Wie denk je wel dat je bent?

foto

"Het is je kinderwens," verzucht hij, met andere woorden. "Dat is wat je wilt, dat is wat ik je niet kan geven."
Ik frons mijn wenkbrauwen. Hij weet het allemaal zo goed, voor mij.
En weer een ander legt het een tikkie anders voor. "Waar ben je in je cyclus," is de vraag die hij niet stelt. Ik vertel het hem zelf. Ik ken mijn lichaam en met hem praat ik over alles, ook als ik zin heb in kalfsleverworst met augurken. Inderdaad, een behoefte aan ijzer. Ik zag een beeld van mezelf als Popeye, nee niet Olijfje. Met haar heb ik niets.
Nestklaar betekent niet neuken in zijn jargon.

En ik wil de heren langs deze mij onsympathieke weg, toch even iets duidelijk maken. Hoe dat werkt bij mij. Ik kan niet voor vrouwen in het algemeen spreken en mijn weg is zeker niet de meest bewandelde, dus ik heb het nu uitsluitend over mezelf.
Als ik een kind had gewild, dan had ik een kind gehad!
Dat gaat bij mij niet per ongeluk, daar was ik dom genoeg te slim voor.
Ik wil niet zomaar een kind, ben jij belazerd! Ik wil een kind uit liefde, zo heb ik het altijd genoemd. Want wat is er niet mooier dan van iemand zoveel houden, dat je iets wilt scheppen, iets dat alles van jou en alles van hem zal dragen. Een kind, maar vergis je niet, ik heb de liefde er graag bij.
En laten we het nu eens heel nuchter bekijken, als je een kind wilt, deze dagen, dan kun je er een maken. Het internet staat er bol van, last minute vrouwen, homoseksuele mannen, lesbische mama’s of zij die gewoon nooit aan de bak zijn gekomen, om voor moeder te spelen.
Als ik een kind had gewild dan had het bestaan! Maar ik kwam die liefde niet tegen en dus kwam er geen kind. Dat is geen foutje, zo vond ik het beter. En weet je, misschien was het gewoon de bedoeling niet, dat ik zou baren. Ik heb mijn eigen creatie, de dingen die ik doe, het leven dat ik leid.
Als ik je kind zou willen, dan zou je dat van me horen, dan zou ik het er over hebben.
Ik ben uitstekend in staat om mijn behoeften, mijn twijfels, mijn dromen en mijn fantasieën onder woorden te brengen. Bespaar me alsjeblieft de formuleringen waarmee jij mijn verlangen verwoordt.
En weet je, wat ik het meest beledigend vind?
Je onderschat me.

Jezzebel
Amsterdam

Own art: Heart-4-sale 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

26 Responses to Wie denk je wel dat je bent?

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.