Would you know my name

foto

Lang geleden dat ik aan je dacht.
Vandaag de eerste keer, ik weet niet in hoeveel jaar. Ik bedoel, ik dacht wel aan je, af en toe, en soms vertelde ik je verhaal, maar het is lang geleden dat ik mijn gedachten naar je stuurde, dat ik met je praatte.
Ik weet niet precies hoe het kwam. Ik zat op de gracht en toen voelde ik het komen. Opeens, ik heb dit lang niet gehad, niet zo, tranen die niet ophouden. En misschien komt het ook veel banaler door Eric Clapton. Net als toen, toen ik je al die vragen stelde. Zou die van jou die van mij herkennen als, en ik vroeg je om ook een beetje voor haar te zorgen, als, als er al zoiets was als… als wat eigenlijk?
Man, je was zo godvergeten jong. Vanaf toen werd alles anders. Jij en mijn omaatje een week na elkaar, jom shishi, erev shabat. Een week later zat ik weer ergens op een stoepje. Zij ook dood.
In die tijd was je heel dichtbij. Soms dacht ik dat ik je op straat zag in zo’n stoer blauw donzen jack. Soms kon ik je horen lachen, in mijn gedachten.
Ik was 25, net als jij, toen ik het hele zooitje liet stuiteren. Alles. Ik wil je er over vertellen. Want vandaag moest ik weer aan je denken.
En misschien komt het doordat ik iedereen mijn huis heb uitgeduwd en nu eindelijk alleen ben, de dingen doe die goed voor mij zijn. Of misschien komt het omdat ik bezig ben mijn huis schoon te maken. Ik heb er zo’n hekel aan. Maar als ik het doe is het alsof ik iedere centimeter terugverover. Mijn huis. Schoon huis, de komende week weer een pittige, daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Lekker.
Op de gracht dacht ik aan je.
Weet je, ik ben weer terug. Stad van je hart. Ik heb een plek, een huis en een hoop gerommel.
Ik ga het je vertellen, hoe dat was, daar, daar waar jij me mee naar toe zou nemen.

Amsterdam,
Jezzebel

Art: Mimmo Paladino

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

16 Responses to Would you know my name

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.