezorgd….die legde een link….en daar zullen ze voor boeten ook! Officieel is dat verboden!Moet je eens kijken hoe ze maand in maand uit met mij aan de gang gaan daar op dat goedkope LHW tje!Ook dat is verboden!
  Ze zijn gestoord!
  En van gestoorden wens ik nimmer meer slachtoffer te worden…..

 22. Dunya says:

  Avatar van Dunya

  Je raaskalt en zegt onzinnige dingen,ISIS !
  Daarnaast geef jij diagnonsens!

  Mja… psychotherapeut is nog steeds geen beschermde titel,he..

  Ik zou maar een btj slijmen tov mijn persoon,want ik kan tegen je getuigen!

  Blijf verdomme van Jazz af,ja!

 23. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Het is heel normaal dat ik al een paar dagen kwaad ben….ik kreeg immers van dezelfde site een mailtje dat men mij gaat kapot maken….en het hele vkblog ten gronde gaat richten….ik vind het erg normaal dat ik een emotie bezit die mij wakker houd.
  En distancieer me van jullie schijnheiligheid.

 24. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  En voor de goede orde:
  zie http://www.volkskrantblog/bericht/141698
  18.07.2007
  om
  7.07 uur

 25. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, gaat ie weer.

  @Nicolaas, dank.

  @Dunya, dank voor je woorden, hoeveel moed heb jij! Dank hiervoor.

  @Dunya, ik geloof dat ik niet veel verstand van liefde heb. Wat een leed zeg.

  @ScrambleX, dank, ja voor alles, alles en niet de kruimels, oi va voi, daar moet je dapper voor zijn.

  @Dunya, je woorden raken me diep.

  @Isis, wat ben jij vals zeg! Ik schrik van je, niet zo heel veel kaliber.
  Je gaat te keer als een straatmeid. Voor wat eigenlijk?

 26. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Je draait ,net, zoals die site alles om!!!
  Zie http://www.volkkrantblog/bericht/141698
  en je laat door je gedrag alhier…nu…tegen mij zien…dat je daar helemaal thuishoort…ach…maar dat hoort allemaal bij ‘het kapot maken’strategietje die jij nu en LUCASWASHIER op mij toepassen.
  Ik kan alleen maar minachting voelen….grote minachting….

 27. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Alles of niets Jezz, recht naar en uit mijn hart! Voor mij werd het niets, wel zo rustig, liever leeg dan kruimels.
  (En ook nu reageer ik op jouw tekst en nergens anders op………..)

 28. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Solvejg, ik koos ook voor niets.
  Liever de leegte, dan al die korrels zout, kruimels en doekjes voor het bloeden.
  Ik verlang naar liefde, echte liefde, die onvoorwaardelijk is.
  Dank voor je woorden.

 29. gianni says:

  Avatar van gianni
  stil word ik van je woorden

 30. François Labarbe says:

  Avatar van François Labarbe
  Je zou de reactieruimte van deze log wat moeten opschonen Jezzy, want ik lees er hier en daar wat viezigheid tussendoor…

 31. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Gianni, dank voor je stille woorden.

  @Francois, laat maar gaan, het hoort bij de waanzin van de dag. Leuk voor later.

 32. g.i. jane says:

  Avatar van g.i. jane
  Lieverd … Wat een vuilspuierij op je mooie blog, wat een malloten. De wolken huilen mee vanuit de koele cel. Voel jij ze ook nu?

 33. Dunya Shivering says:

  Avatar van Dunya Shivering

  Wat ener beeldschone lady..

  ET DIEU CRÉA…: LA FEMME !!!!

 34. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  G.I. Jan, kom je een wijntje bij me drinken?! Als je uit die stoelen komt die dat duwtje in de rug geven, kom even langs mijn raam als je tijd hebt?

  @Dunya, dank voor je mooie woorden, jij was het die me er gisteren doorheen sleepte.

 35. Dunya says:

  Avatar van Dunya

  U`re WELCOME,Baby!

 36. Ruud Zweistra says:

  Avatar van Ruud Zweistra
  Er komt in mij op dat dit eigenlijk glaszuizere mannentaal is.

 37. Dunya says:

  Avatar van Dunya
  Ik ga nu cake eten,met snow!;-)
  Mijn radar voorspelt een buienfront van jewelste,dus dan maar dit doen.

  Jazz,hoop dat je snel opknapt!
  Veel sterkte met alles.

 38. annet says:

  Avatar van annet
  Naast de taal is ook de kunst hiernaast en hierboven fenomenaal en maakt heel veel indruk. Verpletterend en hartverscheurend.

  Hou je taai en een aai….

 39. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Annetta, dankjewel. Dat is alles wat ik kan zeggen. Dankjewel. Fijn dat je er bij was.

 40. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Geestig voor later indeed, wat een toestanden! 🙂
  Soms moet je jezelf troosten… en vandaag deed ik dat toevallig hier.

 41. Dunya says:

  Avatar van Dunya

  Ach lieffie kheb je zooooooooo gemist…ik ben er nu maar fftjes,mijn pc is ingepikt door de barnstenen ogen..hoeist met jou?

 42. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Dunya :-), daar ben je! Ik mis jou ook, bij mij is het heftig, zoals wel vaker 🙂 En bij jou?

 43. Dunya says:

  Avatar van Dunya

  Ja,ik ben een ultiem passioneel levend mens,altijd alles heftig en deftig !!!
  Mijn pc is totaal ontregeld,zoveel post in mailbox..

  Ik heb nog niet het rijk alleen,tis hier full house!!!
  Enfin,ik zie dat je goed doorgeschreven
  hebt…;-))))
  Kan ik nooit allemaal bijlezen.

  Was je van streek schat?
  Nee toch…

  Dit blijft een prachtpicture plus tekst!!!
  Nee niet die engerd van hier aan de rechterkant,maar zij van hierboven,joh!!!
  Reactie is geredigeerd

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.