Gangstermeisje

foto

"Het is dat je hersens hebt," zegt hij. "Anders was je een gangstermeisje."
Ik lach tegen zijn lippen.
Gangstermeisje? Wat is dat? Vandaag zijn het die woorden die me kietelen.
Ik moet giechelen, als een bakvis, je weet wel, zo’n onvolwassen meisje, zij die gelooft in liefde, totale liefde, overgave, en zo. Maar zo is de wereld niet gemaakt. Er is een plek die heilig is, die van jezelf is, die je nooit mag weggeven. Niet aan je man, niet aan je kinderen. En zeker niet aan de man die onbereikbaar is.
Gangstermeisje, ik moet me beschermen. Maar weet je, mijn kracht zit in mijn kwetsbaarheid. Och man, ik heb je nog zoveel te vertellen. Weet je waar ik bang voor was, net in Israël? Het leek me zo typisch iets voor mij. Met huid en haar verliefd worden op een Palestijn. Ik vond dat verdrietig. Daar kwam ik niet voor. Maar dat is het, ik kan dat, tegen de klippen op houden van.
Daar ben ik rauw, vertrouw ik op impuls en instinct, daar ligt het hart van een buikdanseres wijd open.
En ik weet dat je ook iets over jezelf zei. Je had het niet alleen over mij. Gangstermeisje. Volgens mij is dat net zoiets als een cheerleader. De trophy bride. Jager en prooi, ik kan je er nog wat over vertellen.

Dat komt, het is voor later.

Jezzebel,
Amsterdam

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

19 Responses to Gangstermeisje

 1. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Het lijkt een beetje op een pitspoes, maar dan gehaaider…

 2. laila says:

  Avatar van laila
  Hmm; geef mij maar een female private eye Jazzy;
  Nog intelligenter:-)

 3. Jim Hasenaar says:

  Avatar van Jim Hasenaar
  Zo een pittig ding op de tekening.
  Het doet mij denken aan een meisje die ik net na een congres, een maand of twee terug, leerde kennen. Haar haar was niet zwart maar ze was wel pittig. Iets te pittig.

 4. Eline says:

  Avatar van Eline
  Pittig ben je,
  maar ook echt
  en dat vind ik mooi aan je.
  Veel geluk
  mazzel en broche
  op je vastegrond!
  Sjavoea tov.

 5. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  :)))

 6. Alice says:

  Avatar van Alice
  ik moet een beetje lachen, het is wrang, .. je hebt gelijk, Cheerleader.
  de mannen met ‘kijk mij toch eens wat ik heb weten te temmen’ meisjes.
  oeh oeh!
  Maak dan je borst maar nat, als je ‘het’ hebt weten te temmen, dan gaat ze lopen jongen, op die lange stelten van d’r ….
  :))

 7. Heer_Lot says:

  Avatar van Heer_Lot
  nice picture 😉
  welkom back!

 8. Eline says:

  Avatar van Eline
  Ik moet lachen om Alice… :-)) Zo mooi verwoord, weer.

 9. Eline says:

  Avatar van Eline
  Mis je in de kroeg en elders, de laatste tijd. Maar ik snap het wel. Een nieuw leven uit de grond stampen. Dat kost heel veel kracht en heel veel energie. Zet em op, volgens mij doe je het hartstikke goed!

 10. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik weer even, van een joekel trage ‘tijdelijke’ inbelverbinding, maar wel vanuit huis. Elke dag een stapje verder.

  @Ramirezi, heb je die lieve lach gezien? Ganstermeisjes kom je trouwens in alle soorten en maten en in alle lagen van de bevolking tegen. Ik kan ze je op enkele ambassades van de wereld wel aanwijzen, bijvoorbeeld. 🙂

  @Laila, ook een private eye is in feite een gangstermeisje, toch?

  @Jim, hmmm, congres klinkt wel interessant. Wat is te pittig voor jou?

  @Eline, shavuah tov, dankjewel, mijn eigen plekje begint steeds meer vorm te krijgen.

  @Morgaine 😉

  @Alice, reken maar dat ze niet mis is 🙂

  @Heer Lot, dankjewel, ik ben er nog niet helemaal, maar zo goed als het gaat. Ik doe mijn best (op die eindeloos lange benen).

  @Eline, voorlopig nog geen kroeg met de trage verbinding, maar straks, als de dingen en de zaken geregeld zijn, dan ben ik er weer, full blast. 🙂

 11. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Tegen de klippen op…ik heb nog een zak vol chocoladerotsjes.

 12. Dunya says:

  Avatar van Dunya
  Lijkt op Barbarella alias Jane Fonda!

  Dat jij zo sympathiek doet tegen mensen,die grote fantasten zijn,bewonder ik zeer.
  Ik kan dat niet,ik wil het gaan zeggen,als iemand zich wentelt in zelfbeklag,het kost mij grote omvangrijke moeite om diplomatiek te blijven.
  Vroeger hield ik mijn mond,maar dan zat ik zelf met een lading ergenis,nu tracht ik het een btj mild te uiten,maar het kost je altijd toch de relatie…
  Het is niet anders,wat gebeuren moet,gebeurt.
  C`est ca~!
  Dit heet een vooroefening voor het eigenlijke treffen.
  Charge!!!!
  Reactie is geredigeerd

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Frap, had ik al verteld dat ik niet zo dol ben op chocolade? 🙂 Maarrehh… marsepein vind ik heerlijk.

  @Dunya, ik ben daar ook helemaal niet goed in, geduld en zo.
  Ik vond je charge!!! erg grappig, thanks! 🙂

  Och, och, och, je moest eens weten. Soms is het een groot leed 🙂

 14. BOEROEBOEROEVROUW says:

  Avatar van BOEROEBOEROEVROUW
  In Holland kun je ook een gangster meisje zijn…zo een die de man wil redden …of als een oeroerboeroevrouw een soort herberg openen en de gevaarlijke mannen met goed voedsel en advies voeren…je kunt in Holland ook zo n gangster meisje zijn…en dan op een dag…als het allemaal mislukt is, hard wegrennen…de wereld verlaten…..de brokken lijmen en met een leven vol met sporen zitten…zelfs al doe je daar alles aan om het kwijt te raken…ze gaan nimmer meer weg…gangstermeisjes zien er nimmer zo uit…je kunt ze niet zo goed onderscheiden…behalve als ze hun mond open doen wel…maar dat doet ze maar niet…gevaarlijke mannen…je zal er maar voor vallen…..; )))))

 15. BOEROEBOEROEVROUW says:

  Avatar van BOEROEBOEROEVROUW
  Gangsters of gevaarlijke mannen..of mannen an sich kun je niet veranderen…de eerstgenoemden veranderen jou…….voorgoed…..

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Isis, je hebt geen idee hoe ik weet wat je zegt.
  🙂

 17. ZOENVIS says:

  Avatar van ZOENVIS
  Is visa versa Jezz…ik weet wat ik zeg…jij begrijpt wat ik zeg…was het niet ik die dat zei…we begrijpen elkaar…nu hebben we allebei het idee dat we weten waar het over gaat…aan den lijve ondervonden…mijn gangster is trouwens al gestorven…drie jaar nadat ik van em vluchtte…en ik zag er net zo uit als ik nu doe…alleen iets jonger…..wat een wereld he…wat een leven….

 18. ISIS NEDLONI says:

  Avatar van ISIS NEDLONI
  C est moi…..fijn dat je weer terug bent Jezz; ))))

 19. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ja, prachtvrouw, Isis, jij en ik, wij lijken op elkaar… lekker gevoel is dat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.