Vandaag is zacht

foto

Het zijn de dagen van er op of er onder. Tanden op elkaar, doorzetten. Deze ochtend maak ik een lijst met alles dat ik voor elkaar moet krijgen. Ik moet mijn best doen, morgen kan alles anders zijn. Ik weet niet hoe, maar ik moet zorgen dat ik het boeltje bij elkaar houd. Te leuk om het nu al te laten klappen, alles.

G.I. Jane komt nog even langs mijn raam gewapperd, wat ben ik blij met haar. Prachtige vrouw met ballen en krankzinnig hart. Wat ben ik dol op die gulle lach van haar.
Op het stoepje leest ze de krant en ik hang in het open raamkozijn aan de telefoon. Grote Liefdes en altijd iets te vertellen, ze weet er alles van. Ook zij laveert tussen de zaken van haar hart, de liefde en alle dingen die moeten, moeiteloos heen. Ze is een topproducer. Grote commercials staan op haar naam, en soms is ze toiletjuffrouw, om het boeltje bij elkaar te houden.
Haar creativiteit onuitputtelijk, sinds vorige week heeft ze een baantje via het uitzendburo voor in de ochtend, iets leuks, met domme mensen en ze laat de boel schaterend daveren, ze zullen haar niet snel vergeten, zij die het eens anders deed. ‘s Middags is ze bezig met andere zaken, die van glitter en glamour, ze lacht zich er stralend doorheen. En al die vrienden die aan haar trekken. Alles voor een beetje van haar sprankel, haar energie en haar humor. Tussendoor komt ze even buurten. Wat maakt ze me gelukkig!

Vandaag heb ik op mijn supersnelle internetverbinding her en der berichtjes achtergelaten. Nog even laten weten dat ik ondertussen geland ben, bijna vier maanden later, dat het goed gaat, maar dat ik al mijn krachten nodig heb.
Met honderden kwamen de antwoorden binnen, zij die dachten dat ik nooit meer iets van me liet horen, zij die me een hart onder de riem staken en zij die me vertelden hoe dat moet, verhuizen en zo, heel precies lieten ze het me weten, zij die al heel lang vast zitten, ze kwamen nog even vragen hoe het gaat.
En ook dat maakte me ongelooflijk blij, ik had gelijk bonje, er was er één die vond dat het tijd was om te wijzen op mijn taalachterstand. Hij kende me niet persoonlijk, zei hij er bij, maar, dit en dat. Toen heb ik maar even mijn tanden laten zien in dat briefje dat hij mij schreef vol hautauine woorden en domme fouten.
Hij was blij te horen dat de bureaucratie in Nederland net zo goed vervelend was. Wat was hij blij in Israël te zijn. En of ik even wat aan mijn spelling wilde doen, het was wat slordig, vond hij.
Toen heb ik hem even uitgelegd dat je in Nederland gelukkig niet zo heel moeilijk hoeft te doen over per ongeluk verkeerd getikte letters. Er valt niets te bewijzen, iedereen maakt daar wel eens een foutje. En toen heb ik die van hem er maar eens uitgevist, een voor een, met heel mijn hart.

Vandaag was zacht, morgen verder,

Amsterdam,

Jezzebel

Foto: Onbekend

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

14 Responses to Vandaag is zacht

 1. eric says:

  Avatar van eric
  Mooie dag, vandaag. Het gaat beginnen!

 2. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  vandaag is zacht……

  how troublesome is day….
  it calls us from our sleep away…
  it bids us from our pleasant dreams away…
  it sends us forth to keep or break
  our promises to pay….
  but not today…
  today was soft you say….

  jegkys

 3. Erics'Art says:

  Avatar van Erics
  Vandaag is zacht…de nacht wacht..zie wat zij bracht…het begin van nieuwe pracht…

  heb een mooie dag morgen! 😀

 4. marijke says:

  Avatar van marijke
  mooi jezzebel en dan die prachtige woorden van
  @jeg synes die beweert vandaag geen woorden te hebben, wat ontroert me dan zo????

 5. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen Lieverds,

  Ja, wow, Jeg! Wat een pracht woorden. so I say… 🙂

  @Eric, het is al een tijdje bezig toch? Vandaag wordt een pracht dag, Amsterdam nog dicht tot zwaar bewolkt, maar volgens mijn moeder wordt dat hoe langer hoe beter. Aan het einde van de week stralend weer.:-)

  @Jeg, net als Marijke ben ik zo ongelooflijk geraakt door die woorden.
  Vandaag maar weer eens proberen die beloften in te lossen, of te breken, zoals jij al zei 🙂

  @Eric’s, dankjewel Lieverd, en jij ook, vandaag wordt zeker mooi, toch?

  @Marijke, dankjewel, ja Jeg, wow, Jeg raakte een gevoelige snaar. 🙂

 6. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  Langzaam de draai aan het vinden.
  Ook weleens fijn,een dag die zacht voor je is.
  Die dagen moet je koesteren….
  XScram

 7. Pas&Ivy says:

  Avatar van Pas&Ivy
  @Jezzebel: Goed gedaan Jezz, fijnzinnige tegenactie tegen die spellingshoeder. Het gaat toch om de inhoud. Maar afgezien daarvan, er zijn inderdaad vele manieren om een dag slechter te beginnen 😉

  Een goedemorgen gewenst namens Pas

 8. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Ha jezz! ben zo blij dat je er weer bent! veel geluk!

 9. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  jajaja….hemel me maar op jullie……hahaha..ik had echt geen woorden meer, tenminste op dat moment…
  maar toch, iedere dag weer opnieuw het proberen goed te doen….en als het dan lukt is dat zó lekker….geldt het niet voor iedereen eigelijk?
  laat de dag mooi zijn…

 10. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  Hoe mooi, die witte parel met gele schitteringen. Wie is ‘t?
  Ik denk "Azalia", maar da’s wat anders, volgens mij.

  Ik dacht aan "http://www.youtube.com/watch?v=RXr_pJXKQAY", en da’s precies hetzelfde..
  Reactie is geredigeerd

 11. zev says:

  Avatar van zev
  Nou, vandaag is echt helemaal niks met mij.
  Alleen de temperatuur is goed.
  En dat wilde ik dan even kwijt 🙂
  Hoop dat jij een goede dag hebt gehad en je bijdrage is weer lekker lezen. Doe het morgen nog een keer.

 12. zev says:

  Avatar van zev
  Zelfs het spamgetal was 0 :-))

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik weer even, ondertussen ook nog een interview binnengehaald en who knows how many e-mails beantwoord.
  Gaat ie:

  @Scram, zo zacht was het dus eigenlijk niet, kijk nog even goed. 🙂

  @Pas, goedemorgen 🙂
  Op een rare manier is er in Israël onder de Nederlanders een enorme competitie wie het best zijn Nederlands bewaard heeft.
  Deze meneer presteerde het om me het advies te geven, in een brief vol met taalfouten, aub even mijn spelling op te poetsen.
  Hij weet het allemaal zo goed.
  Continu dat bewijzen, je afzetten tegen de ander, blij dat hij niet in Nederland zat want, dit en dat, daar begon de correspondentie mee. En ik kreeg links met de achtergrond van zijn familie, niet zo anders als die van mij, ook bij mij is er bijna niemand uit de shoah teruggekomen, maar ik koos er voor om zachtjes oud te worden, met een glimlach, dat heb ik hem verteld, en nu is hij er over aan het nadenken, misschien dat hij ook…
  Oi va voi, al die mensen en hun stellige overtuigingen, dat is meestal de plek waar het gebouw wankelt, je moet maar eens opletten.

  @Yolande, 🙂 Hallo Lieverd, ik ben ook zo blij met jou! Mooi stuk had je vandaag.

  @Jeg, Mijn dag was best lekker, hoe was die van jou?
  En jij, Prachtige Vrouw, jij had de mooiste woorden van allemaal. 🙂

  @Mephisto, ik heb geen idee, maar wat is ze mooi, in haar pracht, toch?
  En Pink Floyd was heerlijk, dat is waar, dat is hetzelfde. 🙂

  @Zev, ach Lieverd, wat is er aan de hand?
  In het niets wordt het alles gecreëerd, or so they say, toch?

 14. Mephisto says:

  Avatar van Mephisto
  @Jazz,

  afzetten tégen, alsjebliéf, wát?

  Bestaan die mensen nog ècht?

  Dàn heb jij nog serieuze molens om tegen te vechten.. LOVE IS ALL THERE IS!

  and (fucking) never forget! èèh)
  (sorry, just not powerfull enough to keep you going)
  Reactie is geredigeerd

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.