Geen verhaal

foto

Geen opkomst. Geen behoefte. Geen plaatjes. Geen vuur. Geen hartstocht. Haast geen mensen. Goede lezing. Geen verhaal.

Thuis ben ik doodmoe alleen. Het ruikt naar verschraalde sigaretten. Zelfs ik vind het smerig. Het is klam in huis en kil. Het heeft de hele dag geregend. I know, dat kun je lekker als excuus gebruiken, dat hadden ze me al aangeraden.

Ik vind het verdrietig. Hij is hier naar toegekomen, omdat hij het belangrijk vond. Op eigen kosten. Hij wilde eens uitleggen hoe hij er tegenaan keek. En alles en iedereen die achter de computer altijd zo lekker vanaf een afstandje kon schelden en staven… 
Waar waren ze?

Geen animo. Geen passie. Geen belang. Geen mening. Geen lef. Geen verhaal.

“Ik had voor je willen vechten.
Ik had een motie willen indienen.
We hadden kunnen klagen.
We hadden er iets van kunnen zeggen.”

Te laat. Geen verhaal.

“Wat ben je mager geworden,” zegt hij opmerkzaam.
Ik lach het weg. “Tsores.”
Hij lacht mee. “Ja, tsores.”

And the road is endless.

Tel Aviv,
Jezzebel

Art: Pascale

This entry was posted in @Work, Own Art and tagged , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Geen verhaal

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.