GRATENDOOS

foto

GRATENDOOS
Monsterlijk
Talentloos
Fantasieloos
Bodemloos
Uitgenashte
uitgeragde
uitgekotste
Stinkende put
Drooggelegde
Gratendoos
Ik benijd je niet, nectar voor de goden.
Voor jou slechts rotte vis.
Wat zul je bang zijn
Tot in het dertiende geslacht
zullen de tanden uit je zurig ingekalkte
uitgedoofde mond vallen
Ashes to ashes
Dust to Dust
En in die roosvicee van jou,
heb ik geen lust.
Go wash your fucking mouth
ga sprookjes vertellen met je zoete stemmetje
reclamefolders poepen,
protestsjablonen kotsen
punnik wat in dat kurk
leef je schaduwloze bestaan
dat lauwe smaakje.
Maar blijf met je godvergeten afgekloven stinkende talentloze vingers van mijn teksten af!

Amsterdam,
Jezzebel

Art: Hila Lulu Lin ook al eens eerder gebruikt.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

83 Responses to GRATENDOOS

 1. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Niemand hoort aan je teksten te komen . klaar.

 2. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Haha HEERLIJK JEZz
  GOOI HET ERUIT!
  WAT DENKEN ZE WEL NIET!
  Dieven vindt je overal ….vooral via webloggen…haha…toen ik in de fanatieke HEKEL zone verkeerde heb ik zelfs Martin Bril kunnen betrappen op het stelen van een gecombineerde uitdrukking en woorden keuze….

 3. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Whappaaaa !
  🙂

 4. laila says:

  Avatar van laila
  Ha; gooi het er uit.

 5. landheha says:

  Avatar van landheha
  Het amsterdams ben je ook al weer redelijk meester, zie ik.
  Zit er ook een parental filter op zo’n autocue?

 6. Doortje says:

  Avatar van Doortje
  zo, dat is er uit! Heerlijk.
  Leest die gratendoos dit ook? Ik hoop het wel. 🙂

 7. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Groot gelijk! God, wat zou ik dat soms ook graag zeggen Jezz!

 8. Erik van Donk says:

  Avatar van Erik van Donk
  Zo dan, scheurt u voor mij ook maar een meter af en leggu ‘t daar maar neer! Dachikt toch eerst ech wel dat het over Paris H. ging, maar die tentharing kent maar twee regels tekst. De clou kwamt pas op het laats.

 9. Jos Goedmakers says:

  Avatar van Jos Goedmakers
  Mooi beschreven, maar wat een enorme overgang wanneer je -zoals ik- net van de kotmadam van Martijn Herrman komt 😉

 10. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Anger is a gift.
  Aanbevolen.

 11. eric sombreric says:

  Avatar van eric sombreric
  Zets ze spirit! (gaat het over de hoofdredacteur?) Als tag doet ‘gratendoos’het trouwens ook erg droogkomisch.
  (Ik heb ook zo makkelijk lullen; ik werk met niemand samen, kan geen conflicten tegenkomen enzo, maar ja, dat is ook weer saai en oninspirerend) x

 12. Diana says:

  Avatar van Diana
  Jezz, ik begrijp van een e-mail achterom dat er mensen zijn die mijn woorden uitleggen alsof ik het grappig zou vinden. Dat is verkeerd begrepen. Er is buiten dit blog ook nog een wereld en ik kom in mijn dagelijks leven vaak genoeg mensen tegen die mijn woorden gebruiken. Ik wou dat ik het lef had om ze op dezelfde manier uit te spugen als jij Jezz. Ik hoop dat jij mijn uitleg niet nodig hebt, trouwens.

 13. Helena says:

  Avatar van Helena
  In de ‘echte wereld’ zou ik ook wel eens goed kwaad willen zijn….
  Ik had Solvejgs woorden wel zo ongeveer begrepen als ze hier nader omschrijft.

 14. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Deftig!

  Moumentaal partijtje scheld. Gratendoos: da’s woordenboekentaal toch? Destijds op de markt, spraken we uitsluitend over Grate Kutte.

  Aaaiii…. trap ik er ook in. Kom ik aan je woorden Jezz! Zie je dat?

  Ik duik alvast achter de bank. Maar zien wat de schade wordt.

 15. landheha says:

  Avatar van landheha
  Jemig, er worden dingen achterom uitgelegd en dit is nog maar haar 2e dag… He Nicolaas, nog niet uitgepakt?

 16. K says:

  Avatar van K
  Blijkbaar vind menigeen het normaal aan de reacties te zien, maar ik vind dit dus echt jammer. Ook al heb je gelijk als iemand dat doet, het zou prettiger zijn om dat onderling te communiceren in plaats van via een blog. Ik had echt gedacht dat het principe van oorlog voeren niet aan je besteed was. Juist niet aan jou.

 17. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  NUL zei het spam….
  oef zeg ik….
  daar hadden we het over….
  boos worden (jij)
  en
  niet boos worden (ik)
  ….. :)))))
  let go.
  let it go..
  morgen
  een nieuwe dag met liefde…..
  jegkys

 18. landheha says:

  Avatar van landheha
  Vandaag, lieve jegkys, vandaag…

 19. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, dank voor alle reacties.
  Misschien is het een nieuwe concept.
  De Nieuwe Vorm.
  Gratendoos heeft weer een nieuw kunstje te leren.

  Solvejg, ik begreep je hoor en ik was blij met je reactie.

  Er is een moment dat het genoeg is. Men kan niet eeuwig blijven zuigen. En van mijn woorden blijf je af, zoals Morgaine al zei: "Klaar."

  Vandaag weer verder.

 20. Dunya says:

  Avatar van Dunya
  Wat raar om een man doos te noemen!

 21. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Wie of wat is de gratendoos? En van welke woorden moet nu precies afgebleven worden? Kortom: onderbouwing graag. Ga ik daarna op zoek in de boekenkast en een beetje googelen. Eens kijken hoe origineel jij bent. Originele taal bestaat bijna niet meer. Alles is wel een keer gezegd, is het niet in je eigen taal dan wel in een andere.

 22. Dunya says:

  Avatar van Dunya
  Waarom mag er niemand aan je komen,heb je lepra of zo?

 23. eric says:

  Avatar van eric
  Eh…ik had eigenlijk ook nog uitleg verwacht…

 24. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  …even samen een Drambuitje op het Leidse Plein, oké?

 25. Mo says:

  Avatar van Mo
  Ik heb deze bijdrage, en vooral de waarderende reacties erop, met stijgende verbazing zitten lezen. Ik begrijp dat je vindt dat iemand je tekort heeft gedaan, maar vind je het echt nodig om dat op deze manier te etaleren?
  Als iemand op straat op deze manier uitgescholden zou worden zouden we allemaal met open mond toekijken; op het blog is het blijkbaar een waardering waard. Daarom ben ik ook blij met de reactie van K.
  Jammer Jezz, dat je dit zo aanpakt.

 26. morticia says:

  Avatar van morticia
  Vlammend vuur 🙂
  prachtig

 27. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens,
  Aangezien dit niet een gezellig theekransje is, of andere bezigheidstherapie, maar gewoon mijn blog… laat ik het hier graag bij.
  Dank voor je komst, dank voor je woorden, dank voor je insteek, dit was mijn bijdrage, daar doe je het maar mee.

 28. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  jemig, ik ben ook altijd te laat. Heb je hele bevrijdende fillipica pas nu gelezen.! Ben ontroerd door je heftigheid… dwars door alle beton heen, rauw en geladen, en door alle woede heen, niet ontdaan van humor. Reclamefolders! hoe kom je er op als je boos bent! Bij mij zou dat hele woord niet in me op komen op zo’n moment. Ik vond het klasse. En even inhoudelijk, jouw teksten zijn sterk maar bovenal van jou. Wees er trots op!

 29. Oliphant says:

  Avatar van Oliphant
  Ik mag hangen als ik er iets van begrijp. Achterom gemaild, maar niemand weet naar wie. En dan zo te keer gaan voor diegene(n) die het wel begrijpen: ik had je hoger ingeschat, Jezz. Hier heeft een argeloze lezer niets aan en het geeft een rare indruk.

 30. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Olifant,
  Waar heb je het over?

 31. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Ik heb absoluut geen mailtjes achterom nodig om te begrijpen waar Jezzebel op doelt. Ze heeft het grootste gelijk van de wereld om haar pennevruchten met hand en tand te verdedigen. Je blijft gewoon met je handen van de geest van een ander af. We kunnen nu wel zitten zaniken over ‘de manier waarop’, maar ik lees liever één korte duidelijke boodschap dan dat achterbakse geroddel en achterklap-gedoe onderling. Het is hier inderdaad geen therapeutische setting. En wat is dat voor een hijgerig verlangen om te weten over wie en wat en waar? Het gaat erom dát het is gedaan en dat is schandalig genoeg.

 32. Helena says:

  Avatar van Helena
  Ik vind het überhaupt al vreemd dat er mensen achterom gaan mailen omdat ze een of andere reactie verkeerd begrijpen.. sorry hoor..

 33. Mo says:

  Avatar van Mo
  Goed, dat mailtje achterom naar Diana was van mij en daar schaam ik me niet voor. En alleen naar Diana en niet naar de anderen die haar voorgingen in de reacties, omdat ik dit van – bij uitstek – haar niet verwacht had. Zoals ik al zei: ik heb dit blog met stijgende verontwaardiging zitten lezen, en vooral de reacties waaruit een zekere waardering sprak.
  Wat is dat voor kul?
  Je scheldt een ander niet op deze manier uit. Zie je dat op straat gebeuren, met deze heftigheid, dan ben je bijna geneigd om 112 te bellen. En hier kan dat blijkbaar wel!
  Natuurlijk heeft iedereen het recht om zijn pennevruchten te verdedigen, maar misschien was het meer gepast geweest om dat in een persoonlijke reactie naar de betrokkene toe te doen. De manier waarop dit hier gebeurd is vind ik ronduit schandalig.

 34. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Beste Mo,

  Ik heb er nu echt meer dan genoeg van.
  Ik schrijf voor mijn beroep.
  Voor mijn lol en voor mijn plezier.
  Schrijven is mijn hobby en mijn passie.

  Lazer op, wie denk je dat je bent om mij te vertellen waar ik wel of niet over kan schrijven. En dan ook nog hoe!

  Misschien zou je dat tegen haar moeten zeggen, zij die de woorden stal en al die anderen die maar door blijven gaan met insinueren.
  Je weet er geen donder van.
  Je hebt de klepel horen luiden, en je mailt je maar suf achterom dat geeft niet, maar handig is dan, om het óf te vragen aan de betrokkene, wellicht, (hoor en wederhoor heet dat), of je mond er wijselijk over houden.
  Want zo komen we niet verder.

  Hier staat een pracht van een monument, ga het zelf maar eens proberen, of misschien moet je het aan de roosviceedoos vragen, hoe je dat doet, beetje plagen, en als het je niet bevalt dan zou ik het werkelijk niet erg vinden als je voortaan ergens anders ging zeuren.

  Zo gaat dat, op het internet, en in het echte leven.

  En voor de gratendoos wil ik er nog even bij zeggen, dat het strafbaar is, of ze er rekening mee wil houden.
  Ik heb het uit laten zoeken, vandaag, tussen de bedrijven door.

 35. Mo says:

  Avatar van Mo
  Beste Jezz
  ik zou het niet in mijn hoofd halen om jou – of iemand anders – voor te schrijven waar hij/zij over moet schrijven. Wel vind ik dat er regels van goed fatsoen zijn die beide partijen dienen te hanteren. Ik sta nog steeds achter mijn eerdere reacties, en achter de mail aan Diana.

 36. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Fijn Mo, maar je bent ook nog steeds niet wijzer, zonde.
  Kijk even naar je reacties boven, dat is namelijk precies wat je doet, jij schrijft mij voor hoe ik dit moet aanpakken.
  En weet je, Lieverd? Dit is van mij.
  Daar blijf je vanaf.
  Zij, zoals jij.

 37. Mo says:

  Avatar van Mo
  Jezz
  ik heb toch niet gezegd dat ik haar handelswijze goedkeur? Maar als je iets met haar uit te vechten hebt (en dat is zo) doe het dan face to face. Dat lijkt me netter, fatsoenlijker, en dat is precies wat ik wil zeggen. Het past je niet om zo tekeer te gaan en als jouw blog tegen mij gericht was had ik zeker stappen ondernomen.
  Dag Jezz.

 38. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  You bet!

 39. morticia says:

  Avatar van morticia
  Catfight

 40. Grutte Pier says:

  Avatar van Grutte Pier
  Kan iemand mij nu uitleggen wat excact het probleem is?

  Vermeend plagiaat?!

  Hoe, waar en waarom?

 41. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Spannend, zeg. Plagiaat. Strafbaar. Grote woorden. Maar nog steeds weet ik als onbevangen lezer niet waar dit om draait. Makkelijk, joh. Een bommetje leggen en dan zeggen dat jij klaar bent als anderen om uitleg vragen. Als jurist vrees ik overigens dat jij degene bent die zich strafbaar maakt. Als deze tirade herleidbaar op een persoon gericht is, is er sprake van smaad en kan dit stukje zondermeer als smaadschrift aangemerkt worden. Ik nodig je dan ook opnieuw uit met "bewijzen" te komen. Welke woorden, waar geplaatst, waar geplagieerd. Ik ben alleen bang dat je die uitdaging niet aandurft.

 42. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Zoals ik al vreesde: het blijft stil. Voor mij voldoende aanleiding om deze zaak tot de bodem uit te zoeken. Wie wordt hier beschuldigd? En welke woorden zijn nu eigenlijk gestolen? En waren DIE woorden wel origineel? Kortom: is de beschuldiging van plagiaat gegrond? En is content als "GRATENDOOS" toegestaan op het VK-blog? Ik heb twee keer de gelegenheid geboden om een reactie te geven. Dit in het kader van hoor en wederhoor. Daarvan is geen gebruik gemaakt. Ik zal dus mijn eigen conclusies trekken. Ik overweeg de resultaten van mijn onderzoekje te publiceren op een speciaal voor dit doel in te richten VK-blog. Dit om te voorkomen dat andere VK-bloggers door de tekst onder het blokje "Copyright Protected" zodanig geintimideerd raken dat zij het gebruik van de Nederlandse taal preventief staken. Wordt vervolgd.

 43. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Ja, Jezz…dat is het valse en platte van webloggen alhier…mensen pikken woorden…zinnen…delen van je ziel…en gaan er schijnheilig fluitend mee vandoor alsof het hen behoorde…het overkwam mij al duizenden keren….halve identiteiten worden van me afgepikt…de stumpers….en dat is het armoedige van bloggen..het pikken is zo geschied….alleen is het wel belangrijk te beseffen dat de woorden altijd vanuit jou ziel zullen komen en dat de ander uiteindelijk maar met een losse flodder werkt….best laf…zo n fenomeen….ook de oningelogde reageerders zouden taboe moeten zijn…maar helaas…ze blijven existeren.
  BLIJF JE ZELF JEZZ
  DOE WAT JE MOET DOEN!
  Dikke kus! xxxx

 44. K says:

  Avatar van K
  Ik vraag me echt af wat je drijfveer is Jezz. Je verheft jezelf nooit door iemand anders de grond in te stampen.
  En ook nog, heb jij geen bedenkingen bij het uitsturen van negatieve energie?
  Ik ga er van uit dat alles wat je uizendt ook ooit bij je terug komt.
  Kijk je daar anders tegen aan?

 45. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Isis, waar het mij om gaat is dat veel mensen (ook jij) serieus op het verhaal van Jezzebel ingaan en verzuimen haar te vragen welke woorden nu eigenlijk zijn gestolen. Inmiddels ben ik zover dat ik kan stellen dat de beschuldiging een luchtbel is die zonder moeite doorgeprikt kan worden. Het gaat hier niet om plagiaat maar om het bewust beschadigen van een medeblogger. Daarover binnenkort meer. Dan kan ik ook inloggen. Overigens vind ik oningelogd reageren als zodanig even goed of fout als anoniem bloggen met een nepnaam en een nepfoto.

 46. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Ja kan binnen twee minuten een blogje aanmaken en dan ingelogd zijn…de redactie heeft dan je email…dan ben je iets minder anoniem….
  anonimi…ik ging in op een uiting die gepleegd wordt….en verder interesseert het me geen f*ck tegen wie Jezz of iemand anders het heeft…het gaat erom dat je je uit…het gaat om de expressie.
  En alles wat daarna komt is of een eigen keuze..of een privezaak…of een kippenhok…zoals nu gebeurt en iedereen met zijn of haar meninkje binnen komt rollen….Zoiets heet INHOUD EN PERSOON GESCHEIDEN HOUDEN….maar dat lukt niet zo goed op het blog….tja…men bedrijft kunsten…of men bedrijft ze niet…en anonimi…go…kssssttt! Ga je blog aanmaken dan hoef je in het vervolg niet in zo n schijterig anoniem jasje te reageren……

 47. anoniem says:

  Avatar van anoniem
  Haha! Isis, nog even geduld. Ik vrees alleen dat mijn pleidooi niet aan jou besteed is. Met kunstzinnige uitingen is niets mis, zolang ze ook met geen ander doel zijn gemaakt.In dit geval is daarvan geen sprake. De discussie kan binnenkort op mijn blog worden voortgezet.

 48. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  @Jezzebel,

  Ja, Jezzebel, óók uitingen van liefde en bewondering voor natuur, dieren en culturen, ontkomt niet altijd aan "secundaire inspiratie en bewerking" , om het originele gedachtegoed vervolgens: aan te randen, vunzig en goedkoop te maken. Overeenkomstig de verborgen geest van dit soort secondhandsyndroomlijders.

  Wees gerust, jouw woordkunst is niet na te bootsen.

 49. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  PS een correctie: second-hand-syndroom
  moest zijn: second-choice-syndroom.

  (of soms ook: het IK-Claudius-ben-afgewezen-syndroom).

 50. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Als de kat van huis is…

  Het is weer vet feest 🙂

  @ Anoniem, als jurist zijnde… zal ik maar zeggen, je kraamt wartaal uit.

  @K, je kunt je moraliserende vingertje voor je houden.
  Er is een moment dat iemand zijn ‘huis’ moet verdedigen, dat heb ik op MIJN manier gedaan. En weet je?
  Ik vind het prachtig!
  Daar laat ik het bij. Voor de rest moet jij je maar met energiebanen bezighouden, ik doe gewoon mijn ding en toevallig is dat schrijven, omdat ik het lekker vind.

  @Isis, wat ben ik blij dat je er bent!
  Want weet je, dit soort mensen, zowel zij die jatte, als hij of zij die nogal lukraak verdedigt, gaan onder je huid zitten.
  Bijna een jaar dat ik blog, en op vijf augustus aanstaande is het werkelijk afgelopen, een jaar lang heb ik me geërgerd aan werkelijk iedereen die er met zijn tengels aanzat, teksten niet goed of slordig las en bijna een heel jaar lang heb ik geprobeerd redelijk te blijven, de humor er van in te zien.
  Maar weet je? Ik ben ook maar gewoon een mens en dit werd me te gortig. Niets mis mee om een ander te laten weten dat ze met haar vieze talentloze vingers van de teksten moet afblijven én daar – de boodschap – ook nog eens je eigen vorm voor vinden.
  Weet je Isis, zonder jou had ik het hier nooit zo lang volgehouden. Je hebt geen idee hoe het me frustreert al die bullshit die iedereen maar onder je blog meent te moeten kwakken. Al dat gebabbel en al die domme wijsheidjes.
  Ik vind het vreselijk!
  Maar ik ga door tot vijf augustus, dan heb ik een monumentje neergezet en dan is het klaar.
  Einde verhaal, dan ga ik het anders doen en kan hier iedereen gewoon lekker doorgaan met het hangen, brallen en lallen in middelmatigheid.
  Maar ik weet dat ik jou dat niet hoef te vertellen, jij weet dat ook. 🙂

  @Mary, fijn dat jij er ook bent.
  Het is inderdaad zoals Isis zegt en zoals ik het later zeg in http://www.volkskrantblog.nl/bericht/139057; als je de woorden jat, dan komt er een moment dat het op is, dat je vast zit.

  Such is life.

  Dag Lieverds, fijn dat je er bent. 🙂

 51. K says:

  Avatar van K
  Zonder moraal een inhoudloos leven Jezz.
  Je doet maar hoor.
  Het ironische is dat ik vandaag per ongeluk een oud stuk van je opriep via google en daarin schrijf je dit:
  En ik weet, ik ken deze wereld, dat ik er op getest zal worden. Alles wat je uitzendt zal je eigen beproeving zijn. Zo gaat dat in het leven.
  (Geplaatst op 20-09-2006 19:29 door Jezzebel in categorie buitenland).

 52. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ja K, ik zoals jij en ook zij.
  Als je de woorden jat dan kun je verwachten dat er op een dag iemand opstaat die haar tanden laat zien.
  Ik bijt 🙂

 53. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Dag Jezzebel, mijn oren toeteren van alles wat hier gebeurt. Waar ging het om? Jezzebel wilde haar verontwaardiging [ik ga hier verder niet op in] uiten in een stijlvorm, de filippica, de hevige strafrede. En, als we het aantal en de heftigheid van de reacties in ogenschouw nemen, is ze hier wonderwel in geslaagd. Ik ben blij een dame te ontmoeten die, in een misschien niet door ieders ogen goedkeuring wegdragende verwoording, haar verwerping van plagiaat kenbaar maakt.
  We hebben hier zo genoten van haar woorden als ze zichzelf fileerde en haar ontdekkingen over de fragiele weefsels die mensen binden, te berde bracht. Nu is niet zijzelf, maar een ander aan onderwerp van haar betoog, dat niet meer en ook niet minder onbarmhartig is als wanneer zij over haarzelf schrijft. Ik ben haar daar oneindig dankbaar voor. Ga door Jezz, ga door.

 54. Anoniem says:

  Avatar van Anoniem
  Als het gaat om de verwerping van plagiaat, ben ik het met iedereen eens. Ik heb de pest aan iedere vorm van diefstal. Maar in Nederland is het gelukkig niet toegestaan dat je iemand zomaar van plagiaat mag beschuldigen. En daar is het mij om te doen. Wie zoiets stelt en blijft stellen, zal ook bewijzen moeten leveren. Binnenkort meer op http://www.plagiaat.volkskrantblog.nl (wel geregistreerd, nog niet actief).

 55. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Anoniem, Liefje,
  Wordt het niet eens tijd – als jurist en zo – dat je naar mijn woorden kijkt, haar scherp en zo?
  Heb ik het woord plagiaat gebruikt?
  "Van mijn woorden blijf je af." Daar gaat het me om en nu wegwezen.
  Ik ben je zat.

  Reactie is geredigeerd

 56. mary franssen says:

  Avatar van mary franssen

  Jezzebel heeft geen naam genoemd. Ik was benieuwd wel een beetje op wie het sloeg. Weet jij over wie het gaat anoniem? Zo niet, dan sla je een slag in de ruimte.

 57. Grutte Pier says:

  Avatar van Grutte Pier
  Ok…

  Blijkbaar is in de Overmoed het nodige Overstroomd….

  Over is Goed in Overvloed

  anders blijft het…
  … Over en Over

 58. Anoniem says:

  Avatar van Anoniem
  Jezzebel, lieverd, eigenlijk was ik al weg, maar ja, je stelt me hierboven twee vragen. En IK geef wel antwoord. Ja, ik ga naar de woorden kijken en wel haarscherp. En niet alleen bij jou maar ook bij degene van wie je zegt dat ze ze heeft gestolen. Het woord plagiaat heb je misschien niet gebruikt, maar tot vervelens toe heb je het over "het jatten van woorden" en "zij die de woorden stal" en variaties daarop. "Letterdieverij" is een ander woord voor plagiaat, dus dat komt dus wat mij betreft op hetzelfde neer, zeker als deze beschuldiging publiekelijk wordt gedaan en aan iemand is geadresseerd (nog even geduld, Mary!). Je bent natuurlijk van harte welkom om op mijn bijdrage te reageren, zodra die is geplaatst. Voor die bijdrage ben ik verantwoordelijk. Bij verantwoordelijkheid hoort ook de bereidheid zonodig te verantwoorden. Het zou fijn zijn als je dat ook voor jouw bijdrage zo zou voelen, vooral omdat je je afficheert als journaliste. Of werk je voor de National Enquirer?

 59. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Iets in mij vraagt zich af wat een anonieme jurist beweegt zich in deze zaak te verdiepen. Iets in mij zegt dat dat geen toeval kan zijn.
  De jurist draait de zaken graag om: terwijl Jezzebel terecht opkomt voor haar gedachtegoed (wat veel breder is dan slechts kopieren van letters) dient zij zich nu te moeten verdedigen? Het lijkt me de omgekeerde wereld.
  Los van het kopieren en het oneigenlijk gebruik gaat het hier ook over fatsoen. En ik ben van mening dat de blogger die Jezzebel’s woorden te pas en te onpasselijk gebruikt een blog maakt wat van kopieergedrag aan elkaar hangt.

 60. Dunya says:

  Avatar van Dunya
  Mijn woorden zijn eveneens gejat,wat heet..zowat mijn gehele wezen,mijn zijn hangt in de uitverkoop,in de weekbladen kom ik mijn gedachtengoed,mijn woorden en recensies tegen,ja shockerend en confronterend,woede vreet je totaal leeg,je bent machteloos en hulpeloos,wat blijft er over….juist ja….totale destructie,het absolute niets.

  En dat allemaal op mijn verjaardag,nog bedankt.
  Reactie is geredigeerd

 61. Anoniem says:

  Avatar van Anoniem
  Beste Prometheus, dat zal ik je vanavond haarfijn uitleggen, zodra ik er achter ben hoe alle knopjes werken. Tja, wat is toeval. De kapitalen waarmee de titel was geschreven waren eenvoudigweg niet te missen onder het kopje "Nieuw geplaatste bijdragen" op de voorpagina. De bijdrage moest dus de aandacht trekken en dat is gelukt. Als ik vervolgens wordt getriggerd door dingen die ik vanuit mijn eigen vakgebied interessant vind, kun je me niet ontzeggen dat ik me in de discussie meng. Daar is het reactievak ook voor bedoeld. Van een omgekeerde wereld is geen sprake. Niemand ontzegt Jezzebel het recht haar "gedachtengoed" te beschermen. Als ze echter iemand beschuldigt van diefstal van teksten/woorden (lees: plagiaat), wordt het anders. Zo’n beschuldiging kun je niet in de lucht laten hangen. Overigens doe jij nu precies hetzelfde. Moet iets in mij nu zeggen dat dit geen toeval is? En wat de anonimiteit betreft: daarin verschillen we niet van elkaar.

 62. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  Behoorlijk emotionele reacties voor een jurist. Ik ontzeg je niets. Ik constateer slechts. Anyway, ik schaar me met graagte achter Jezzebel. Ik zal met genoegen je bijdrage lezen. Blijft overeind dat ik het hele gebeuren (en het geen incident een walgelijke manier van kopieren en jatten blijf vinden. Iets wat de bloggemeenschap terecht afkeurt. Als je zelf de oorspronkelijkheid mist iets te creeren moet je wellicht overwegen om je op iets te concentreren waar je wel goed in bent. Kopieeren van een roddelblad, bijvoorbeeld.

 63. Mo says:

  Avatar van Mo
  Prom,
  ik heb het je gisteravond ook al gemaild: we hebben het hier over één lullig zinnetje dat door iemand anders gebruikt is. Gaat dit niet een beetje ver, al die ophef? Schei toch uit.

 64. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mo, ben je nog steeds aan het stoken?!!
  Zou je me een plezier kunnen doen en daar NIET mijn reactieruimte voor gebruiken?
  Ga lekker door met je achterom mails, maar blijf hier voortaan maar weg.
  Het is trouwens ook strafbaar, wist je dat, opruien en stemmingmakerij…

  Mijn God, het lijkt wel alsof je er in dweilt, bijna een week later en het gaat maar door.

 65. Mo says:

  Avatar van Mo
  Kun je het niet hebben dat ik gelijk heb Jezz?

 66. Rene scheffer says:

  Avatar van Rene scheffer
  Hmmmm….
  Ik heb het idee dat deze kwestie of wat het dan ook is beter helemaal via mailtjes via de achterdeur had kunnen afgedaan of via een advocaat.
  Nu is het een lustoord voor ramptoeristen en vervuiling van een serieus blog.

 67. Blauw Oog says:

  Avatar van Blauw Oog
  Ik heb inmiddels de bijdrage op het gelegenheidsblog van Anoniem gelezen. Die bijdrage is nu ruim 24 uur oud. Jezzebel heeft er nog altijd niets van zich laten horen, dus het wordt hoog tijd voor een reactie van haar kant aldaar.

  Ik kom nog maar net in deze kwestie binnenrollen. Maar tot nu toe vind ik het betoog van Anoniem http://www.volkskrantblog.nl/bericht/139819 honderd keer sterker dan de beschuldiging van Jezzebel, inclusief al die steunbetuigingen in de reacties van mensen die eigenlijk niet lijken te weten om hoeveel woorden het nu eigenlijk gaat. Als het, zoals Anoniem stelt, inderdaad gaat om 1 enkel zinnetje ofwel 3 woordjes, dan slaat Jezzebel in haar bijdrage met een moker op een mug.

  Bovendien vind ik het erg laf om iemand die nota bene met tekstschrijven haar brood verdient, op anonieme basis (Jezzebel blogt anoniem) te beschuldigen van plagiaat.

  Kortom, zoals ik er nu over denk zou Jezzebel niet alleen haar bijdrage moeten verwijderen, maar de geadresseerde ervan ook haar welgemeende excuses moeten aanbieden.

 68. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Blauw Oog, fijn dat je ook nog even een dolk komt stoten. http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=79398 blogt bepaalt ook http://www.volkskrantblog.nl/bericht/79964‘ niet anoniem.
  En weet je, ik heb de vrijheid om de plek uit te kiezen waar ik mijn woorden http://www.volkskrantblog.nl/bericht/139878 op mijn eigen manier, daar is mijn antwoord.
  Hier dus, op mijn eigen blog.

  Zul je voortaan beter opletten als er weer wat te roepen valt?

 69. Blauw Oog says:

  Avatar van Blauw Oog
  Jezzebel, je blogt volgens mij wel degelijk anoniem.

  Zie mijn reactie op Dommedoos http://www.volkskrantblog.nl/bericht/139878 van rond 10.00 uur vandaag.

 70. Ruud Zweistra says:

  Avatar van Ruud Zweistra
  Wat een klassiek voorbeeld van onderlinge alfa-intellectuele kleinzieligheden.

  Eerst de ene kant.

  Hoe luidde ook al weer dat gezegde? "Het beste compliment dat men kan krijgen is dat van navolging". Of iets dergelijks.

  En aan de andere kant van de medaile:
  Jaloezie is de meest verderfelijke van alle menselijke eigenschappen. Vooral de groene variant.

  Maar dat is allemaal slechts http://www.rijnlandmodel.nl/kort/toelichting_gezond-verstand.htm, hè.

  Reactie is geredigeerd

 71. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  Wat is dit voor een gelul? Waar gaat dit oponthef allemaal over? Laat het meisje met rust en kom mij lastig vallen. Ga maar over mijn logs zeiken dat ze smaad of laster zij.
  Kijk http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=134265 noem ik Peter Louter, PeterV, Qabouter en Eline misdadig.

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=96543 noem ik Peter Louter nog een keer een misdadiger
  Kijk http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=70034 noem ik Jack Pastoor een leugenaar:

  En op de hieronder genoemde logs maak ik Zweistra voor immorele zwijn, nazi, misdadiger etc: http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135116
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135476
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht.php?id=135671

  Volgens mij gaat het jullie helemaal niet om dit log, maar om heel andere dingen. Waarom zeggen jullie dat niet gewoon?

 72. Zwollywood says:

  Avatar van Zwollywood
  Maak je punt Jezzebel…en de oproep elders op een blog ‘dat VK jouw zal manen je log te wissen is méér dan absurd’. Die roep getuigd van de hang naar censuur en dat is uiterst rechts en bijna extreem gedrag.

  Maak je punt…wel rechtstreeks en kort.

 73. Prometheus says:

  Avatar van Prometheus
  @ Mihai

  Klasse!

 74. Ruud Zweistra says:

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Mihai,
  (pesterijtje) Kennelijk nemen weinigen je serieus …

  Je moest eens weten hoeveel er al over mij is geschreven. En geen vertogen woord bij (oh ja, één)

 75. Mihai says:

  Avatar van Mihai
  @Ruud

  ==(pesterijtje) Kennelijk nemen weinigen je serieus …==

  Of ze weten dat als ik je een nazi noem, er geen speld tussen te krijgen is.

  Reactie is geredigeerd

 76. F.Frenkel says:

  Avatar van F.Frenkel
  Moet je die rode huichelneef zien reageren,zij die mij continu nadoet.
  Belachelijk type.
  Met die waanzinnige xtekens.

 77. F.Frenkel says:

  Avatar van F.Frenkel
  Moet je die rode huichelneef zien reageren,zij die mij continu nadoet.
  Belachelijk type.
  Met die waanzinnige xtekens.

 78. F.Frenkel says:

  Avatar van F.Frenkel
  Allemaal one way traffic,als je je uit krijg je een ban.

 79. F.Frenkel says:

  Avatar van F.Frenkel
  Nog wel op de 2de juli.

 80. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Flory, twee jaar geleden.
  Inmiddels denkt ze er heel anders over.
  Jij toch ook?

 81. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  shííít, is dat al 3 jaar geleden?

 82. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Mephisto, sommige dingen herhalen zich 🙂
  .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.