Erev Shabat

foto

Thou shall not face the face of God, of woorden van gelijke strekking.

Erev Shabat, de vijfde van mijn schone dagen, wat waren ze prachtig, werkelijk goddelijk, maar vandaag ben ik toch behoorlijk van mijn voetstuk gelazerd. Wat was ik lelijk, toen ik uithaalde, in mijn doodsangst, oh man, soms heb ik zo’n grondige hekel aan mezelf.
Alles, alles, alles, moet ik beter weten, net een tikkie meer, waarom niet nog even verder, lekker over de scheef. Tot het moment dat je weer op aarde klapt, dan blijft dat lelijke gezicht over, mijn eigen lelijke bakkes, tronie van alle pijn en alle verdriet dat je jezelf aandoet met je grootspraak, je leugens en je keiharde waarheden.
Weet je wat ik het aller moeilijkst vind? Het vertrouwen in mezelf te houden, ik weet niet meer wat waar is. Ik weet niet meer wie ik ben.
Een zooitje bij elkaar gelogen botten, dat is alles dat ik voel. Dat lijk in de kast, dat ben ik.

Amsterdam,
Jezzebel

Vijf vingers aan een hand, twee handen op een buik.
Vandaag is alles waar ik op hoop, dat je een beetje van me kunt houden. Alles.

Art:Marc Chagal, I and the village

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

11 Responses to Erev Shabat

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.