Houd me in godsnaam vast

foto

Ik weet niet waarom. Vandaag is het opeens helemaal genoeg. Halverwege en ik zit er al door.
Ik weet niet wat er aan de hand is, maar opeens is het me te veel. En echt, iedereen doet zijn best. Zoveel mooie, lieve mensen. Maar vandaag ben ik het, spuugzat. Ontnuchterend haal ik mijn schouders op.
Ik wil niet, kan niet, zal niet, moet niet, durf niet. Ja, lafaard ben ik soms.
Om twee uur trek ik de stekkers er uit. En praat en klets nog volop, met die en die, met mijn ouders, maar het is me vreselijk te veel. Ik ben tranen aan het verbijten.
"Ga naar de rots," zegt hij lief. Mijn eigen vader. Ik kijk hem verbaasd aan. Hij heeft het gehoord. Beter dan ik dacht. Ik knik.

Op de rots schrikken de meerkoeten zich rot. Ze kennen me niet, zijn nog niet aan me gewend. Ze spreken mijn taal nog niet. Zo vaak was ik hier niet. Dit pas de tweede keer, dat ik de moed heb om te vluchten. Totnogtoe durfde ik dat niet. Tanden op elkaar, door, verder, kom op, nog zoveel te doen en te regelen. Nu niet tuttebellen, dat is voor later.
Alsof ik het mezelf niet gun, een beetje troost, leuke dingen doen. Alsof ik dat nog niet verdien. Ik moet serieus bezig zijn, even de toekomst vormen, kom op met die handel, de dingen en de zaken, op de rit.

Maar vandaag is op. Het begon met je stem deze morgen. Ooit wist ik het zeker, je was Masjiach, jij met je prachtig vlammende haren. Daarna werd je Samson en weer wat later Salomon, koning David heb ik je ook wel eens genoemd, vandaag was je de man van mijn hart, zoals al zo lang. Kom me in godsnaam ophalen.
Laten we samen in een holletje kruipen, kan me niet schelen waar. Man oh man, zet je schrap, doe het met al je lef. Durf alsjeblieft blij te zijn. Ik heb het je laten beloven. Je hebt het zelf gezegd. Je zult dapper zijn, jezelf gelukkig maken.
En al die tijd heb ik me opgesloten in een toren, in mijn zelf gecreëerde baarmoeder.
Niemand kan er bij. Man oh man, houd me in godsnaam nog heel even vast. Met al je liefde.

Jezzebel,
Tussenstop

Art: Belinde de Bruyckere, Pieta

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

15 Responses to Houd me in godsnaam vast

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.