Would you know my name

foto

Lang geleden dat ik aan je dacht.
Vandaag de eerste keer, ik weet niet in hoeveel jaar. Ik bedoel, ik dacht wel aan je, af en toe, en soms vertelde ik je verhaal, maar het is lang geleden dat ik mijn gedachten naar je stuurde, dat ik met je praatte.
Ik weet niet precies hoe het kwam. Ik zat op de gracht en toen voelde ik het komen. Opeens, ik heb dit lang niet gehad, niet zo, tranen die niet ophouden. En misschien komt het ook veel banaler door Eric Clapton. Net als toen, toen ik je al die vragen stelde. Zou die van jou die van mij herkennen als, en ik vroeg je om ook een beetje voor haar te zorgen, als, als er al zoiets was als… als wat eigenlijk?
Man, je was zo godvergeten jong. Vanaf toen werd alles anders. Jij en mijn omaatje een week na elkaar, jom shishi, erev shabat. Een week later zat ik weer ergens op een stoepje. Zij ook dood.
In die tijd was je heel dichtbij. Soms dacht ik dat ik je op straat zag in zo’n stoer blauw donzen jack. Soms kon ik je horen lachen, in mijn gedachten.
Ik was 25, net als jij, toen ik het hele zooitje liet stuiteren. Alles. Ik wil je er over vertellen. Want vandaag moest ik weer aan je denken.
En misschien komt het doordat ik iedereen mijn huis heb uitgeduwd en nu eindelijk alleen ben, de dingen doe die goed voor mij zijn. Of misschien komt het omdat ik bezig ben mijn huis schoon te maken. Ik heb er zo’n hekel aan. Maar als ik het doe is het alsof ik iedere centimeter terugverover. Mijn huis. Schoon huis, de komende week weer een pittige, daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Lekker.
Op de gracht dacht ik aan je.
Weet je, ik ben weer terug. Stad van je hart. Ik heb een plek, een huis en een hoop gerommel.
Ik ga het je vertellen, hoe dat was, daar, daar waar jij me mee naar toe zou nemen.

Amsterdam,
Jezzebel

Art: Mimmo Paladino

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

16 Responses to Would you know my name

 1. Lidy says:

  Avatar van Lidy
  En daarmee jezelf cm voor cm terugveroveren tot dat je weer helemaal van jezelf bent!… Would you know my name?
  Reactie is geredigeerd

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Lidy, lief van je, je woorden. Dankjewel…
  Would it be the same?
  Reactie is geredigeerd

 3. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  En vooral nooit meer weggeven wat je terug hebt gekregen straks…
  XScram

 4. Eline says:

  Avatar van Eline
  Deze woorden hebben een betekenis voor jou die een buitenstaander er nooit in kan lezen. Niet 100% tenminste. Dit is heftig. Persoonlijk denk ik van wel, Jezz, van het herkennen. Kan het me niet anders voorstellen. Bli neder…

 5. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens dank voor je reactie.

  @Scram, soms is het niet zo eenvoudig.
  @Eline, ik ga het vertellen.
  Van dat andere weet ik niet.

 6. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Lieve Jezz,waar zie je in mijn reactie het woord
  eenvoudig staan ?
  Al hou ik van eenvoud, als het met moeite zal lukken, is het ook de moeite waard.
  Jij kan het.
  XScram
  Reactie is geredigeerd

 7. eric says:

  Avatar van eric
  Dag lieve

 8. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  het is al laat…maar ik kom nog heel even….
  oh ja memories…..deep one’s…..
  Tennyson zegt het zo mooi….in "The Brook":

  "……I chatter, chatter as I flow to join the brimming river, for men may come and men may go, but I go on forever….."

  zo is het Jezzebelief….slaap nu maar lekker…
  jeg kys
  Reactie is geredigeerd

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen Lieverds,

  Ik heb er niet zo veel aan toe te voegen.
  Behalve dat het vandaag vast een pracht dag wordt.
  Die ga ik plukken. Ik zal er niet veel zijn, deze ochtend in alle vroegte naar Enschede.

 10. Voorzitter BOTS says:

  Avatar van Voorzitter BOTS
  Categorie buitenland? Het binnenland van de schrijver….

 11. Partout says:

  Avatar van Partout
  En-schede, toe maar!

 12. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Een schone ziel in een schoon huis 🙂

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Dank Voorzitter Bots, Partout en Solvejg.
  Solvejg, voor jou een dikke kus, fijn dat je af en toe komt buurten. 🙂

 14. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Er komt veel door Eric Clapton, maar er zit ook veel in jou, en, door een melodie, een geur, een smaak, een blik, komt het naar buiten, dan zit je keel vol, en je hart. Jij hebt de woorden om het op te schrijven. Fijn dat ik ze mag lezen!

 15. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  Wie was hij?
  – voor jou?
  Reactie is geredigeerd

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Mephisto,

  Ik ga je vertellen wie hij was en nog steeds is.
  Kleine beetjes, goed?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.