Shabat Shalom

foto

Ze noemt zich G.I. Jane

Shabat heeft bezit van me genomen. Ik zag de zon ondergaan en de Joegoslaaf met al zijn knechtjes thuiskomen, dat was niet zo handig, maar ja, in het raam van mijn souterrain kom je de wereld tegen.
Shabat Shalom, ik heb een wijntje voor mezelf ingeschonken. De telefoon is uit. Deze avond is van mij. Ik verwacht dat ze elk moment door het open raam naar binnen stapt. Ze heeft het zelf gezegd: “Ik weet waar je woont.”
Gister kwam ik haar tegen op de verjaardag van mijn allerbeste vriendin, zij die zo mooi de paarden voor de wagen kan spannen, in haar nieuwe koetshuis. Oi va voi, wat ben ik trots op haar. Zij weet hoe het moet. En ik rotzooi maar wat aan, vroeger konden we daar om lachen. Misschien komt dat weer, over een tijdje.
Daar kwam ik haar tegen, zij die dankbaar was dat ik de eerste sigaret opstak. Ik ben nog niet zo goed ingeburgerd en roken vind ik lekker als ik het naar mijn zin heb.
Ze was die dag op dieet, samen hebben we de quiche veroverd en wat moesten we lachen om dat gesodemieter van ons. Ja, ik herkende haar meteen, daar hoefde ze haar naam niet voor te zeggen. Ze noemt zich G.I. Jane. En ik weet dat het waar is, ik hoor het haar zeggen, de mooiste quote ooit: “Suck my dick!” Zij heeft schijt aan dronkennaadje, ze heeft ballen, ze is een vrouw met pracht tanden.
Ik vraag of ze me thuis wil brengen, zij heeft een auto en ik hoge hakken waar ik die middag al heel wat kilometers op heb versleten, op zoek naar een baan, mijn eigen weg, mijn God, ik kies ze wel uit, de impulsen van mijn verlangen, dit keer verstopt in een villawijk, gewone mensen kunnen daar niet komen, geen trein of bus. Maar ik zet door, op mijn hoge hakken, ik zal er komen en ook gaan. Ik heb besloten het te willen, dan weet je het wel.
Ik vertel het haar. Ze doet nog een keer heel erg stoer. “Je bedoelt jij woont in Oost en ik moet naar West,” vraagt ze voor de ironie. Ik beaam, ik wijk niet. Ik vind dat ik het verdiend heb en zij is leuk, dat begrijpt ze vast.
Ze lacht breed, “Je hebt het verdiend. Ik breng je.” Maar op een gegeven moment vind ik het genoeg en zij is nog lang niet moe. G.I. Jane heeft haar op haar tanden, ze doet er nog een. Maar ook ik moet lachen. Samen met een andere vriendin van vroeger roken we een joint, ook dat is nogal confronterend, we kunnen er samen om lachen. Want de wereld draait zoals ze draait op de heupen van een buikdanseres. Zij weet er alles van. Ze bouwt op dit moment haar eigen huis. Dat had ik al gezien toen ik in een opwelling haar handen pakte en vroeg wat ze had gedaan. Ze bouwt haar eigen nest. Een man in depressie, een vader om wie iedereen zich zorgen maakt en twee kinderen die de ruimte nodig hebben, ze heeft de eerste steen geraapt. Want er is een tijd voor alle dingen en voor alle seizoenen onder de zon. Ze is zo mooi! Blij dat ik haar weer zie, zij die zo lekker om zichzelf kan lachen.
Uiteindelijk houd ik het toch langer vol dan G.I. Jane. Maar dan gaan we naar huis. Natuurlijk wil ze nog een wijntje. Ze sopt mijn speculaasjes in het laatste restje en klimt door het raam naar buiten.
Ze komt snel terug, ze heeft het beloofd.

Shabat Shalom,

Jezzebel,
Amsterdam

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

17 Responses to Shabat Shalom

 1. laila says:

  Avatar van laila
  🙂

 2. zev says:

  Avatar van zev
  Dit is zo lekker lezen. Ballen, hoge hakken, joints, wijn en speculaas :-))

 3. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  kijk dat is nu een vrouw die weet hoe je vragen niet moet stellen……maar de dingen natuurlijk moet laten vallen, zodat er geen vraag meer gesteld hoeft te worden…..zie je Jezz??…zie je het?….
  geweldig…..zulke mensen daar heb je wat aan…
  herken je het..ja..dat doe je…mooi…
  enne shalom…."fred" (spreek uit: fwrell)zoals wij zeggen…

  ps: die foto!!!!!.geweldig..smart and lovely…neaty too.
  Reactie is geredigeerd

 4. laila says:

  Avatar van laila
  Verdraaid Jazzy,

  Die foto had ik nog niet eens gezien:-)

 5. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Amsterdam, die mooie stad… :-))

 6. annet says:

  Avatar van annet
  Die foto!:>))

  Wat zou ik dat graag willen: haar op mijn tanden, nooit meer klappertanden, zoiets:>)

 7. Nicolaas says:

  Avatar van Nicolaas
  Aanrotzooien?

  Nooit verkeerd toch?

 8. K says:

  Avatar van K
  Klinkt als een leuke dag. Maarruh, speculaas in wijn? Dat kan toch niet lekker zijn.

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Liefies, dank voor je reacties, ik heb er niet meer zo veel aan toe te voegen, zij vond het lekker, ik vond het leuk en ik deelde het met jullie.

  Shabat Shalom.

 10. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  ShSh…Swingend

 11. koen scherer-drijfveren says:

  Avatar van koen scherer-drijfveren
  deze foto bedoel ik, ging iets mis..

 12. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  die foto is cooll!(en verhaal is hot):)

 13. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Met mijn kleinzoon op schoot, groter geluk is op dit moment niet denkbaar,kom ik even bij je langs, zoals jij dat zou kunnen zeggen.:-))

 14. Heer_Lot says:

  Avatar van Heer_Lot
  thank you for sharing 🙂

 15. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ben ik nog even 🙂
  @Frap, thanskshhhh 🙂
  @Koen, thanks 🙂 Ik begreep het al, deze foto had ik toevallig nog op mijn USB-key – want nog steeds op de leencomputer en daar kun je geen foto’s meesnijden en zo.
  Dus als er vanavond een nieuwe bijdrage komt, jammer genoeg geen foto.

  @Gingy, Shavua Tov! 🙂 Och wat zul je blij zijn. Wat fijn dat je even kwam buurten. 🙂
  Geniet, mooie vrouw, geniet zoveel je kunt.

  @Heer Lot, you’re welcome 🙂
  Het is fijn om te delen.

  Dag Liefies, tot later.

 16. jones says:

  Avatar van jones
  G.I. Jane toch! Impressed is het koekjesmonster.
  xxx

 17. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.