Pracht man, ik smeek je

foto

Pak mij, vernietig mij, vandaag meer dan ooit.
God van mijn universum, verhoor mij.
Ik heb bescherming nodig.
Stort dat vuur uit, geef mij mijn vleugels.
Laat me in godsnaam opstaan.

Er wordt gefluisterd als hij thuis komt, in de keuken. Ik hoor het wel. Ik probeer het te begrijpen. Ik heb er net zo goed last van, gebrek aan privacy, door zijn hekel aan gesloten deuren zitten we constant op elkaars lip, totdat één van ons eindelijk besluit naar bed te gaan en de deur zachtjes sluit, luiken toe.

Dat win ik. Als een dief in de nacht sluip ik door de stilte. Dat ene moment dat ik me even veilig voel. Dat ik niet alert hoef te zijn of op mijn hoede. Dat de slaap der onschuldige mijn dekmantel is.

Vandaag doet mijn huid pijn. Frustraties vast in mijn strot. Ik heb geen woorden meer.
Ik moet hier weg, zo goed als ik kan, dit is veel schadelijker dan ik aankan. Langzaam wordt het vel van mijn lichaam gestroopt. Verkeerde grapjes, allemaal leuk bedoeld, altijd over mijn spoedige vertrek, beginnen steeds grotere wonden te slaan. Het schrijnt.

Hij fluistert, flarden hoor ik toch. Hij is naar de waarzegster geweest. Het verlies van zijn beste vriend, zijn oudste dochter in huis, het is meer dan hij verwerken kan. Ik weet niet wat ze gezegd heeft, oordeel geveld, maar ik weet dat wat zij in haar onmetelijke wijsheid ook verteld heeft, hij haar blindelings zal volgen, als een discipel, heiliger dan de paus.

Ik ben bang. Hun kracht sterker dan die van mij. Langzaam maar zeker vernietigen ze me. Gekneed en gevormd, steeds dieper in de norm en het fatsoen.
Zoveel onmacht, zoveel woede, zoveel pijn. In elk van ons, van binnen, woedt een oorlog.
Heden en verleden, dat zij zoet moge zijn, die toekomst waar ik niet op kan wachten.
Ik ben bloedend naakt, ademen doet pijn.

En in de hitte van de strijd zal ik opstaan, een nieuw leven beginnen, dat het snel moge zijn.
Zoals in de grapjes die ze maken.

Jezzebel,
Tussenstop

Picture: www.shuqri.org

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

27 Responses to Pracht man, ik smeek je

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.