Het rode draadje in het leven en zo

foto

Ai, ai, de liefde wil wat vandaag. Als een droge kluwe blijft ze tussen mijn tanden steken, mijn tong kan er geen kant mee op.
Ik heb de woorden niet!

Nou ja, had hij bedacht, zonder het mij te vragen, hij had een goed huwelijk. Daar kon toch niemand tussen. En hij gunde haar een pleziertje. Daar waren ze open in. Hij wist zeker dat zij hem ook… Zo ging dat toch, met mensen die echt van elkaar houden?
En ik word langzaam gewikkeld in het garen dat hij gaat spinnen. Wat hij allemaal niet gedaan heeft om haar… etc.
Ik vind het helemaal niets. Ik kan niet, ik wil niet!

Zijn vrouw heeft het er toch moeilijker mee dan hij dacht. Hij had ook nooit verliefd… etc. Maar ja, zo had hij gedacht, nog drie weken, een beetje genieten – en zelfs dat wordt hem niet gegund – daarna zou hij mijn vriendin worden, zo had hij het zich letterlijk voorgesteld.
Gadverdamme! Ik zou zijn verzetje voor drie weken zijn. Dat flirten is tot daaraantoe, maar hij is er eentje die je tegen zichzelf moet beschermen.

Ik trap op de rem. Rigoureus. We ontmoeten elkaar niet meer, ik wil het niet. Niet als vrienden en niet voor misschien een kusje. Hij heeft geen idee waar hij zijn tanden in zet. 
Hij heeft het over leugens die verstandig zijn. Ik noem dat het begin van het einde. Want voor leugens heb ik geen respect.
Ach, dat rode draadje in mijn leven, vandaag ben ik de boel aan het afwikkelen.
Met een mond zo droog als een bolletje wol, en zo.

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: Hila Lulu Lin 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

35 Responses to Het rode draadje in het leven en zo

 1. Alice says:

  Avatar van Alice
  sjeeeemineeeee zeg! soms!
  mannen!

 2. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Alice, soms! Wat een leed! 🙂

 3. Edith says:

  Avatar van Edith
  Lieve schat… je raaakt me met je stukje. Het zou zo in mijn leven passen…

 4. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Jezz, wat bedoel je met : "daarna zou hij mijn vriendin worden"?
  Prachtige kunst van Lulu Lin….

 5. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Edith, zo komen we ze allemaal wel eens tegen.
  @Gingy, zo zei hij het. Hij wilde daarna gewoon gezellig kletsen.

 6. Gingy says:

  Avatar van Gingy
  Chutzpan….:-)))

 7. Annelies says:

  Avatar van Annelies
  Dat wordt een gebed zonder end, dus beter gaan voor de korte pijn. Krachtig van je, en achter die belsissing blijven staan, je ogen openen voor de rest van de wereld..

 8. zev says:

  Avatar van zev
  Geef hem maar twee dooie ogen.

 9. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Good morning, is ze weer. 🙂

  @Gingy, zo is dat!
  @Annelies, ik heb zin in de rest van de wereld 🙂
  @Zev, dat klinkt heel akelig. Maar je hebt gelijk, ik ben niemands verzetje voor drie weken. En zo is dat!

 10. Flaxorca says:

  Avatar van Flaxorca
  hmpf…

 11. asdale says:

  Avatar van asdale
  draadje gauw uitspugen en niet als Ariadne het doolhoff in! maar dat weet je allemaal zelf ook wel….

 12. fravapa says:

  Avatar van fravapa
  Nou, even flossen en weg er mee.
  Een rode draad in je leven zal hij niet meer worden.

 13. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Is ze nog even (elk excuus is op dit moment meegenomen, mijn God en verhuizen!) 🙂

  @Flax, ik kreeg er ook droge kriebels van. 🙂

  @Asdale en @Fravapa, het rode draadje in mijn leven is voor mij eerlijkheid. Hoe oprechter hoe meer respect, maar ja, daar krijg je wel eens een droge mond van.
  Het rode draadje is natuurlijk net zo goed ook, echte liefde, en die kan in mijn ogen alleen maar oprecht zijn.

 14. sjoukje says:

  Avatar van sjoukje
  Verward in het mannenspinsel Jezzebel? Tip:undo die kluwen volledig voordat je er zelf in stikt. Wel zo gemakkelijk. Garen is er in alle kleuren en een nieuw breiwerkje is immers zo weer opgezet:)

 15. annet says:

  Avatar van annet
  Fabouleus geschreven! Die samenhang tussen tekst en teken ook!

 16. cor says:

  Avatar van cor
  afschuwelijke plaatjes, maar ze sluiten naadloos bij de tekst aan; ik weet hoe het smaakt heb wel eens wat woldraadjes in m’n mond gehad

 17. Yolande says:

  Avatar van Yolande
  Hi Jezzebel! Hou vol, mooie, getalenteerde en gevoelige dame! Knap dat je zulke ingrijpende besluiten neemt…

 18. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Liefies, nog even dwars tussen alle verhuisdozen en pottenkijkers door:

  @Sjoukje, weet je, dat is volgens mij het mooie van ouder worden. Je weet het; dit wel en dat niet. Want zoals jij al zegt, garen is er in alle kleuren. 🙂

  @Annet, dankjewel! Blij ben ik met je lieve complimentjes 🙂

  @Cor, grappig dat het plaatje zo’n sterke reactie bij je oproept. Zo mooi gevonden van Hila Lulu Lin. In Israël is ze werkelijk een groot artiest. Zij, net als Sigalit Landau spreken me erg aan. Beiden zijn op hun eigen manier met femininity bezig.

  @Yolande, thanks voor de steun. Ik doe wel stoer, maar soms ben ik bang! Oi va voi 🙂

  Jongens, ik heb weer bezoekers die komen gluren.
  Wat een leed is dat!

 19. Edith Cohen says:

  Avatar van Edith Cohen
  Jezzy ben jijzelf ook niet schuldig?
  Jij weet dat hij getrouwd is en hij weet dat je weg gaat. Lijkt mij duidelijk wat hij wilt. Niet? Hij was zelfs zo eerlijk er voor uit te komen. Mijn bewondering. Waar vind je nog zulke mannen?

 20. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Edith Cohen, ik ben zelf net zo schuldig, maar het wordt wat anders als er een heel gezin voor in de kreukels gaat. Omdat hij het zich iets rozekleuriger had voorgesteld dan de werkelijkheid bleek te zijn.
  Om dan op liegen over te schakelen, lijkt mij geen goed idee.
  Ik heb mezelf van de scene verwijderd. Tot hier, niet verder.
  En het voelt niet fijn om iemands verzetje te zijn dat de sleur doorbreekt.

 21. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Hij gaat maar hardlopen als hij energie te veel heeft…

 22. Bart van M. says:

  Avatar van Bart van M.
  Leuke site dit. Kwam er toevallig op. Je episode:
  Wat zijn vrouw weet van hem en jou begrijp ik niet. Je breekt de zinnen af. Wat Edith Cohen zegt daar zit wat in. Iets van de pot die de ketel verweit dat hij zwart is.

 23. klaas says:

  Avatar van klaas
  The art of being flirted… No. Not now, not him.

 24. neetoch says:

  Avatar van neetoch
  Het wordt mij al hoe meer duidelijk dat hier twee kanten van de medaille zijn. De man die niet gehoord wordt en de vriendin die tegen hem tekeer gaat. Hij moet je wel verschrikkelijk behandeld hebben.
  Reactie is geredigeerd

 25. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Ben ik weer even, en oi va voi, vandaag is zo goed als op.

  @Bart, ik geloof niet dat er verwijten of beschuldigingen zijn. Ik heb alleen bepaald dat het zo mooi geweest is.

  @Klaas, 🙂 Precies, zo.

  @neetoch, hij wordt zeker wel gehoord. En hij heeft mij niets verschrikkelijks aangedaan. Ik wil alleen dat het hier ophoudt. Dat mag ook.

 26. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  No longer are you for the taking, my dear.

 27. zev says:

  Avatar van zev
  en wel duizend vrouwen verwent hij, als ze wilen, zegt hij.

  Maar ze willen niet alle duizend.

 28. Solvejg says:

  Avatar van Solvejg
  Oeff, ik ken dat en als dan puntje bij paaltje komt, is dat de eerste ‘vriendin’ die het laat afweten. Grrrr, ik weet precies hoe het voelt. Weg ermee!! XX

 29. Jim Hasenaar says:

  Avatar van Jim Hasenaar
  Je schreef aan "neetoch" dat "hij" zeker wel gehoord wordt. Bij deze dan, wanneer ik zo vrij mag zijn. Je kunt dit bericht uitwissen, maar ik hoop dat je me werkelijk een kans geeft dat ik gehoord wordt.
  Jim Hasenaar is mijn naam, columnist voor het Joods Journaal en ik woon in Matan Israel. In jou Jezzebel dacht ik een vrouw gevonden te hebben, buiten mijn eigen vrouw, waarmee ik recht door zee en eerlijk communiceren kon. Vooralsnog is vriendschap voor mij belangrijker dan genegenheid. Omdat we zo ver van elkaar stonden in het verleden en elkaar opeens vonden, bleek dat we ook genegend tot elkaar waren. Ik heb dit mijn vrouw verteld omdatik geen leugens vertellen wil. Ik heb een vrouw ontmoet naar mijn gelijke waarde, vertelde ik haar. Ik zit in een flirt. Natuurlijk was ze even jalours maar accepteerde het. Een erg goed huwelijk kan juist dit soort intimiteiten erkennen. We zijn allen mensen met zwakheden. Jij was even mijn zwakte omdat je een bijzonder intelligente en knappe vrouw bent. We waren even 1 maar niet sexueel. Ik heb iets met je gedaan, laat ik het vrijen noemen, dat we op dat moment beide nodig hadden.
  Jij en ik als beide schrijvers en bewonderaars van kunst en literatuur staan na aan het hart van elkander. Ik ben niet de ploert die misbruik van je gaat maken. Je schildert me te grijs. Natuurlijk had ik zo mijn ideetjes en mijn kleine leugens. Daarvoor ben ik een man. Ik heb mijn vrouw nooit belogen en bedrogen. Zij was vanaf het eerste moment op de hoogte van onze ontmoetingen.
  Na dit verhaal hierboven zal het nooit weer helemaal goedkomen tussen ons. Ik hoop evenwel dat het je zo goed gaat als waarvan ik overtuigd ben. Je gaat het maken in Nederland omdat je een unieke uitstraling hebt in schilderkunst en literatuur.
  Ik heb gezegd dat ik van je hou, natuurlijk niet zoveel als van mijn vrouw, maar ik doe dit nog steeds als dat ik een enorm vertrouwen in je toekomst heb. Nederland weet niet wat voor een aanwinst van een vrouw haar kant op komt.

  Het ga je goed Jezzebel. Hoe boos je ook op me bent, hoe je je wellicht bedrogen door me voelt en welke fouten ik dan ook gemaakt mag hebben, ik heb er vertrouwen in dat je het in het kikkerland gaat maken. Stel me daarin niet teleur. Alsjeblieft.

 30. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Waarom niet privé reageren, Jim?

 31. k. van vulpen says:

  Avatar van k. van vulpen
  bloggen is bijna
  intiem zijn
  met de hele wereld
  op de rand van
  je bed.

  ik ga vroeg onder
  de wol 🙂

 32. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Nou, wat zal ik zeggen… 🙂
  Je moet het me maar vergeven, maar ik word hier giechelig lacherig van. Vandaag is werkelijk op. Ik doe het dus op mijn tandvlees, let op:

  @Zev, dat zegt hij niet.

  @Solvejg, ik vond dat het mooi was geweest, indeed. (Gezellig dat je er weer bent.) 🙂

  @Jim Hasenaar, wat kan ik je zeggen? Hier staat mijn hart geschreven, het is niet aan mij wat anderen er van maken.

  @Jaap, ik ben benieuwd.

  @Vulpen, blij dat je er bent, ik moest zo om je lachen. 🙂
  Reactie is geredigeerd

 33. Jim Hasenaar says:

  Avatar van Jim Hasenaar
  Jaap van Nieveld Goudriaen,
  Hobbel maar achter de meute aan en geloof vooral wat er geschreven staat. Prive berichten stuur ik heus wel.

 34. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  @Jim: ik begrijp je reactie niet. De eerste niet en de tweede nog minder.
  Waarom zou ik op zoek zijn naar waarheid? Ik lees emotie, voel emotie en het interesseert me niet of het fact of fiction is.
  En ja, ik geef aan wanneer ik in die emotie kan meeleven, alhoewel ik weet dat mijn emotie een heel andere kan zijn.
  Jezzebel’s blogs zijn poëzie voor mij, zij brengt mij in een wereld die wellicht slechts ten dele de hare is, maar dat vind ik onbelangrijk.
  Persoonlijk vind ik jouw eerste reactie tamelijk dissonant omdat zij mijn illusie verstoort. Wat kan mij het schelen dat ene Jim Hasenaar al dan niet een hoofdrol in dit spel speelt, het werkelijke leven van acteurs is vaak zo oninteressant en banaal.

 35. Flaxorca says:

  Avatar van Flaxorca
  hmpf…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.