After All

foto

  Ik voel me zo lelijk deze avond. Gedumpt. Gebruikt vodje, afgedankt hoopje vrouw. In en in slecht mens. Vrouw van wie je niet kunt houden. Of je wel of geen emoties hebt, zij is er één die je moet mijden, zij doet pijn, met al haar verlangen en al haar hunkering, Zij belazert, zij konkelt, zij liegt, zij manipuleert. Zij is niet te vertrouwen, zij, dat ben ik.

G.I. Jane sleept me er doorheen deze avond, zij, mijn nieuwe mooie vriendin, met wie ik asperges eet, vers geprakte eieren, magere achterham, botersaus en verse nootmuskaat, gedrenkt in liters wijn, alles dat verboden is, daar aan de kade, aan die Amsterdamse gracht. Vrouw van alle vrouwen, ik moet zo om je lachen, maar daarmee zijn mijn tranen niet gedroogd.

Man van alle mannen, ik gaf je mijn hart, dat hele hart, alle mooie en lelijke kanten. Ik vertrouwde je, ik zag toch je kracht?
Op jou kon ik bouwen, met jou kon ik de wereld tot aan de hemel dragen, jij zou van mij kunnen houden, van heel dat krankzinnige hart.
En zeg niet dat je me vasthoudt. het is een leugen, je hebt me losgelaten.

Het doet me pijn, misschien nog het meest dat je als al die anderen bent. Je bent zoals zij, zoals ik, we doen ons best, meestal maken we er een rommeltje van. Wat is het lelijk.
Jij, de mooiste van alle mannen, van iedereen die ik bekeken en bewonderd heb, woorden van een nieuwe tempel, ik gaf je mijn hart.
Je hebt mij weggewimpeld.
En ik, ik laat het vliegen.

After all, the biggest balls, they are mine.

Amsterdam,
Jezzebel

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

24 Responses to After All

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.