Ik kan er niet bij

foto

Ik ben er voor gaan zitten. Maar ik kan er niet bij. De duiveltjes in mijn hoofd zijn een dansje begonnen, kolkende massa. Grijze brij viert feest.
Waar gaat het over. Wat is het verhaal van vandaag.

Ik heb een huis, laten we zeggen officieus, zoals de makelaar het noemt. De huur heel wat hoger dan ik in mijn hoofd had. Ik heb het toch maar gedaan, voor gelukkig zijn moet je duur betalen, ik weet er alles van. Ik ken die andere prijs.

En het verhaal dat ik voor een deadline moet halen, is warrig, de woede heeft het overgenomen. Ik kan er niet bij. Hij wil bewijzen, hoe moedig en hoe dapper en ik hoor de onmacht. Ik kan het hem niet zeggen, hij kan het mij niet vertellen.
Ik moet het uittypen, nu leeft het nog haar eigen leven, in mijn hoofd en op de band, zij zijn niet hetzelfde. Verhaal dat schreeuwt om verteld te worden, maar de juiste woorden niet kan vinden. Misschien niet de juiste vingers die haar voorzichtig vormen. Misschien ligt het aan mij. Ben ik de boel aan het saboteren?

“Daar moet je wel een heel dik salaris voor verdienen,” zegt ze zuinig. De woorden steken. Ik vind ze niet lekker. Ik weet het. Dat maakt me best bang, er zal hard gewerkt moeten worden, met al mijn kunnen. Maar is er dan nog tijd om te dromen? Ik heb er nog een paar, prachtig gefantaseerde plannen die ik stap voor stap dat duwtje de realiteit in wil geven. Zal ik daar nog kracht voor hebben? Zal ik het nog durven?

Allemaal leuk en aardig al dat nuchtere denken en praktisch besluiten. Maar oi va voi, wanneer is er tijd om mezelf te verliezen, om te schrijven, zomaar, of te schilderen.

Ik ben bang.

Jezzebel
Tussenstop

Art: Escher, encounter

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ik kan er niet bij

 1. zev says:

  Avatar van zev
  zing morgen en laat de nevel in je onder je.

 2. klaas says:

  Avatar van klaas
  Misschien ligt het aan mij….. laat dat misschien maar weg. Da’s misschien het mooie, dat alleen jij het verschil maakt in jouw leven.

 3. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Geweldig! Het huis is er! En vandaag komt het verhaal! Dikke kus!

 4. Daan Westerink says:

  Avatar van Daan Westerink
  Je schrijft nog steeds in de categorie buitenland. Geef je volledig over aan het hier. Laat de woorden langs je heen gaan. En doe. Je kunt het.

 5. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Het is tijd,
  de hoogste tijd
  dus néém die tijd!

  Tijd om sterren
  te gaan schieten
  en te wensen
  wat je wil

  Tijd om wolken
  weg te waaien
  donderwolken
  wees maar stil

  Tijd om zoenen
  uit te delen
  en te zeggen
  je bent lief

  Tijd om alles
  te omarmen
  niks te danken
  asjeblief.

 6. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Ha Jezz. ik lees je , volg je en wens je een shabath shalom.
  Verder denk ik nog steeds na over "een punt zetten". Een reactie van jou bij mijn vorige bijdrage.

 7. Morgaine says:

  Avatar van Morgaine
  Amsterdam.. ze komt eraan… Amsterdammers.. maak je op voor de orkaan, de vulkaan..
  Waterlooplein, binnenstad, centraal station en de pont naar het noorden, koninginnedag en de jordaan.. ze komt eraan..

 8. koen- drijfveren says:

  Avatar van koen- drijfveren
  Je hebt ij ieder geval een plek, letterlijk, dan komt de figuurlijke ruimte zeker ook..
  succes!

 9. annet says:

  Avatar van annet
  Ja de angst dat allerlei dingen je opslokken en je geen adem meer hebt om te dromen te fantaseren. Toch komen die momenten altijd weer, je hoeft ze alleen maar op te vangen. En dat zal jij niet weten:>) Mooi!

  Zeldzame kunst van een Tweelingen, Escher…

 10. Eline says:

  Avatar van Eline
  Maar Jezz, wat zul je je anders voelen, als je vaste grond, eigen grond hebt! Het wordt mooi. Jij gaat het mooi maken. Ook als het niet vanzelf gaat.

 11. Eline says:

  Avatar van Eline
  PS gut sjabbes lieverd (op de valreep)

 12. asdale says:

  Avatar van asdale
  Liefje, lees mijn blog van vandaag. Hij geldt – oh toeval- ook voor jou!

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Jongens, ben ik weer.
  Vandaag en gisteren eigenlijk ook, was frustrerend. Ik heb een verhaal dat ik niet hard krijg, een man die het niet vertellen kan en mijn intuïtie die stuitert. Dit verhaal klopt niet. En dus heb ik maar aan de bel getrokken, en iedereen is het met me eens, maar het voelt niet lekker, zoveel tijd, zoveel uren, nadenken, proberen het te pakken te krijgen en dan helemaal niets… je kunt er helemaal niets mee.
  Bah!

  @Zev, 🙂

  @Klaas, heb jij daar wel eens moeite mee? Hoe doe jij dat?

  @Jaap, het verhaal is gesneuveld… niet zo leuk. Maar wel beter. Enneh… vertel eens, hoe was het? Hoe was het!

  @Daan, weet je, ik schijn me in te moeten schrijven bij de vreemdelingenpolitie, voor die tijd kan ik me niet verzekeren, geen var-verklaring aanvragen en niet mijn zoekgeraakte rijbewijs aangeven, officieel dus niet autorijden… Ik kan me pas laten inschrijven en dan die hele andere reutemeteut afwerken als ik een huurcontract in mijn handen heb…. ik kan pas een huurcontract krijgen als ik een arbeidsverleden kan aantonen. Heb jij enig idee hoe Kafkiaans het hier toegaat? Ik woon in het godvergeten buitenland! Alien ben ik 🙂

  @Frap 🙂 Kohelet, turn, turn, turn, there is time and a season… 🙂

  @Gingy, Lieverd, shavuah tov 🙂 Het schrijnt he, die punt? Ik zit er zelf ook nog aan te denken. Maar die woorden kwamen wel diep van binnen. Ik probeer er mijn vinger op te leggen, kan er niet zo goed bij, maar ik weet dat het waar is. Ik zie het hier van heel dichtbij. Soms wil je niets liever dan een punt zetten. Soms is dat ook goed.
  Liefie… ik ben blij dat je er bent!

  @Morgaine, 🙂 koninginnedag en oi va voi de kroegen op het plein 🙂
  Ik heb er zin in! Het is bijna lente.

  @Koen, ja, ik hoop het heel erg. Dat dat waar is. 🙂

  @Annetta, mooie he? Ik vond het zo mooi swingend, daar waar het sindert en goed en kwaad het op een akkoordje gooien. Man, wat zit er veel in deze tekening.

  @Eline, Lieverd, Shavuah Tov, ook heel erg voor jou! Ik ga het zeker mooi maken, dank voor je fijne woorden. 🙂

  @Asdale, I am good for nothing… but on my way 🙂

 14. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  Jezzebelief…..hmmmm een te duur huis…..
  weet wat je doet..veel geld verdienen betekent weinig vrije en vooral eigen tijd…..maak een keuze vanuit je hart….

  .en geen verhaal….okay zoiets komt gewoon voor…vervelende man, rare woorden en slechte history dat er niet uit wil komen…..
  don’T BLAME YOURSELF….
  just go the other way around…your way…

  En het paperassengedoe is niet alleen in NL zo kafkaiaans, maar ik ken wel meer van dat soort bureaucratische landen…DK bijvoorbeeld, nog een graadje erger….het komt allemaal wel goed….geduld, geduld..
  mooie tekening heb je er bij gevonden…..lekker rondjes lopen en dan net niet in dat grote diepe gat vallen….dat doen wij niet hè Jezz…..
  kys til dig en geniet even lekker van dit weekend….

 15. K says:

  Avatar van K
  Je hebt een plek gekozen. Ik neem toch aan dat je genoeg huizen hebt gezien om in te schatten of de prijs reeël was. En je weet waar je jezelf gelukkig mee maakt; best positief allemaal! Wat ben je vaak bang. Waar komt dat toch vandaan?

 16. Blacksmoker says:

  Avatar van Blacksmoker
  Jezzie, je hebt waarschijnlijk genoeg ballen om de dingen zoals ze komen aan te kunnen. Angst is goed, het houdt je scherp.
  Effe één ding over Nederland, er is hier weinig tijd om te dromen en creatief te zijn. Voor veel mensen geldt dat zij de meeste tijd kwijt zijn aan het veilig stellen van het dagelijks bestaan. Als je hier de tijd hebt om creatief te zijn behoor je tot de elite, de rest moet werken. Pas op voor je het door hebt verdringen de kosten van het leven je creatieve energie.
  ;-)(-:

 17. Flaxorca says:

  Avatar van Flaxorca
  Ik ben gewoon ff bang met je mee.. maar het zal toch wel allemaal goed komen? toch? heus?

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Liefies, is ze weer 🙂

  @Jeg, ik weet het, dat is precies mijn angst, dat er niet genoeg tijd zal zijn. Maar weet je, ook een plek is belangrijk. En weet je, ik deed het omdat het voelde alsof ik er gelukkig zou kunnen zijn. Dat wil ik ook eens proberen, eens beter bekijken, van dichtbij.
  We zullen wel zien hoe dat gaat. Lukt het niet, dan is nu vast een nieuw avontuur begonnen. 🙂

  @K, voor avontuur heb je ballen nodig. En soms ben je bang. Zo gaat dat met de dingen en de zaken die altijd veranderen. En soms zijn het gewoon hormonen. 🙂

  @Blacksmoker, dank voor je heldere woorden. Ja, ik begrijp het. Maar weet je, dat is voor zij die het op veilig spelen, toch?
  Ik houd van stuiteren. 🙂

  @Flax, vast wel! Zo niet, dan toch.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.