Toe, kus mij

foto

De dagen zijn druk, hectisch en leeg. Moeilijk om geen medelijden met mezelf te hebben, de situatie précaire.
Schamel broodschrijfster biedt zich aan, armzalig duivels vrouwtje. Kloppend hart bedelend om een gunst fluistert zoete woorden. 
Toe, kus mij, met al je liefde.

Ik heb mezelf lekker in de nesten gewerkt. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om zo koppig te zijn! Een baan opzeggen als je zulke grote plannen hebt is gewoon niet handig.
Nu zit ik opgesloten in mijn eigen gelijk.
De mannen van het Hoogste Gezag lachen in hun vuistje. Mijn hoge toren komt hen gemakkelijk uit, deze onneembare vesting.
Ze hadden een cadeautje voor me. Hoewel ik er geen recht op heb, kreeg ik uit de goedheid van hun hart – zo werd er bij gezegd – nog voor een maand een fooitje mee. Ja, ik weet het, daar is een woord voor.

Als je in Israël ontslagen wordt en je werkt ergens langer dan een jaar heb je recht op een maand salaris. Dat geldt niet voor mij, ik heb de stok zelf gegooid. Dus moet ik nu ook nog dankbaar zijn, naar de mannen die mij vertelden dat als ik een gewoon leven zou leiden, met een heuse partner, ik gemakkelijk aan de eisen had kunnen voldoen.
Ze weten het nog niet, ik ben de woorden van mijn ziel aan het tikken voor een schamel prijsje en armzalig krantje van de gemeente, in Nederland. Verleidelijk zachtjes streel ik de hartendief van de mispoche.
En de honden huilen aan de poorten die niet langer toegankelijk zijn. Maar wat verwekt is zal geboren worden.

Wellust werd in brons opgeborgen
volledige toewijding nederig onderworpen
maar vurig verlangen bonst
in verboden poorten 
bewaakt door bloedhonden

Schone dochter, klassieke maagd
smeekt tot machtig oppergod
ontferm u, fluistert zij, dweept zij, verlokt zij
neem mij, ploeg mij, ontvlam mij
buig mij, keer mij, ontgin mij, zucht zij

Gouden vruchtbaarheid genomen
en ontvangen
ontgonnen lippen van fluweel
weerbarst weggestopt
in houten doos
vader werpt zeemansgraf
vaarwel aan moeder en kind

Naakte kwetsbaarheid
geklonken op een rots
bijbels Jaffa, mythologisch Joppa
belofte van Andromeda
ik zal mij tonen
begeer mij
in mijn zonden
eb en vloed
schept de hunkering

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: Gustav Klimt, Danae

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

37 Responses to Toe, kus mij

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.