Lust

Hoe lang heb ik je buiten de deur gehouden? Hoe lang heb ik er niet aan toegegeven, de honger van mijn schoot? Ik hield je op een afstand, voor straks, voor later, als het veilig is, dan zal ik toegeven, mezelf geven en als ik dapper ben, zachtjes vergeven.
De honger Spartaans. Louterend, dat geselen van mijn behoeften. Hard. Totdat het me duizelt, totdat ik het niet meer weet, dat ik besta, totdat het uit elkaar spat, zoals ik dat schandalig hoopte, voor altijd aan gruzelementen, dat brandende verlangen. 
De hunkering, soms zit ik haar met stokken achterna, om dat laatste beetje, mijn verlangen, niet te doven, net te veel, mijn ogen altijd groter dan mijn maag.
En als er geen tijd of plaats voor liefde is en slechts de hunkering van de behoefte, dan is het tijd voor compenseren. Nu eens dit, dan weer dat. Roken, vreten, vergeten. Ik besta, ik vegeteer.
Maar de lust is niet langer verboden. En ik heb honger. Kom eens dichterbij, als je durft. Want in de lust, in dat lelijke gezicht van verlangen, zit ook een diepe behoefte, om het je allemaal te geven.
Mezelf.

Jezzebel,
Amsterdam

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

16 Responses to Lust

 1. Starry Night says:

  Avatar van Starry Night
  Ik weet niet precies waarom, maar… mooi.

 2. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Mooi Jezz…

 3. waterjuffer says:

  Avatar van waterjuffer
  tja, tjee, dat ik dat nu zomaar lees

 4. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Ha Jezz. Hoe herkenbaar en rauw geschreven!

 5. zev says:

  Avatar van zev
  Zonder schutkleur, mooi.

 6. O,das niet verkeerd,J! says:

  Avatar van O,das niet verkeerd,J!
  L
  U
  S
  T

 7. Victor Onrust says:

  Avatar van Victor Onrust
  Oei

 8. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Allemaal erg bedankt voor de reacties. 🙂

 9. Moon says:

  Avatar van Moon
  ik ben zeker de enige die het niet begrijpt en dat durft op te schrijven 😉

  wil je een kind lieve Jezz?

  liefs Moon

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Lieve Moon, lust heeft niet altijd direct met voortplanting te maken, soms is het niet meer dan lust for life.

 11. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Ik geloof dat daar de bel ging…

 12. Moon says:

  Avatar van Moon
  dank voor uitleg Jezz

  ik ben zo moe van lezen over die schietparty
  dat ik helemaal dubbel zie

  kus Moon

 13. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  De zuivere uiteenrafeling van lust en liefde, van lichamelijke verlangens en herkenning in zielsverwantschap. Ik had nog wat maar de brandweer staat voor de deur, ff kijken. Zal wel iemand met een brancard naar beneden moeten.
  That’s life
  groetekus
  rené

 14. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Lekkage op de eerste verdieping, alles is nat, gelukkig schuin beneden mij dus het kan niet van mij af komen.
  groetjes
  rené

 15. Alice says:

  Avatar van Alice
  Hey lieverd! daar ben ik weer even,
  lust voor het leven, lust lust lust!
  het is… uhm… het is een levensbehoefte, ik weet het zeker, de ziel wil dat, zoekt het op, kan niet zonder, wil weten dat het LEEFT!
  och ik word helemaal lyrisch van je :))

  Jezzebel, we leven! :))
  wat heerlijk.

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Rami, safed by… en zo. 🙂

  @Moon, zijn dat berichten die je raken? Ook hier staat het in alle kranten, ik kijk er naar en vind het moeilijk om zelfs maar een emotie te voelen, het is zo ver van me af. De wereld waarin wij leven, soms begrijp ik haar niet. Jij bent van slag van een schietpartij, ik heb het over lust en jij denkt dat het over baby’s gaat, Moon, jij en ik, we hebben het over het leven, mooi is dat, toch?

  @Rene, vandaag reed ik met de trein richting Amersfoort en daar langs het spoor zijn zulke mooie tuintjes, ik keek er naar, ik moest aan je denken, moeten we eerdaags niet een potje thee doen?
  Ik zag trouwens dat je in je laatste bijdrage een mooi plekkie voor me in de buurt ontdekt had. Vandaag kwam ik er toevallig langs, ik kende het nog niet, maar door jou wist ik het. 🙂
  Hoe gaat het met de buurman en de ambulance? Man, wat een toestanden!

  @Alice, ja precies! Ik wilde zeggen, dat lust je eerste levensbehoefte is. Ze mag dan lelijk zijn, soms, in al haar hebberigheid (needyness), maar man oh man, vrouw natuurlijk, ik kan niet zonder. 🙂

  Dag Lieverds, tot later.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.