De prinses is een buikdanseres

foto

Op het balkon sta ik met kleddernatte haren in haar neptijger tot aan mijn enkels druk te telefoneren. Wijze praatjes. Achteloos verkoop ik een volgend, ander verhaal. Ik voel me net een zigeunerkoningin.
Ze draagt die jas niet meer, hij is uit de mode, al een paar seizoenen voorbij. Zij zit in de confectie, ze weet er alles van. Nepbont is zo passé. Soms slaapt ze er nog onder, onder die jas, die magische jas, een uurtje op de bank. Zo warm, zo zwaar, zo prachtig monsterlijk, ik krijg er ballen van. In die jas vind ik alles schaterend leuk. Wat is dat toch met dit krankzinnige leven, dat soepzooitje van mij?
Ze is naar de waarzegster geweest. Daar had ze eens een paar cruciale vragen voorgelegd. Ja, de plek was goed. Voor hun, maar ook voor haar. Heel belangrijk. Even vragen, ja, de baan morgen krijgt ze. Maar ze moet hard werken. Lang hard werken en niet na drie maanden er mee ophouden. Ze moet eens doorzetten. Moment, er kwam nog meer. Ze heeft al een baan aangeboden gekregen, die had ze moeten nemen. Grote fout. Had ze van kunnen leren. Ze zal veel moeten leren.
Ik hoor het aan. Het maakt me razend. Ik verrek van de pijn in mijn buik. Vandaag is prut, de tovermantel van vanochtend al lang vergeten. Ik knik, ik weet mijn mond te houden. Ik reageer niet.
Ze vertelt door. Klopt, ze was gespannen, dat was duidelijk. Ze werd uiteraard niet voor niets gehealed. Maar frappant hè, dat van dat huis.
Ja, blij dat het een goede plek is. “Maar,” zeg ik, “als ik die baan had aangenomen, had ik nu niet dit huis gehad, dan was ik nog tot eind volgende week druk bezig geweest, voordat ik überhaupt serieus naar een huis kon kijken.”
Nu knikt zij en zegt niets.
Ik zwijg ook, woedend.
“Of had ik het haar niet moeten vragen?”
Ik maak een vaag gebaar met mijn handen, mwah…
Ik vlucht naar de keuken. Hapjes, ik zou koken, dat hebben we al weer een week voor elkaar, net als vroeger. Uren ben ik zoet met mijn meest geheime recepten. De lekkerste gerechten, ik zal ze eens wat laten zien. Ik kan het nog. Ze willen alles proeven, alles weten. En ik, de lafaard, tover met al mijn kracht, het beste wat ik in huis heb op tafel. Ik zal ze behagen, met al mijn liefde, verpletteren als het moet, dit red ik wel.
Ik kom uit een geslacht van heksen, zigeunerinnen en prinsessen, een lange, lange rij van prachtige vrouwen die alles van de liefde wisten. Die gaat door de maag.

En de volgende keer zal ik je meenemen naar al die vrouwen, zij van de legendes en de sprookjes wier bloed door mijn aderen stroomt. Dat wordt nog lachen, morgen op het sollicitatiegesprek…
Want de wereld, draait zoals zij draait en soms draait ze door.

Jezzebel,
Tussen stop

Foto: Stopera, paar dagen geleden

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

33 Responses to De prinses is een buikdanseres

 1. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Zooooooo spannend!!!
  (Duim, duim, duim…)
  Dikke kus, nu naar bed jij! :-))

 2. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Vergis ik me nou, of krijgt je verteltrant iets Hollands? Wordt het minder exotisch?
  groeten
  rené

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ik ben klaar wakker, dat wordt nog even verder stuiteren. 🙂

  @Jaap, dikke kus, echt heel spannend, maar ik vind het niet fijn dat ze mijn hebben en houwen te grabbel legt bij iemand die me niet eens kent. Ik voel me alweer in de verdediging gedrukt. We zullen wel zien, misschien wel, misschien niet, weet ik veel, ik doe wat ik denk dat me goed lijkt, dan zal het wel goed zijn, het is van mij, lijkt me.

  @René, ik weet het niet. Ik gebruik maar gewoon wat ik toevallig tegenkom. En er zijn nog een paar verhalen te vertellen. Daar heb ik al eerder over nagedacht, maar toen wilden ze niet komen, nu lijken ze dichterbij. Waarschijnlijk is dit de plek dat ik moet vertellen, geeft volgens mij niet hoe.

  Jongens, later weer meer. 🙂

 4. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Nee lieverd, natuurlijk vind je dat niet leuk. Maar als je in waarzeggers gelooft, ga je die grenzen over.

 5. annet says:

  Avatar van annet
  Mogen wij aub een kijk in de vastgelegde toekomst nemen Joey:>) Met al die rijke vrouwen die zoveel voorvoelen, zo rijk zijn, zo beschermend, zo liefdevol voor de aarde. In onze armen wiegen we de geteisterde aarde tot zij slaapt. En de mensen het over nemen van de natuur. Maar de god van het weer zal genadeloos terugslaan in haar grootste onverschrokkenheid. Omdat mannen altijd een oplossing willen, geen gezeur, die kwaal moet over. Ze hebben geen geduld voor de natuur. Maar moedertje Aarde weet het het beste. Leven in het ritme van de natuur, langzaam, groeizaam, sproeiend, vloeiend, brakend en overspoelend.

  Zoals Jezzebel het zegt: want de wereld draait zoals zij draait op de buik van een vrouw/op de buik van een bellydancer.

  Natuurlijk kruipt er nu klei in je woorden Jezz, zoals er daar zand door je tanden knarste. Zoals er water naar binnen siepelt langs de zee en sterrenvlammen in de buurt van de zon.

  We are the world.

  Aai de aarde.

  Sleep well your highness

  :>)

 6. zev says:

  Avatar van zev
  Mooi, neem mij maar mee naar al die vrouwen.

 7. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen Lieverds,

  Vandaag wordt spannend. Kun je nog heel even duimen?

  @Jaap, ja, ze houdt van bijzonder, net even anders. 🙂

  @Annetta, de aarde, net als de mensen om ons heen, zij hebben je liefde soms hard nodig. 🙂

  @Zev, we zullen ze stuk voor stuk langs gaan. Er zijn nog heel wat mooie verhalen te vertellen. 🙂

 8. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…
  Duim, duim, duim, duim, duim, duim…

  Heel veel succes lieverd!
  Reactie is geredigeerd

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  🙂

 10. k. van vulpen says:

  Avatar van k. van vulpen
  liefde die door de maag gaat
  wordt immer geconsumeerd. ach
  het is zuur, maar zo is de maag…

  mooie foto van het Muziektheater,
  in gedachten zat ik even daar, op ‘t
  zonovergoten terras bij Danzig.

 11. Annet says:

  Avatar van Annet
  Gisteren begreep ik Jaap even verkeerd. Oh!:>)
  Als jij niet kunt leven van je schrijven Jezzebel wat zouden we dan duimen of pinken of……..:>)

  Handpalm van Annetta

 12. Blacksmoker says:

  Avatar van Blacksmoker
  How do you feel? Na het gesprek? Feel lucky?
  Of heb je het rebelse niet kunnen onderdrukken?

 13. koen -drijfveren says:

  Avatar van koen -drijfveren
  gave foto!sterke eigenschap van al je bijdragen.
  succes en kom nog eens op bezoek, ik heb je al en tijdje gemist op mijn blog;)
  dit lezend,denk ik , mijn muziekstuk zou er bij kunnen passen..

 14. eric says:

  Avatar van eric
  Hoe ging ie? Er is iets veranderd in je schrijven, ja. Sinds je bij je ouders zit is het net of ik ‘De avonden,’lees, of zoiets jaren 50’s.

 15. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Ah, je hebt het danstheater gevonden en als je uit zo`n prachtige familie kom dan gooi je benen maar in de lucht.

 16. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens 🙂

  Ik weet het niet, ik werd vooral in het begin behoorlijk klem gezet. En ik boog niet. Ik ben wie ik ben, ik doe wat ik doe. Hij vond het schandalig! 🙂
  Maar dat is bullshit, er staat precies op mijn CV wat ik doe, als het je niets lijkt hoef je me ook niet uit te nodigen.
  Ik geloof dat ik goed overeind bleef. Aan het einde vroeg hij of ik nog wat te vragen had. Toen leek het mij tijd om de rollen eens om te draaien en hem een tikkie in de verdediging te drukken. "Ja," zei ik, "dat heb ik inderdaad. Wanneer kan ik beginnen?"
  Toen moest hij lachen. Ik hoor aan het einde van de week of ik voor een tweede gesprek ben uitgenodigd.

  @k. van vulpen, ja de liefde die door de maag gaat, zij wordt immer geconsumeerd, mits appetijtelijk opgediend.

  @Annetta, we kunnen ook neuzelen, zoals hij het vond 🙂

  @Blacksmoker, samsam, beetje wel, beetje ook weer niet. En weet je, het maakt ook geen donder uit, want dacht je dat hij onder hoge druk niet zou zien wie ik werkelijk ben?
  Man, dit is een baan, waarin je de grootste shit over je heen zult krijgen, iedereen roept maar wat. Daar moet je om kunnen lachen, of een rake tik terug uitdelen.
  Dat kan ik, allebei. 🙂

  @Koen, ik ben al een tijdje niet meer langs geweest omdat ik op een leencomputer zit, waarop ik geen geluid heb, ook scrollen is een gedoe. Als het goed is gaat dat morgen veranderen. Maar ik weet dat niet zeker.
  Ik denk wel aan je, hoor 🙂

  @Eric, weet je, ik geloof er niets van. Hoewel het mooiste compliment ooit, natuurlijk, waarvoor mijn dank :-). Ik schrijf niet anders dan daar, ik kom wel andere dingen tegen. Het is een afspiegeling van mijn omgeving. 🙂

  @Fravapa, eindeloos lange benen. 🙂

 17. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Hartstikke goed! Je hebt je geprofileerd en we duimen gewoon door! Dikke kus!

 18. ScrambleX says:

  Avatar van ScrambleX
  JA! Mooi weer hoor.
  Met liefde gelezen, en de foto alleen al, erg mooi.
  Dikke aanbeveling maar weer !!!

 19. Moonfairy says:

  Avatar van Moonfairy
  Hoe ging het gesprek???/

  liefs Moon

 20. klaas says:

  Avatar van klaas
  Ik voel me net een zigeunerkoningin.

  Herstel

  Ik ben…. (excusez Jezz, well….)

 21. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning,

  @Jaap, ja, lief van je, nog heel even doorduimen, aan het einde van de week weet ik meer. 🙂

  @ScrambleX, dankjewel 🙂

  @Moon, ik weet het niet goed, hierboven in een reactie heb ik het een beetje uitgelegd. Het moet maar net klikken, misschien houdt hij van mijn brutale mond? 😉

  @Klaas, ik voel… dus ik ben.
  We hebben het er nog wel over. 🙂

 22. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Klaas IS gewoon een zigeunerkoningin :-))

 23. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  🙂

 24. rid says:

  Avatar van rid
  kleddernatte tijgerin
  zigeunerkoningin met sprookjesbloed
  vol verwachting
  klopt mijn blikken hart

 25. K says:

  Avatar van K
  Nou, het is een ieder geval goed zo’n gesprek te besluiten met een vraag die grappig opgevat wordt.
  Sterkte met geduld uitoefenen en succes met het resultaat.

 26. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  En ? Was het wat ?

 27. Eline says:

  Avatar van Eline
  Ben een beetje stil de laatste tijd (heel druk, je kent het wel) maar wel voor je geduimd hoor! En ik ga nog even door tot het eind van de week. Zo te horen heb je het heel goed gedaan! mooi lef, mooi lev.

 28. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Tijgerin, go get them;)

 29. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik weer even. Vandaag zijn er nog meer sollicitanten, morgen hoor ik het.
  Duim je nog even voor me?

  @Rid, houd je het nog even vol, Lieverd? Ik heb het zo ongelooflijk druk met de dingen en de zaken. Maar dat komt goed hoor. Ik ga er mijn best voor doen 🙂

  @K, misschien komt het door de waarzegster, maar ik heb er geen enkel probleem mee, dat uitoefenen van dat geduld 🙂
  Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik het werkelijk razenddruk heb om mijn leven weer op de rit te krijgen. De hele papierhandel.
  Op 17 maart komt mijn shipment in Antwerpen aan. Daarna moeten ze het boeltje naar mijn nieuwe plek sturen. Oi va voi, daar moet ook internet, en telefoon geregeld worden. Ach… mijn dagen zijn nogal vol. Ik sluit mijn ogen en de dag is alweer voorbij.
  Tot morgen.
  🙂

  @Ramirezi, nou, dat weet ik dus nog niet. Morgen meer. 🙂

  @Eline, ik weet het werkelijk niet, maar we zullen zien. Dank voor je lieve steun, fijn gevoel is dat. 🙂

  @Morgaine, you bet! Ik lust ze rauw. (zegt zij met haar grote mond en dat kleine hartje) 🙂
  Fijn dat je er weer even was.

 30. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Oh… en die foto, dat is natuurlijk Lady in red; Let’s Dance Baby, we gaan de boel eens zandstralen, of zo 🙂

 31. Eline says:

  Avatar van Eline
  Duim…duim…duim… denk aan je. Succes met al het geregel!

 32. zev says:

  Avatar van zev
  en dat alles goed gaat vandaag en de komende dagen.

 33. Dunja says:

  Avatar van Dunja
  Die gevel is goddelijkkkk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.