Dark Forces

foto

Daar ben je. Man van mijn hart, man van een ander. Je hebt je gedoucht en geschoren, jezelf een beetje tijd gekocht en je staat voor mijn deur met een stralende lach. Zo heb ik je lang niet gezien. Wij deden dat vroeger vaak, lachen om de sores en de toestanden.
Ik maak me zorgen over je, gisteren klonk je zo verdrietig, alweer een hele dag ruzie gemaakt. Gevangen in gewoonten, machteloos ben je soms.

Dertien lange jaren, jij en ik, we hebben alle fasen doorgemaakt. En vandaag heb je me tot lover gemaakt, status die ik niet ken. Ook jij moest wennen, niet lang daarna belde je me: "Hallo minnares," zei je met je prachtige accent. Even horen hoe het gaat.
Vandaag hebben we toegegeven aan de dingen en de zaken en alles dat altijd op de loer lag, maar waar we allebei niet onze vingers aan wilden branden.
Mijn Grote Liefde, Man van mijn hart, je hebt me de jouwe gemaakt, nieuw, zoals het altijd was. Mijn lichaam herinnerde en was vergeten, alles wat het altijd wist.

Wij waren het hele sprookje, verliefd, verloofd, getrouwd en gescheiden, vrienden voor altijd, vandaag zijn we minnaars. Dat is nieuw. Zo hebben we het nog nooit gedaan. Man oh man, we speelden sjes-besj (back gamon) op mijn bed, tussen de dozen en de herinneringen. Ik heb gewonnen, twee keer, toen jij het me vroeg, zullen we nog één keer, zullen we?
Wat was je kwetsbaar. En ik moest huilen om je moed. Dapper ben je soms.
En je zei, dat als het te veel pijn zou doen, gewoon, stevig vasthouden ook goed was.
Alsof dat geen pijn doet.

Daarna moest je je zoon ophalen, kind dat wij nooit kregen. Toen je belde, om nog even in mijn oor te lachen. Man, wat ben je mooi. Ik houd van jou, dat gaat nooit meer over.
Ik moet je loslaten.
Houd me nog heel even vast?

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: Avraham Eilat; Forces:

…One day I found myself erasing automatically, with no specific reason, a black heavy mass of graphite drawn on a sheet of paper. I was amazed to discover that while some of the substance vanished, the rest accumulated to become a kind of a new presence. The negative act of erasing formed a positive, almost three-dimensional appearance.
This revelation led to a new body of work in which the erasing effect served not only to produce graphic signs, but also means of documenting events taking place on paper in real time… 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

49 Responses to Dark Forces

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.