Naakt

foto

foto

foto

foto

Het is alweer een tijdje geleden. En op deze winterse, regenachtige dag dat het hart gloeiendheet in mijn schoot klopt, moet ik er weer aan denken.
Ze luistert naar mijn verhaal en heeft een goed plan. We gaan naar het Noorden, nog even, voordat het winter is, het echte strand opzoeken en ons door de hitte van de zon laten strelen zonder dat de beschaving er tussen zit. Een strand dat ongerept is gebleven. De stad uit, even vluchten.
Ze heeft al een plek in gedachten. Precies daar waar we elkaar ontmoet hebben. Maar ik vind het te veel gedoe. Het enige wat ik wil is mijn lichaam door de zon laten wiegen en daar niet noodzakelijk een paar uur voor in de auto zitten. Ze is blij. Het brengt haar op een ander idee. 
Ze brengt me naar het strand van haar minnaar. Hij die al een tijdje geleden is weggestuurd toen het niet wilde lukken en zij lief was, hij lief was, maar niet aan haar verwachtingen voldeed. Het naaktstrand.
Ik slik. Dat is niets voor mij.
Maar hoe vaak, vraag ik me af, hoe vaak heb ik er niet naar verlangd ergens een strand voor mezelf te hebben waar badgoed en fatsoen niet gelden. Waar je kunt liggen in elke houding die je lichaam verlangt. Ook in mijn keurige bikini lig ik niet met mijn armen en benen wijd open.
Ik besluit dapper te zijn. Ik ken haar, ze is mijn mooiste vriendin en vaak net zo bang als ik. Dat helpt, het troost.
Maar het strand is natuurlijk niet leeg, om de paar meter ligt wel iemand. En naakt zijn in Israël is toch iets anders dan puur zonder kleding. Zij lijkt zich er niets van aan te trekken, trekt alles uit en rent met haar prachtig verschrompelde lichaam als een klein kind de zee in. Ik kijk haar verbijsterd na. Ik dus ook. Maar zodra ik onder de stralen van de zon ben, zwermen mannen als vliegen dichterbij. Ik probeer te negeren. Ik wil bij haar zijn, in dit moment van ons. Ik wil me niet door wellustige mannenogen de harde realiteit in laten trekken. Dit is van mij. Mijn lichaam onder de zon. Soms lukt het me en ben ik volledig bij haar. Maar de mannen zwermen en ook zij bedekt zich.
Een paar dagen later word ik in de stad aangesproken of ik in Ga’ash was. En blozend moet ik hartelijk lachen. Het naaktstrand in Israël is de plek om te scoren. In al je kwetsbaarheid.

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: “Ruminating Peacock” van Sigalit Landau uit de installatie “The endless Solution”

This entry was posted in Land van mijn Hart, Mooie Denkende Vriendin and tagged , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Naakt

 1. K says:

  Avatar van K
  ha; dit is inderdaad om te lachen. Blijkbaar beviel je.

 2. Jaap van Nieveld Goudriaen says:

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Hoi Jezz, ik ken zulke naaktstranden, maar ik mijd ze. Ik ken ook naaktstranden waar je (in 999 van de 1000 gevallen) met rust wordt gelaten, hoe mooi en hoe jong je ook bent. Pas daar voel ik me vrij, omdat van mij als man ook geen geilheid wordt verwacht en ik heerlijk met m’n blote gat het water kan induiken en kan genieten van de zon op m’n vel.

 3. Kumari says:

  Avatar van Kumari
  Fijn naakt: Naakt in harmonie met de zon, zonder testosteron

 4. Rob says:

  Avatar van Rob
  Ik heb me wel eens geërgerd aan de mannen die opvallend vaak voorbij kwamen lopen als ik in m’n niksie lag te zonnen bij een plas hier in de buurt. Mannen hebben dat nu eenmaal, of ze nu op vrouwen vallen of op andere mannen. Maar veel ergerlijker is het, dat een projectontwikkelaar nu het zoveelste kantoormormel neerzet op waar eens míjn plas was.

  Nu rest mij nog een autorit van minstens drie kwartier naar een legaal, betaald, gereguleerd naaktstrand bij Eindhoven.

  Wat is er vandaag veel naakt op het blog, trouwens (onder andere bij mij)! En dat terwijl hier in Nederland de dikke truien tevoorschijn zijn gekomen…
  Reactie is geredigeerd

 5. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Ik had al op je vorige blog gereageerd met wat voor mij het antwoord op je vraag is: het licht.
  groetekus
  viktorrené

 6. Flaxorca says:

  Avatar van Flaxorca
  Wat een pijnlijke beelden, krijg bijna een gevoel van wanhoop. Er is geen excuus voor opdringerigheid, maar ook de Mona Lisa trekt veel bekijks en daar is eigenlijk niets mis mee. Ik wou dat ik het strand op kon, hier hebben we tussen de -5 en -10 graden en 15 cm sneeuw, niet echt geschikt om te gaan zonnebaden…

 7. Cor says:

  Avatar van Cor
  mooi stukje proza: en de Ruminating Peacock past er op een vreemde manier mooi bij

 8. Ramirezi says:

  Avatar van Ramirezi
  Het heeft wel wat ja. Zolang er geen kwallen zijn. En dan bedoel ik niet de kwallen in het water…

 9. viktor loman says:

  Avatar van viktor loman
  Naakt langs de branding lopen , uren en dagen, ik kan daar geen genoeg van krijgen. Na een zo’n dag ben je helemaal schoongespoeld, je gedachten zijn in de eeuwigheid opgelost door het regelmatige geruis van de branding. Ik ervaar dat altijd als de totale bevrijding.
  groet
  viktorrené

 10. jeg synes says:

  Avatar van jeg synes
  ja heerlijk naakt op het strand en de zee…
  moet je naar scandinavia komen, en zeker DK…daar doen ze niet moeilijk en zijn ze gewend om naakt te zwemmen, net als aan de Oostkust van Germany….bovendien is het één en al strand….kilometers lang.altijd wel ergens een eigen strand te vinden…

 11. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Goedemorgen mooie naakte echte mannen en vrouwen 🙂
  @K, ik weet niet zeker of dat een compliment is hier. Het bevalt snel, als het blond is en lange benen heeft.
  @Jaap, het is lekker om ongeremd te zijn he? Soms als ik naar kleine kinderen kijk en zie hoe ze spelen en hun lichaam in allerlei bochten wringen, dan vraag ik me af, hoe lang is het geleden dat ik me zo onbekommerd heb bewogen? Soms verlang ik daar erg naar.
  @Kumari, weet je, de waarheid is waarschijnlijk dat ik nu wel lekker klaag en mopper, maar als er geen testosteron zou zijn ik werkelijk zou huilen.
  @Rob, projectontwikkelaren hebben ons hun fallus aangeboden en wij, de gewone zonaanbidders, moeten proberen er van te houden, hoe benauwend soms. En volgens mij is er veel naakt omdat de behoefte groot is, kom we gaan nog verder, under the skin.
  @Viktor, ik heb nog even teruggekeken, ik weet de vraag niet, kun je me helpen?
  @Flaxorca, och sneeuw… hoe lang heb ik geen sneeuw meer gezien… ik moet altijd aan de Simpsons denken als Homer, ik geloof samen met Bart, engeltjes in de sneeuw maakt.
  @Cor, The Ruminating Peacock was in het echt zo mooi, met enorme erectie, de pijn van verlangen. Dank weer voor je compliment 🙂
  @Ramirezi, kwallen in het water worden in het Hebreeuws Medusa genoemd, volgens mij is het een Portugees Oorlogsschip, ze zijn prachtig.
  @Viktorrené, ja in gedachten verlang ik daar naar, misschien gebeurt het nog een keer, maar in Israël zal het zo goed als onmogelijk zijn. Altijd wel ergens een man die met zijn hormonen aan de gang moet 🙂 Echte kus.
  @Jeg, het klinkt zo verleidelijk, voordat je het weet sta ik voor je deur 🙂

 12. Kumari says:

  Avatar van Kumari
  @ jezzebel…ben er ook bang voor 🙂

 13. Alice says:

  Avatar van Alice
  Goedemorgen!
  Ik vind het ook vaak moeilijk op een naakstrand, in mijn onbeholpenheid zo goed mogelijk mijn schaamte te verbergen, trek ik ook blijkbaar juist de nieuwsgierigen aan, waardoor ik mijzelf vaak helemaal! geen raad meer weet :))
  Dan maar weer het water in…. .
  Zien jullie dat? ik ben zoooooó ontspannen, ik zwem. :))) hihihihihi

 14. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  @Kumari, No life without testosteron, of oestrogeen, for that matter. 🙂
  @Alice, ik moest natuurlijk weer om je lachen. Maar het is ook iets anders. Ken je die wilde parties, waar iedereen naakt moét zijn?
  "Wij zijn zo vrij! Wij durven dat wel! Doe in godsnaam niet zo truttig! Je moet nog veel leren."
  Dat zijn de plekken waar ik nog geen schoen uittrek. Lazer op! Alsof je naaktheid dan geen uniform is geworden om er bij te horen.

 15. Flaxorca says:

  Avatar van Flaxorca
  @Jeg Synes, volgens mij hebben de scandinaviers het naaktzijn uitgevonden, sauna, skinny dipping, je kan het zo gek niet bedenken of ze doen het bloot zelfs in hartje winter. @Jezzebel Soms is er niets mooier dan een onaangetast wit landschap waar geluid gedempt wordt en de zon met kleuren speelt. Toch is oktober tot april best wel lang… 😉

 16. simonkuif says:

  Avatar van simonkuif
  En ik liep langs de horizon van de zee
  zo lang
  dat het een naakte ware aard had
  Reactie is geredigeerd

 17. Henk van Leuken says:

  Avatar van Henk van Leuken
  Beste Jezzebel,

  we kunnen ons pas echt bevrijden van de schaamte ‘zien en gezien worden’ als we ons niet in de steek laten. Maar als we naakt zijn, hebben we even aan niets te refereren als we gezien zijn, en is de constatering dat je gezien zou kunnen zijn, voldoende voor de absurditeit van de blos.

  Heel mooie foto’s overigens.

  gegroet.

 18. K says:

  Avatar van K
  Tja, dat kan wel vervelend zijn als je door af te wijken van de norm aantrekkingskracht uitoefent. Ik ga er van uit dat je liever geliefd wordt voor de persoon die je bent dan voor de buitenkant.

 19. Eline says:

  Avatar van Eline
  Een naakstrand lijkt me niets. Een verlaten strand waar je naakt kunt zwemmen wel. Je echt vrij voelen. Naakt wordt te vaak verward met seks. Heftige beelden!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.