De wereld van een buikdanseres

foto

Hop Marjanneke,
stroop in het kanneke
Laat de poppetjes dansen…

Het is weer bal. Ze heeft haar mooiste gewaden aangetrokken. Daar is ze. Tijd. De hoogste tijd, die zoet verleidelijke vrouw die zachtjes door je haren strijkt en lieve woordjes fluistert, zij grijpt je bij je strot en verteert je van binnenuit.

Holle leegte, steeds zwaarder, steeds dieper, verstikkend en angstig. De buik van een buikdanseres is dan misschien wel getraind, maar niet gespierd. Het zijn haar heupen die de sores en de lusten dragen, soms een groot leed. Want de wereld draait… en het zijn sterke benen en zo.

Er zijn momenten dat een buikdanseres dapper moet zijn. Zij kan niet toegeven aan haar angsten, haar pijntjes of haar vermoeidheid. Zij moet stralen, breeduit lachen. Met ballen, met al haar lef en al haar durf.
Alleen dan zal de wereld draaien.

Jongens, kom, we gaan dansen.

Jezzebel,
Amsterdam

Picture: J. Cartright

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

9 Responses to De wereld van een buikdanseres

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.