Zij is geboren

foto

Vandaag heeft zij een gezicht gekregen. De hunkering van mijn schoot. Een nederig begin. Ik heb geschilderd, sinds lange tijd. En dan pas voel ik de kracht van woorden die zich niet laten vangen in vingers die krampachtig willen. Pas als ik niet meer denk, als ik al mijn hersens gebruik, zijn daar de beelden van alles dat ik wil zeggen.

Aan de muur van mijn appartement hangt een levensgroot verlangen. Zij is naakt, met haar benen open.
Ik heb ze geschilderd, de woorden die bleven steken. In al haar natte naaktheid en de bloederige diepte van haar zuigende lust heb ik een glimp kunnen zien van de vrouw die vandaag haar gezicht kreeg.

Ik heb haar gevangen, zij, de moeder, de hoer, de heks, de maagd, de dochter, de zus en de zo. Zo zal ik haar op een dag de wereld schenken. Ik was het vergeten, hoe dapper ik kan zijn als ik de beelden van mijn driften gestalte geef. Met al mijn vingers en het kloppen van mijn hart.
Vandaag heb ik me onderworpen, aan haar, zij de slavin van haar schoot.

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: Picasso

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

20 Responses to Zij is geboren

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.