DOMMEDOOS

foto

DOMMEDOOS

Domme, domme, dwaze vrouw
Jij zoals ik, hoe vaak heb ik het niet gezegd?
Vanaf het begin.
Van mijn woorden blijf je af.
Jij die niet leren wou
Je zult het voelen
Met een beetje geluk, op een dag begrijpen wat ze bedoelen.
Weet je trouwens, hoe ze je noemen?
Domme Doos, hij die achter je staat bijvoorbeeld.
Hij staat niet naast je, je ziet hem niet.
Je hoort niet wat hij zegt als je er niet bent.
Helemaal niet zo flatteus.
Maar daar heb je het dan ook wel een beetje naar gemaakt.
Toch? Toch!
Jij die maar door bleef drammen, niet wijken, lekker zeiken.
Jij die niet wilde kijken, niet weten en niet leren,
Palingen die voor je kronkelen.
Mooi manipuleren al die lijfen en betweters.
Zij die zo lekker schreeuwen;
Jezzebel voor de leeuwen!
Of de honden, dat is hetzelfde.
Zij die zonder zonden zijn, zoals ze denken.
Zij werpen, verse modder.
Als het om een ander gaat, geen hand in eigen boezem.
Ik kan me van jou nog woorden herinneren
als het om je ex-liefde gaat bijvoorbeeld,
die werkelijk plat zijn,
zoals dat dubbeltje, nooit een kwartje en zo.
Je sloeg de plank volledig mis, toen je je gelijk ging halen.
Who the fuck cares over wie het gaat.
Dus kom niet aan mijn hoofd zeuren wie ik bedoel.
Jij, ik, hij, zij, wij en jullie, we zijn niet anders,
Prooi aan de vergankelijkheid.
Ashes to ashes, dust to dust.
Maar weet je, als al het stof en al het gruis is weggeblazen
blijft er echte liefde over. Mijn monumentje.
De passie van het woord. In al haar stralend vlijmscherpe tanden.
En de woorden die ik daar voor gebruik, die zijn van mij.
Net als de gedachten en al die woorden die ik niet uitspreek.

Bijt jij maar lekker je tanden stuk, of zo,
breek mij de bek niet open.
Mijn stem, van deze nacht,
van gisteren, vandaag en overmorgen
mijn eigen, alleen in een eenzaam bed,
daar blijf je met je beduimelde talentloze vingers vanaf.
En wat ben ik dom.
Dikke bult, lege vaten die me klinken.
Ik had je de liefde kunnen verklaren.
In 1001 bedrijven Honing en Olijfolie.
Nog even inwrijven.
Heel precies uitleggen hoe het zit en hoe dat gaat,
Alles dat er mee te maken heeft op een rijtje kwakken.
Zoals die ander dat nogal oppervlakkig poogde.
Het werd rood voor je ogen, toen je het daar bij liet.
Lekker makkelijk, nog even blaten, mekkeren en jammeren.
En ik? Ik koos voor die dommedoos,
die van mij.
En daar blijf je met je vieze vingertjes vanaf.

Shavuah Tov,
dat de volgende week rijp mag zijn
als de eerste dadels en vijgen,
zoet en plakkerig,
met verlangen naar meer,
veel meer.

Amsterdam,
Jezzebel

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

59 Responses to DOMMEDOOS

 1. K says:

  Avatar van K
  Passie voor het woord. Nu zijn er veel te veel woorden aan vuil gemaakt.

 2. niko says:

  Avatar van niko
  Dit siert je niet Jezzebel!
  En ik vind het jammer, heel jammer! Jij die zo mooi over de liefde kan schrijven, waar je ook zo goed in bent, doet dit!!!
  Dit kan niet, echt niet, niet op het blog.
  Dit is tussen jouw en Eline.
  Of je speelt open kaart of beter nog je doet het achterom en gaat het rechtstreeks met haar aan. Dat zou ik respectvoller vinden naar jezelf toe en naar Eline en het Vk blog.

  En wat K zegt, deze woorden komen te laat!

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Even voor de goede orde, en voor zij die niet zo goed lezen, helemaal niet zo goed weten waar het nu eigenlijk over gaat, dit is GEEN spijtbetuiging.
  Dit is een aanklacht. Zoals die andere.
  Je blijft met je vieze talentloze vingers van mijn woorden en mijn gedachten af, en als je dat niet wilt leren, dan ben je niet meer dan een domme doos, zoals ik.

 4. K says:

  Avatar van K
  We voelen ons echt niet allemaal domme dozen Jezz.

 5. niko says:

  Avatar van niko
  Jij bent bezig met je eigen graf te graven!

  Reactie is geredigeerd

 6. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Lieve Jezz, deze en voorgaande actie getuigen van een valsheid die ik niet van jou ken. Wanneer ik aan Jezzebel denk, denk ik aan oeverloze liefde, aan tolerantie en begrip.
  Die Jezzebel zie ik nu even niet en dat vind ik jammer. Jij die mij op mijn nummer zette, en terecht, omdat ik te ver ging in mijn gekwetst zijn en mijn reacties daarop, gaat nu zelf te ver en ik zeg je dat. Met alle liefde die ik in mij heb.

 7. Mo says:

  Avatar van Mo
  ‘t is een woordenspel; bah.

 8. man met sombrero says:

  Avatar van man met sombrero
  Net ‘gratendoos’ nog even gelezen. Ik wist niet dat de discussie nog was doorgegaan (mijd ze eerlijk gezegd ook) Ik kan er van alles over zeggen, maar dat ligt misschien al besloten in mijn mij afvragen waarom steun wordt geaccepteerd van zo’n paranoide en leugenachtige vrouw als Vransen… Verder was het een leuk hekeldicht hoor, ‘n echte flippicaofziets, dit voor de waardevrije literator(zo die bestaansrecht heeft maar dat is een oude discussie)in je, maar ik vind dat de aangesprokene het niet verdient, het is buiten proportie. Overigens, je geeft zelf ook goedgemeende adviezen, je moet eens wat minder je vaste stijlfiguren gebruiken (die eh va voi’s, de buikdanseres, die mooie denkende vriendin)

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Man met Sombrero, hij die eerdaags zijn hoed op eet, zoals je beloofde.
  Jij moet vooral mij niet gaan vertellen wat ik moet doen. Ik heb je zelden zo laf gezien.
  Weg wezen, ik moet je niet.
  Ga je maar lekker inlikken en laat daar de schijnheiligheid in een scheve glijmlach voortbestaan, het is mij allemaal best, maar kom bij mij geen clementie halen, ik lust je niet.

 10. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  Lasteraar SMS. Ik ben nooit paranoia geweest en ook nooit bij een psych. Ook nooit daar bahandeld en ook nooit naar verwezen. Dat is laster van valsheid in geschrifteplegers en mishandelaars. Om mensen van rechten te beroven net als in het Interbellum dus. Nu dus die smerige taal van je voor je houden (alles wat je reeds dumpte voor je lasterkliekje ligt vast) anders klaag ik je aan voor het oog van de media die niet met je meelopen om deze gore laster voor eens en altijd uit de wereld te helpen. Nog voor ik van de aardbodem ben verdwenen. Alles wat ik stel ligt vast. Zieke in en in laag bij de grondse lieden zijn je informant.. Die waren er altijd wel. Kwaad straft zich zelf.
  Reactie is geredigeerd

 11. K says:

  Avatar van K
  Aangezien er toch geen zinnige draai wordt gegeven aan deze zaak is NEGEREN raadzaam.

 12. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Jezz. jij doet, wat ik in mijn fantasie heb gedaan naar iemand anders hier op het VKblog. Om dezelfde reden ben ik de laatste tijd erg terughoudend met reacties.
  Moedig vind ik het wat je doet en gelijk jammer, want ik wil niet weten over wie het gaat, vind het te pijnlijk.
  Dit ben jij ook, deze reactie, als jij er achter staat en daar ben ik zeker van, vind ik, dat ik daar van af moet blijven.
  Ik probeer hier iets van te leren:: voor mijzelf te gaan staan hier op het blog, net zoals jij doet, maar dan op mijn manier.
  En daar is hier een begin van.

 13. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  Mensen, dit is pure emotie.
  Ik weet niet waarover het gaat, wil het ook totaal niet weten.
  Klinkt als het verhaal van Lilith
  Waarom mag die zwarte kant niet?

 14. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Nog maar eens een keertje dan:

  Dit gaat NIET over één persoon, er zijn er meer die zich trouwens ook aangesproken voelen, heel gek, wie de schoen past en zo.
  Het maakt werkelijk geen donder uit wie de inspiratie was. Daarom heb IK de namen niet vrijgegeven. Welke linken of verbanden je ook legt.
  Het gaat er om dat je met je vingers van iemands gedachtengoed en zijn woorden afblijft, dat is het enige waar het me om te doen is.
  Dat het strafbaar is en dat ik heb besloten om je te straffen met dezelfde woorden die je jatte, die van de bron namelijk, daar doe je het maar mee.
  Er was laatst iemand die een gedicht zelfs ‘Zachtjes ouder worden’ noemde.

  Eindeloos lange benen, de buikdanseres, de mooie denkende vriendin, happige vingers, die ook, die zijn allemaal van mij, aantoonbaar eerder dan de rest.

  En dan nog wat voor My dear friends

  Hij die de complete Amsterdamse Jodenhoek van M.H. Gans overschreef zonder bronvermelding, hij heeft geen recht van spreken en al helemaal niet als het over de liefde gaat.

  Zij die maar dom blijft blaten om haar gelijk te halen, je hebt geen idee wat een dolk er achter je rug steeds opnieuw tussen je ribben gepord wordt.
  Je zult het van mij niet horen, ik signaleer alleen.

  Zij die er ook nog wat van wilde zeggen, dit is van mij, daar blijf je met je vieze vingertjes vanaf. Ga lekker badinerend ergens anders blaten.

  Hij die niet zeker weet of hij schuldig is aan… man oh man, wat ben je lelijk. En laf.
  En laten we het hele zaakje niet uit proportie trekken, mijn woorden slechts een stijlfiguur, er is niemand aan gestorven.
  En nog even wat, dat ziekelijke willen weten, wie of wat. Alsof het als het over iemand ging die je toevallig niet kende, het wel oké is. Rottende tanden, hypocriet bang wezeltje, smerig hartje, wegwezen!

  Zij die geen eigen blog heeft maar houdt van stemmingmakerij, misschien is het tijd om je eigen huis te openen?
  Kunnen we daar eens op de koffie komen. Ook fijn.

  @Gingy, blij ben ik met je woorden.
  Het is werkelijk waar, er is een moment dat je je huis moet verdedigen, wat de kuddegeest of de blatende massa je ook voorschrijft. Dit zijn mijn woorden, mijn ziel, mijn geest, je blijft er met je lelijke vingertjes vanaf. Het is van mij.

  @Mary ook dank voor je woorden.
  Het is waar wat je zegt; Jezzebel kan zonder problemen naakt op het schavot, schande, schande, iedereen spreekt er over, maar al die smerige oproerkraaiers hebben geen flauw idee waar het werkelijk overgaat.
  Denk niet dat die anoniem het precies goed heeft. Het is bullshit, er is meer, veel meer.
  Allemaal in het archief en als ik het interessant en belangrijk genoeg vind, dan kom ik er nog wel eens mee, al die onthullingen.
  Misschien een mooi einde?
  Vijf augustus aanstaande heb ik nog steeds in gedachten.

  @Mephisto
  Weet je wat pas prettig is? En wat hier veel gebeurt?
  Lekker je vingertje naar een ander uitsteken, dan hoef je niet zo kritisch naar jezelf te kijken.

  Maar weet je, toen ik GRATENDOOS schreef, en ook deze DOMME, toen wist ik heel zeker, kan mij geen sodemieter schelen over wie het gaat, die woorden kunnen terugboemerangen, ik zal ze met zorg kiezen.
  Dat heb ik gedaan. Er staat een pracht van een huis. Het blijft!

  Dag Lieverdjes, fijne dag, zonnetje schijnt, er zijn vast nog andere dingen te bedenken om jezelf creatief bezig te houden.
  Anders kun je nog even bij GRATENDOOS kijken, ik geef daar ook suggesties, punnik wat in dat vermolmde kurk. Het lijkt me heerlijk, als je er van houdt.

  Reactie is geredigeerd

 15. asdale says:

  Avatar van asdale
  Even gratendoos gelezen en de reacties daaronder…..geschrokken van wat je daar zegt over ‘gebabbel en domme wijsheidjes’…..
  Als je er werkelijk zo over denkt kom ik niet meer terug….

 16. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  En nog even wat, dat ziekelijke willen weten, wie of wat. Alsof het als het over iemand ging die je toevallig niet kende, het wel oké is. Rottende tanden, hypocriet bang wezeltje, smerig hartje, wegwezen!

  Whahahaha! http://nl.wikipedia.org/wiki/Internetjargon
  En zo is dat. Ach, ‘t is maar een Somaliër, Palestijn, Afghaan, geen Amerikaan. Dan is ‘t niet erg..

 17. eric says:

  Avatar van eric
  Jezz, het is in ieder geval mijn EIGEN gezicht. Je laat je eigen misprijzende mondhoek nu in overdrachtelijke zin ook een beetje zien,nu nog letterlijk…Weet je, jouw blog over liefde is een grote fake geweest.

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mijn ‘gezicht’ is toch al eens onthuld hoor, Eric,
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=79398 was de eerste, die het wist, wie ik ben en zo, heel precies.
  Was je het vergeten?

 19. Hansan de Reiziger says:

  Avatar van Hansan de Reiziger
  dag, dappere stormvrouw

  je boosheid is gelezen
  niet altijd begrepen
  spuug nog een keer vuur,
  de phenix herrijst altijd weer

 20. Blauw Oog says:

  Avatar van Blauw Oog
  "Ik heb je zelden zo laf gezien."

  Anoniem een lastercampagne voeren, dat is pas laf Jezzebel. Een hoofdredactrice onwaardig.

  En waar blijft je reactie op het plagiaat-blog?
  Reactie is geredigeerd

 21. Thera says:

  Avatar van Thera
  Jeetje wat een hoop gif wordt hier gespuid…. Liefde? Ammehoela. Hoe boos je ook bent Jezzebel en op wie je dat ook moge zijn, op dit moment trap je tegen iedereen, die het niet met je eens is, aan.
  Of het is een spel, of je bent echt een hele domme doos, ja.

  En nu hang ik snel een knoflookstreng voor de pc.
  Reactie is geredigeerd

 22. Thera says:

  Avatar van Thera
  Oja en domme doos is gewoon Rotterdamse straattaal, dus voordat je tegen mij begint.

 23. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Blauw Oog, ik heb je aantijgingen met verwijzingen naar mijn identiteit die wel degelijk openbaar is bij GRATENDOOS beantwoord.
  Misschien kun je er nog even goed naar kijken voordat je weer begint te brallen?

 24. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,

  jaloezie is het meest oprechte compliment, je koopt er alleen niet veel voor.

  Ik hoop dat tegen 5-8 de bui weer is gaan liggen en dat je doorgaat met bloggen. Er blijft anders zo weinig over wat oorspronkelijk en oprecht is hier.

  groet,

 25. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mary, dank voor je woorden, ze steunen werkelijk. En je hebt geen idee hoe lelijk ik al deze mensen vind.
  Maar zoals jij al zegt, wat heb je er aan?
  Helemaal niets.
  Wat blijft er over van dit vk-blog?
  Zo weinig.
  Er was een tijd dat ik het zo ongelooflijk prachtig vond, alles en iedereen die zijn best deed om iets te vertellen, vorm zeer belangrijk, en je kon het eens of oneens zijn, je leerde van elkaar, want dat was belangrijk, groter dan het gelijk.
  Maar dat is in een jaar tijd toch een beetje anders geworden, of misschien heeft het met de tijdsgeest te maken. Men bralt maar wat, weet je veel waar het over gaat.
  Haat, nijd en kleinzieligheid, en vooral je gelijk halen, koste wat het kost. Al deze mensen die het heus wel goed bedoelen, misschien, misschien kunnen ze niet beter, maar weet je, ook zoals jij al zegt, interessant is het niet.

  Dank voor je steun.

  En ook de anderen die hier kwamen en het waagden hun nek uit te steken, op dit schavot van reageerders, werkelijk dank.
  Misschien is dat waarom ik nog even blijf, er zijn er toch een paar, net even anders, zij die het verschil maken.
  Dank hier voor.
  Reactie is geredigeerd

 26. Doortje says:

  Avatar van Doortje
  hopelijk blijft er heel veel over van dit vk blog! Ik ben hier heel veel haat, nijd en kleinzieligheid tegengekomen. Ik ben belachelijk gemaakt, belaagd via de mail, uitgescholden, en zelfs beschuldigd van bedrog, ik zou geen verpleegkundige zijn?, en waarom?
  Ik heb niet alles wat hier gebeurd is gevolgd, maar woorden stelen mag niet.
  Ik vind het vervelend als er nare dingen gebeuren hier, het blog is me toch wel dierbaar geworden. Met elkaar oneens zijn is soms lastig maar niet onoverkomelijk. In het echte leven ga je elkaar dan uit de weg. Op dit blog lukt dat soms niet en dat bederft een hoop. Ik zou wensen dat mensen soms hun mening of oordeel eens voor zich houden. Je mag hier alles zeggen maar het hoeft niet. Wijze woorden van de familie van Gogh na de moord op Theo.
  Bloggen moet je leren en ik heb ook geleerd. Ik hou eens wat vaker mijn mond en dat scheelt een hoop gezeur.
  Maar wat ik je toch nog zeggen wil is dat ik hoop dat je blijft schrijven. In mooie woorden dan. Alhoewel ik gratendoos wel erg leuk vind :))
  groet D

 27. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Thanks Door, je hebt geen idee hoe je woorden me raken.
  Het is fijn dat je dit zo open en eerlijk durft te zeggen.
  Dank hier voor.

 28. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,

  Weet je, ik heb vanaf mijn schoolbanken geleerd van de geschiedenis. Geleerd om niet te discrimineren, of mensen te schofferen of uit te sluiten omdat ze anders doen of denken enz. Ik heb schavotten altijd bestreden waar ik ook kwam. Ik beweer niet dat we allemaal vrienden kunnen of moeten zijn in deze wereld. Als dat niet lukt laat de beschaafde mensheid de ander echter links liggen: leven en laten leven.

  Ik heb wel eens het gevoel dat wat je hier ziet op de site, een toonbeeld is, van wat er overal plaatsvindt in het leven. Verschil is alleen, dat alles wat mensen hier doen, min of meer vast ligt. De alledaagse achterklap is dus zichtbaar, leesbaar en terug te halen, voor wie het volgt in grote lijnen. En dat lijken veel mensen wel eens te vergeten. In het echte leven is niet alles altijd zichtbaar (terugleesbaar) en kan men afliegen wat men doet acher de rug van anderen. Of het simpel vergeten. Hier kan dat niet altijd dus. Behoudens de achterom communicaties. Hierdoor kun je ook zien hoe oprecht de samenscholingen zijn: op grond van gevoel of groepsgedrag (primair) of op de feiten zoals die zich voor doen (secundair en rationeel). Het tweede is eerlijker meestal en daarom is de rechtspraak ook rationeel(behoudens corruptie).

  Nogmaals: de wind waait over maar als je iets origineels hebt te vertellen, of te tonen, dat veel mensen aanspreekt, zul je altijd te maken blijven houden met achterklap.

  Ik heb zelf geleerd om structurele onoprechtheid uit mijn cirkel te bannen. Ik heb namelijk geleerd dat hoeveel energie je er in steekt, je dat niet kunt bestrijden. Je kunt er dus alleen afstand van nemen, OF toestaan dat JOUW ENERGIE, liefde, interesses en hier voor alles jouw INSPIRATIES worden uitgedoofd. Omdat je gedwongen wordt altijd met het negativisme of primaire gedrag van anderen bezig te zijn. Op deze manier wordt ook bereikt dat jouw woordkunst over de liefde (of boosheid hier ook te zien in woordkunst 🙂 te niet wordt gedaan!

  Dit plaatste ik net ergens anders:

  http://www.wnf.nl/

  Vier voetbalvelden per minuut weggemaaid van het Amazone-regenwoud. Met alle flora en fauna erbij. Dat is echt rampzalig. Als men niet zo was gevangen door de waan van de dag zou men zich daar beter druk over kunnen maken?

  Het waait over en dan krijg je ook weer inspiraties voor je mooie bloggen. Laat je dat niet ontnemen die lol. Je hebt een positievere inspiratie en dat is steeds meer noodzaak in een wereld die steeds hatelijker en primitiever wordt.

  Groet en liefs,
  en tot schrijfs,
  mary

  Reactie is geredigeerd

 29. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Lieve Mary,

  je hebt geen idee hoe blij je me maakt.
  Dat is ook mijn principe.
  Vanaf het begin, ik heb geen zin in haat en nijd, maar er is wel een grens, zij die jatte weet het nu zo langzamerhand wel.

  Ik vind het fijn om open en eerlijk te spreken, zoals het me voor de mond komt. Daarom kan ik niet altijd namen noemen. En wat heb je er aan, het gaat me om de inhoud.
  Ik doe mijn best voor de woorden die ik hier plant. Ik ben er hypergevoelig voor.
  Deze woorden misschien wel belangrijker dan de woorden waar ik me staande mee houd, de woorden die betalen, deze zet ik er elke dag gratis op. Het zijn de woorden van mijn hart, ze zijn me dierbaar, daar moet je vanaf blijven, zoals zij vanavond nuffig op dat schandpaalblog zei: "Klaar."

 30. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  Beste Jezzebel,

  Jij bent inderdaad heel gevoelig voor woordkeus en woord (uitstraling van woord of de fibratie ervan = gevoelslading). Ik voel die (bedoelde) emoties ook vaak wel aan denk ik. Ik vind dat prachtig.

  Dat komt m.i. omdat ik vanaf mijn eerste baan op kantoor zat. Waar ik dus leerde schrijven in handelstaal. Later kwam ik bij accountants en leerde ik nog zakelijker schrijven met veel boekhoudtaal en cijferwerk dus. Vervolgens kwam ik in de sociaal en juridische wereld, waar ik leerde alle taal die ik bezigde op schrift: éénduidig en sluitend te maken: voor maar 1 uitleg vatbaar dus. Dat is heel belangrijk in die sector, belangrijker dan schone taal dus. En liefst alles zo kort mogelijk, want alles moet X keer gekopieerd worden en time-is-money. Alles moet daar dus duidelijk, kort, zakelijk, en voor alles éénduidig zijn. Daar zit een instantie aan vast nl. Na zo’n 30 jaar is dat natuurlijk ten koste gegaan van de schone ‘schrijfkunst’.

  Ik heb dus met andere woorden, een heel zakelijke schrijfstijl ontwikkeld, die je niet zo maar weer uit kunt poetsen. Te lang gedaan dus. Je tikt immers vanuit je onderbewuste. Merkwaardig is dat in de spreektaal daar veel minder last van hem. Ook niet in het denken.

  Dus als ik een gevoeligs of emotioneels moet schrijven moet ik wel eens puzzelen. Net als vroeger als je een vers schreef in een poeziealbum.

  Wij zijn waarschijnlijk in schrijftaal bijna tegengesteld geworden door taalontwikkeling op het levenspad. Maar dat staat niet voor mijn voelen en denkwereld als geheel dus. Niet iederen snapt dat blijkbaar, maar omdat jij een taalmens bent, denk ik, dat jij dat wel begrijpt?

  Kortom: ik denk dat ik van jouw schrijfkunst ook weer iets oppik om gevoelsmatiger schrijftaal weer te leren gebruiken waar dat gewenst is. Uiteraard zonder plagiaat :-). Ik zie dus aan jouw taal hoe zakelijk mijn schrijftaal is geworden.

  Zo, dan weet je ook waar ik mijn schrijftaal vandaan haal. Het staat niet model voor mijn persoon, maar meer voor mijn kantoorloopbaan.

  Slaap lekker en morgen gezond weer op
  (van Sonja ja),
  liefs, mary y.

 31. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  PS: Tikken ga je na jaren sneller doen dan denken. Je denkt dan nauwelijks na over (variatie) woordkeus. Maar ik zou weer niet in staat zijn om bijvoorbeeld met elfachtige figuurtjes in een sprookje een hatelijke campagne te voeren. Dat heeft iets van wolf zijn in een schapegedaante. Ik ben dus meer als jij, denk ik, als ik kwaad ben zal ik niet honingzoet schrijven en vice versa. Zodoende heb ik ook leren zien, dat woordkeus en roman schrijven bijvoorbeeld, een vorm van kunst is. Zoals jouw woordkeus een vorm van kunst is. Groet, mary
  Reactie is geredigeerd

 32. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  @eric: Weet je, jouw blog over liefde is een grote fake geweest.
  WHOEHAHAHA..
  Wat weet jij over liefde dat je dat kunt beweren..?
  WHOEHAHAHA..

  Iedereen denkt na, maar niemand heeft lief dááag Nederland, dáág, met je stomme woorden en je lage inslag! Dáág Nederland, dat niet meer kan verdragen dan een administratieve fout (in ’40-’45)..

  c’est la vie, maar ja, wie wist da nie?

 33. eric says:

  Avatar van eric
  Beste bouvier met roepnaam Mephisto. Je hoort een poedel te zijn, hoor! Maar goed, laat horen wat ik allemaal niet weet. En bespaar de verbanden met de oorlogstijd waarin je je in gestapo-uniform vertoonde. Met innige liefde, mooi mens, uw Faust.

 34. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning,

  Jongens, we gaan de zaak afronden.
  Het is mooi geweest.
  Nieuwe week, nieuwe dag en ook voor mij, weer nieuwe kansen.

  Gaat ie:
  @Mary, ah ja, ik ken dat, die verschillende manieren van schrijven, voor mij was dat ook wat ik ‘sexy’ aan het blog vond.
  Ik kon er mijn verhaaltjes kwijt die ik nergens anders kwijt kon.
  Dat is nog steeds zo, ik ga dus nog even door.

  @Mary, ook dat herken ik, ik kan razendsnel tikken, fijn is dat, want dan zijn de gedachten vrij, later kun je het boeltje dan ook weer oplappen, maar het is fijn om je gedachten bij te kunnen houden met happige vingers :-).

  @Mephisto, dat vandaag een dag van liefde mag zijn, toch?

  @Eric, liefde is wel fijn ja.

  Dag Lieverdjes, fijne dag, ik ga er weer wat van maken vandaag, je hoort nog wel hoe.

 35. Blauw Oog says:

  Avatar van Blauw Oog
  Jezzebel, je verwijst me naar een foto van een knappe dame en een voornaam: Pascale. Daarmee is je identiteit nog steeds niet bekend.
  De foto op het blog van Mihai had ik zelf al ontdekt, de naam nog niet. Ik heb dus wel degelijk gekeken voor ik je anoniem (en dus laf) noemde.
  Aangezien je identiteit ook na jouw verwijzingen nog altijd niet openbaar is, ben je wat mij betreft nog altijd anoniem. En bij het uiten van zware beschuldigingen dus ook laf.

  Als je niet zo laf was, had je je naam wel hier neergezet:
  "Naar de voorpagina van dit weblog:
  jezzebel.volkskrantblog.nl
  Jezzebel
  Deze gebruiker wil zijn gegevens niet openbaar maken"

  net zoals VKWatch dat onlangs bijvoorbeeld deed.

 36. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  Eens met Blauw Oog. Het blijft anoniem. Foto gezien (leuk) maar als ik je op straat tegen kom, herken ik je niet. En met Pascale kom ik ook niet veel verder.

  Maar daar gaat het hier niet om. Als Pascale ervoor kiest als "Jezzebel" te bloggen, is dat haar zaak. Het wordt inderdaad anders als anderen worden beschuldigd, die wel onder eigen naam bloggen. Dan is anoniem lekker makkelijk. Wie is hier een bang wezeltje?

  Grappig: "Dit gaat NIET over één persoon,…". Zou ik gelet op je reacties waarin je steeds maar op "haar" blijft terugkomen niet zeggen. Niet overtuigend, evenmin als de voorbeelden van andere "gestolen woorden".

 37. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Lieverds,

  Plagiaat bijvoorbeeld – die zich eerst Anoniem noemde – heeft iemand een idee wie dat is? Waar of naar wie er een mailtje te sturen valt?
  Zijn yahoo account ook volslagen anoniem.
  Dat is zijn goed recht, dat goede recht heb ik ook.

  En weet je BlauwOog, als je een beetje je best doet, een beetje googled, dan vind je me wel hoor.
  Bovendien weten de meesten hier heel precies wie ik ben, en zeker zij om wie dit allemaal te doen was, zij kennen mijn naam en toenaam, zij weten het precies.
  Je moet voor de gein op de data van deze toestandsdagen eens in Count Down Café kijken en horen wat er daar over me gezegd wordt.

  Jongens, schluss.

  Het was me een genoegen, tot ziens.

 38. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  Wat is dit voor een gelul? Waar gaat dit oponthef allemaal over? Laat het meisje met rust en kom mij lastig vallen. Ga maar over mijn logs zeiken dat ze smaad of laster zij.
  Kijk http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=134265 noem ik Peter Louter, PeterV, Qabouter en Eline misdadig.

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=96543 noem ik Peter Louter nog een keer een misdadiger
  Kijk http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=70034 noem ik Jack Pastoor een leugenaar:

  En op de hieronder genoemde logs maak ik Zweistra voor immorele zwijn, nazi, misdadiger etc: http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135116
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135476
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135671

  Volgens mij gaat het jullie helemaal niet om dit log, maar om heel andere dingen. Waarom zeggen jullie dat niet gewoon?

 39. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Jezzebel….het is de reinste flauweul van mensen om naar je identiteit te vragen terwijl jij het thema auteursrecht en intigriteit aan de orde stelt.

  Ik heb me er elders over verwonderd (promo) dat men vindt dat de redactie jouw log zou moeten verwijderen omdat jij daarin iets aan de orde stelt over ´min of meer plagiaat´.

  ´Min of meer plagiaat´ bestaat niet. Het is òf plagiaat of het is geen plagiaat.

  Ik was bij een ander blogger verbaasd dat werd geeist dat jij jouw log / over vermeend plagiaat / zou moeten verwijderen.

  Jij wordt voor die keus gesteld en dat is niet "Kies". Het is een voorstel tot censuur en dat mag in NL niet. Er mag van jou niet verwacht worden dat JIJ jou log en jou mening moet sensureren.
  Er ligt ….niet voldoende onderbouwde …druk op je.

  Naar inhoud Wel denk ik dat je pas teksten of zinnen kunt claimen nadat jij het onder auteursrechten hebt laten vastleggen. Ik heb datzelfde ooit gedaan met een scriptie….er stond informatie in waarvan ik dacht dat mijn scriptiebegeleider die tekst zou pikken voor een artikel in een blad. Nog voordat ik de scriptie inleverde heb ik de tekst bij het belastingkantoor laten registreren als mijn intellectuele eigendom.
  Zolang je je eigendom niet hebt laten registreren, kun je niet claimen dat het je eigendom is.

 40. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  Wat krijgen we nou Mihai? Waarom wordt ik hier genoemd? Ik vind het juist prachtig dat je ‘vriendin’ in (nmm, maar daar kan ik fout in zitten) deze blogs van haar, in ieder geval een andere kant laat zien van haar energie. Mijn volledige zegen heeft ze, met het uitroken van mensen die ze als niet oprecht inschat. Ik zou er wel het één en ander over kunnen zeggen, maar zou dat jammer en beperkend vinden en het zou zeker in haar geval ook volledig overbodig zijn.

  Waar ik bezwaar tegen maak is dat het er op lijkt dat je mij in één adem noemt met Peter Louter en Quabouter en zijdelings met Ruud. Peter V ken ik eigenlijk niet en Eline heb ik geloof ik zelfs nooit een woord mee gewisseld. Haar ken ik dus ook niet. Peter L en Quabouter houden er beiden nmm soms wel heel burgerlijke en doodsaaie of eigenlijk meer oninteressante, ideeën op na, maar dat mag toch? Het ligt aan mijn bui, soms hebben ze wel wat. Waar Ruud en ik staan tov elkaar heeft een ieder kunnen nalezen.

  Je mag me rustig ergens bij slepen hoor. Leugenaar mag je me ook noemen. Waarschijnlijk ben ik dat ook meer dan me lief is, net als mijn hypocrisie groter is dan van wie dan ook. Het is alleen maar correct dat ik door iemand die zo ‘oprecht’ in het leven staat als jij, daar op wordt gewezen. Doe vooral je best en ga door met je ‘schoonmaak’ werk. Zoals ik denk vooral jij goed begrijpt, raakt me dat niet zo erg.

  Maar sleep me niet in deze discussie, want ik ben veel te blij met de ontwikkeling die Jezzebel lijkt door te maken. Het terugkeren naar dit Nederland, de moeilijkheden die dat met zich heeft meegebracht, kan niet anders dan ook een beetje een schok zijn geweest voor haar.

  Dat jij verwijst naar je eigen schrijven waarin je jezelf verlaagt door Ruud bij de verbasterde achternaam Zwein, nazi en misdadiger aan te spreken moet je natuurlijk zelf weten. Ik vond dat geen verheffende vertoning en je hebt me dan ook niet gehoord.

 41. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Jack

  Dat logje was van 26-08-2006? Inmiddels zijn we (bijna) vriendjes, toch?

  Wat ik wilde aangeven met mijn reactie is dat het debattaal op het vk-blog ruwer is dan in real life en dat in sommige logs nog hardere taal wordt gebruikt dan in dit blog van Jezzebel. Ik zie dus niet waarom het zo’n grote affaire is geworden.

 42. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  Ik snap dat ook niet.

 43. jack pastoor says:

  Avatar van jack pastoor
  Ik snap dat ook niet. Blijkbaar gebeuren dergelijke dingen als een bepaald persoon niet aan een vooringenomen (ideaal?, weet ik veel) beeld voldoet. Lekker boos worden en daar ook gewoon voor uitkomen, zeg maar, hem er even lekker uit laten hangen, mag blijkbaar soms niet. Hypocriet! Maar, dat vind ik Nederlanders nu eenmaal vaker. Dus voor mij is het niet nieuw of zorgelijk. En ik denk dat Jezzebel er wel tegen opgewassen is.

  En ik denk net als bij jou, is mijn groep vrienden maar HEEL beperkt. En de vrienden die ik heb, heb ik meerdere malen goed uitgegodverd.

  Reactie is geredigeerd

 44. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @jack

  Volgens mij diende het log slechts als excuus en zoals de WMD met Irak, maar de echte reden was iets anders.

 45. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  @ Jezzebel

  Mijn yahoo-account is in die zin anoniem dat ik mijn eigen naam niet gebruik maar een "alias". Dat doen er meer, je zult ze de kost moeten geven. Had het wat uitgemaakt als ik "Cornelis Kraaijvanger" als alias had ingevuld? Nee, even anoniem. Voor de rest ben ik via het aan het blog gelinkte emailadres gewoon te bereiken, zoals Mihai je zal kunnen bevestigen.

  Ik hoor overigens niet bij degenen die eisen dat je je naam bekend maakt. Als jij ervoor kiest anoniem te bloggen is dat helemaal jouw zaak, maar daar ging het me ook niet om.

  ==========

  @ Mihai

  Inderdaad, klasse! Laten we het eerste voorbeeld even bekijken. Ik citeer:

  "De misdadige Westerlingen daarentegen, weten heel goed dat hun welvaart door misdaad komt en accepteren dat bewust. Mensen die deze misdaad bewust begaan zijn mensen zoals Wilders, Verdonk, Bush, Blair, Berlusconi, Balkenende, Bos, Wim Kok, de koningin, de topman van Shell. Maar ook op dit weblog verdenk ik mensen, die de misdaden kennen en in stand willen houden. Ik denk bijvoorbeeld aan Peter Louter, PeterV, Qabouter en misschien zelfs Eline."

  Weet je wat? Zet Plagiaat er de volgende keer ook maar bij. Ook ik draag katoenen kleding, eet chocola en bananen van Chiquita, drink koffie en laat mijn kinderen mogelijk voetballen met een bal die ergens in een achterafatelier in India door kinderhandjes in elkaar is gezet. Kortom, ik moet dringend even weg. Even naar de Officier van justitie om aangifte tegen mezelf te doen.

  En de andere voorbeelden? Daarin wordt stevig gedebatteerd door bloggers die elkaar rechtstreeks te lijf gaan. Het schelden hoort in die gevallen kennelijk tot de folklore, zoals je zelf al aangeeft.

  Hier ging het vooral om eenrichtingsverkeer en vind ik het zelf allemaal een hoog onder de gordel gehalte hebben. Maar dat is mijn mening.

  Reactie is geredigeerd

 46. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Jongens, over een paar dagen ben ik dit land uit. Weg van alles. En ik weet één ding zeker: ik heb het masturberen uitgevonden. Helemaal zelf. As kint sijnde. En nu zie ik dat iedereen het doet. Affreus. Terwijl ik het heb uitgevonden.
  Bekijk het allemaal maar met je zootje. En als je na jaren terugkeert in Amsterdam, past je maar één reactie om te laten blijken dat er als voetganger, fietser, automobilist of yup niet met je te spotten valt: je begint bij voorbaat al te schelden. Gratenpakhuis, domme doos, etc.
  Geef mijn portie maar aan fikkie. Deze Amsterdamse jongen gaat lekker in Nice wonen.
  De naam zegt het al.
  Reactie is geredigeerd

 47. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Plagiaat

  ==Weet je wat? …katoenen…chocola…bananen …koffie…==

  Wat jij hier doet is een stromandrogreden en een red herring tegelijk. Waar ik het heb is niet een ‘oneerlijke’ situatie dat verklaard zou kunnen worden via een hard werken, intelligentie, koopmansgeest, of andere positieve eigenschappen van de Westerling, klimaat, geografische ligging of andere toevallige omstandigheden. Ik heb het echter over bewuste handelingen, zoals legers die je stuurt of betaalt om baby’s op te blazen, om hun olie te beroven. Ik heb het over chantage, omkoping, corruptie, staatsgrepen die je organiseert, verkiezingen die je manipuleert in minder ontwikkelde landen, in macht houden/brengen van tirannen. Dus misdaden waar je in Nederland gevangenis voor zou krijgen.

  ==Voor de rest ben ik via het aan het blog gelinkte emailadres gewoon te bereiken, zoals Mihai je zal kunnen bevestigen.==

  En als ik je via het weblogformulier kan mailen, betekent dat dat je niet anoniem bent? Waar haal je dit soort redeneringen vandaan?

  ==Hier ging het vooral om eenrichtingsverkeer en vind ik het zelf allemaal een hoog onder de gordel gehalte hebben. Maar dat is mijn mening.==

  Je hebt veel te veel energie hierin gestopt om je slechts als een Robin Hood voor te doen. Wat is jouw persoonlijke belang hierin?

  Reactie is geredigeerd

 48. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  @ Mihai

  Is het niet handiger om die vragen op mijn weblog te stellen?

  Wat mijn inzet betreft: ik denk dat ik daarover duidelijk ben geweest. Blijkbaar mag een mens zich nergens meer over opwinden, tegenwoordig. Maar gelukkig, Plagiaat was niet de enige. Met Robin Hood zou ik me niet willen vergelijken. Met wie wel? Dat weet Plagiaat niet. Hij is vooral zichzelf.

 49. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Plagiaat

  Ik heb de vragen hier gesteld. Wat is je persoonlijke reden om je bezig te houden met Jezzebel? Je hebt volgens mij heel veel energie ingestoken om de kwestie bijna tot de bodem te graven. Je hebt heel heftig gereageerd op iets dat dagelijks op de VK-blog gebeurt, bijna ongemerkt. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat jouw reactie slechts het gevolg is van Jezzebel’s log. Er is iets meer aan de hand. Wie ben je? Wat zijn jouw belangen? Kom maar, we wachten op een coming out.

 50. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  @ Mihai

  Als dit dagelijks gebeurt, raken we kennelijk een beetje afgestompt. Wat mijn motieven betreft: daarover ben ik volgens mij duidelijk genoeg geweest. Daar hou ik het(hier) bij.

  Reactie is geredigeerd

 51. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  Mijn excuus: ik was het echt.

 52. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Plagiaat

  Je geeft geen antwoorden hé? Ik heb je ook in mijn email twee vragen gesteld en je hebt daarop niet gereageerd. Tegelijkertijd wil je ons van je oprechtheid overtuigen. Hoe oprecht ben je?

  Reactie is geredigeerd

 53. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  @ Mihai

  In je eerste email (7/8, 12.55) vertelde je me dat je had gehoord dat:

  "..Eline regelmatig de schrijfstijl, uitdrukkingen en allerlei andere elementen van Jezzebel overneemt."

  Nou, dat hebben we gezien. Ik nodig iedereen uit zelf conclusies te trekken. Van die beschuldiging blijft namelijk niets over. Kom eens met voorbeelden! Jezzebel doet dat niet (de voorbeelden die ze geeft zijn nauwelijks origineel te noemen of volstrekt niet aan haar toe te schrijven) en jij doet dat evenmin. Hoe oprecht ben jij?

  Verder heb je me vragen gesteld over mijn IP-adres. Die heb ik keurig beantwoord.

  In je tweede mail blijf je maar doorgaan over IP-adressen en stel je tenslotte de vraag:

  "En wat maakt je geloven dat Jezzebel haar masker heeft laten vallen?"

  Daarop heb je inderdaad geen persoonlijk antwoord gehad. Dat ga ik hier ook niet doen, want dan val ik in herhaling.

 54. annet says:

  Avatar van annet
  Van alle eigenschappen die er op aarde zijn zijn allen verenigd in èèn mens.
  Op mijn http://voelsprieten.web-log heb ik weleens geschreven
  naar bed naar bed zei Duimelot
  eerst nog wat eten zei het kleine ding

  Iets dergelijks zag ik ook eens hier
  Ook Martin Bril maar hij schreef klakkeloos over uit mijn logs….da’s andere koek.

  Ach ja het kan allemaal gebeuren
  we zijn allemaal maar mensen, oh mein,
  soms blijven dingen zitten en je weet niet hoe je eraan komt

  Geliefde mensen worden graag aangevallen
  Nou ja aangevallen, groot woord.

  Tegen liefde kan toch niets op.
  Shalom en mazzeltov x

 55. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Plagiaat

  "..Eline regelmatig de schrijfstijl, uitdrukkingen en allerlei andere elementen van Jezzebel overneemt."

  Je citeert me heel slordig en laat de belangrijkste dingen weg. In mijn stuk stond dat ik klachten “hoor” dat Eline dat zou doen. Jouw quote legt echter die stelling in mijn mond. Dat geeft meteen hoe jouw werkstijl is.

  ==jij doet dat evenmin==

  Dit “evenmin” is alleen zinvol als je het bovenste stelling in mijn mond legt en als je het niet legt is het een vorm van manipulatie.

  Ik heb je toen verteld dat je niet aan de hand van slechts één enkele blog kon generaliseren en als je echt wilde bewijzen dat je beide logs in volledigheid zou moeten lezen. Dus de bewijslast ligt aan jou kant, niet aan mij. Dus dat ik “dat evenmin” zou doen is volstrekt irrelevant en de uitdrukking is tendentieus.

  == Hoe oprecht ben jij?==

  Hoe oprecht ik ben? Helemaal niet. Sterker nog ik heb er nooit een geheim gemaakt dat ik slechts mijn eigen belangen dien.

  Maar in vergelijking met jou, heb ik die pretentie nooit gehad. Ik heb ook geen anonieme blog speciaal opgezet, een anonieme Yahoo e-mailaccount aangemaakt, niet via anonieme proxy servers gepost, slechts om een karaktermoord te plegen. Ik voer alleen openbare executies en steek geen kettingzagen in de rug.

  In mijn tweede mail heb ik de volgende vraag gesteld:

  “Als een 127.0.01 slechts binnen een netwerk/computer aanwezig is, is het niet het meest logische te denken dat jouw reactie op het weblog van Jezzebel vanaf hetzelfde netwerk is geplaatst als het netwerk waarop de weblog zelf draait?”

  Dus mijn vraag was of jij je reacties met het ip-nummer 127.0.01 vanuit hetzelfde netwerk als het VK-weblog zelf had geplaatst. Dus?

  ==Daarop heb je inderdaad geen persoonlijk antwoord gehad. Dat ga ik hier ook niet doen, want dan val ik in herhaling.==

  Je valt niet in herhaling. Vertel maar hier gewoon wat jij over Jezzebel gelooft. Als je zegt dat ze haar masker heeft laten vallen, dan heb je haar echt gezicht gezien, aan de hand van dat blog. Dus legt het maar uit, wat je gezien hebt. Welke karakter heeft ze? Vertel dat maar oprecht.

  Reactie is geredigeerd

 56. Plagiaat says:

  Avatar van Plagiaat
  @ Mihai

  Nou, jij bent wel een bijtertje zeg! Zoals ik eerder aangaf: is het niet handiger de discussie onder mijn blog te voeren? Of vind Jezzebel dit allemaal prima?

  Ik denk dat ik je correct heb geciteerd. Ik geef duidelijk aan dat jij iets hebt gehoord. Dat is dus iets anders dan jou woorden in de mond leggen. Je aanvulling maakt het beeld wel vollediger: jij hoort dus klachten. Je klagers beweren nogal wat. Hieronder kunnen “de klagers” en andere geïnteresseerden nalezen wat ik je naar aanleiding van je eerste mailtje heb geschreven. Ik geef mezelf toestemming mezelf te citeren:

  “Ik lees beide blogs regelmatig en de laatste dagen natuurlijk iets intensiever. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik die overeenkomsten waar jij het over hebt tot nu toe niet heb aangetroffen. Het blog van Jezzebel gaat vooral over haar en het blog van Eline gaat over van alles en nog wat. Het kan natuurlijk zijn dat de mensen die dingen "horen" en die weer doorvertellen aan anderen zo hun eigen belangen hebben. Als dingen maar lang genoeg rondzingen wordt steeds kritieklozer aangenomen dat er een kern van waarheid in zit. De meeste mensen nemen niet de moeite zelf een oordeel te vormen. Zouden ze dat wel doen, dan zouden ze misschien zomaar tot dezelfde conclusie kunnen komen als ik.”

  Ik denk dat iedereen die kan lezen en die de moeite neemt zelf een oordeel te vormen tot dezelfde conclusie kan komen als ik: de beschuldigingen van plagiaat zijn volstrekt onzinnig. De blogs en de bijdragen daarop verschillen daarvoor veel te veel van elkaar.

  Wat jouw fascinatie voor IT-aspecten en anoniem bloggen betreft: kijk eens in de gebruiksvoorwaarden. Ik scoor naar mijn mening 100%. Zolang ik me aan de gebruiksvoorschriften houd en mijn blog niet gebruik voor het begaan van strafbare feiten, ben ik vrij om onder pseudoniem te werken, zoals dat bij veel andere bloggers eveneens het geval is. Ook ik val onder het toezicht achteraf, zoals de redactie dat toepast.

  Wat jouw verzoek betreft om het karakter van Jezzebel te beschrijven: wat is dit, een poging tot uitlokking? Kom op zeg. Ik heb toch ingestemd met de gebruiksvoorwaarden….

  Los daarvan is ook even de vraag welk karakter je bedoelt. Dat van het “personage Jezzebel” of de “persoon Pascale”? De laatste ken ik niet, dus daar kan ik moeilijk een oordeel over vellen. Het personage Jezzebel houdt in ieder geval van Jezzebellenblazen, maar laat het graag aan anderen over om die bellen stuk te prikken.

  En wat dat “Jezzebellenblazen” betreft: helemaal zelf verzonnen en waarschijnlijk oorspronkelijk (Google: 0 hits). Maar vooruit. Ik geef hierbij iedereen toestemming dit woord naar hartelust te gebruiken!

 57. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Plagiaat

  Dus mijn vraag was of jij je reacties met het ip-nummer 127.0.01 vanuit hetzelfde netwerk als het VK-weblog zelf had geplaatst. Dus?

 58. koen -drijfveren says:

  Avatar van koen -drijfveren
  wat is hier allemaal aan de hand?, ik wil het eigenlijk helemaal niet weten, ik wens je wel betere tijden! ik zag de verdrietige foto en titel. Domme doos ben je zeker niet! hou je haaks Jezzebel!

 59. Ruud Zweistra says:

  Avatar van Ruud Zweistra
  Jezzebel / 08-07-2007 12:55

  Eindeloos lange benen, … die ook, die zijn allemaal van mij, aantoonbaar eerder dan de rest.

  Reactie:
  Wat ongelofelijk onjuist, want al eeuwenoud. Dus wat een ongelofelijke pedanterie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.