Gangstermeisje

foto

"Het is dat je hersens hebt," zegt hij. "Anders was je een gangstermeisje."
Ik lach tegen zijn lippen.
Gangstermeisje? Wat is dat? Vandaag zijn het die woorden die me kietelen.
Ik moet giechelen, als een bakvis, je weet wel, zo’n onvolwassen meisje, zij die gelooft in liefde, totale liefde, overgave, en zo. Maar zo is de wereld niet gemaakt. Er is een plek die heilig is, die van jezelf is, die je nooit mag weggeven. Niet aan je man, niet aan je kinderen. En zeker niet aan de man die onbereikbaar is.
Gangstermeisje, ik moet me beschermen. Maar weet je, mijn kracht zit in mijn kwetsbaarheid. Och man, ik heb je nog zoveel te vertellen. Weet je waar ik bang voor was, net in Israël? Het leek me zo typisch iets voor mij. Met huid en haar verliefd worden op een Palestijn. Ik vond dat verdrietig. Daar kwam ik niet voor. Maar dat is het, ik kan dat, tegen de klippen op houden van.
Daar ben ik rauw, vertrouw ik op impuls en instinct, daar ligt het hart van een buikdanseres wijd open.
En ik weet dat je ook iets over jezelf zei. Je had het niet alleen over mij. Gangstermeisje. Volgens mij is dat net zoiets als een cheerleader. De trophy bride. Jager en prooi, ik kan je er nog wat over vertellen.

Dat komt, het is voor later.

Jezzebel,
Amsterdam

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

19 Responses to Gangstermeisje

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.